Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Науката Астрология  (Прочетена 1532 пъти)
Denny Baby
Denny
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 23


 • Град: София
 • Сън или Реалност ?!?

  WWW
  « -: Февруари 28, 2010, 20:50:03 »

  Що е астрология?
  Най-общо, астрологията приема, че съществува неразривна връзка между небесните тела и Земята, че небесните тела и Земята са едно взаимно проникващо се цяло - във времето и пространството. Космическите явления, като затъмнения, ред на планетите и т.н. не толкова причиняват земните събития, колкото са тяхно отражение. С други думи, не съществуват небесни причини, чиито последствия да са тук, на нашата планета. Явленията във Вселената не са причина за онова, което става на Земята. По-скоро и те, и случващото се на Земята стават по едно и също време и взаимно се отразяват.
  Астрологията е наука за циклите на луната, планетите и слънцето и за взаимната им обвързаност. Космосът е огромен космически часовник - с безброй колела, на чието въртене всички ние откликваме. Картата на хороскопа е отрязък във времето, миг, в който часовникът, така да се каже, е спрян. Тъкмо затова датата, часът и мястото, където е роден човек, са толкова важни за съставяне картата на хороскопа.

  Как астрологията може да ни помогне?
  Астрологията ни помага да видим себе си и личния ни живот в по-общ план, да стигнем до цялостната му картина. Чрез изготвяне на пълен хороскоп тя ни предоставя съвсем конкретни данни, благодарение на които можем по-успешно да направляваме събитията в личния си живот, да бъдем в състояние да оползотворяваме по-голямата част от потенциалните възможности, които са заложени в нас, да се осъществим по-пълно като личности, да си отговорим на въпроса с какво да се занимаваме, за да оживеят мечтите ни, да допринесем повече за света, в който съществуваме.

  Обратно на всеобщата заблуда астрологията не е фаталистична. В действителност тя твърди, че след като човек веднъж разбере динамичните сили, въздействащи върху живота му, ще е в състояние да използва познанията си, за да вземе своята съдба в собствените си ръце.

  Хороскопът едновременно е средство за разбиране и за развитие на самия себе си. Той ни помага по-добре да разбираме своя живот и събитията, които ни се случват. С получените при тълкуването му знания бихме могли да помогнем на своя брак, на професията си, на възпитанието на децата си, на нашето саморазвитие и духовно израстване. Тези знания бихме могли да получим при консултация с професионален астролог, който да направи тълкувание на хороскопа ни.

  Да разгледаме по-подробно три основни житейски фактора: контактите, професията и времето, за да получите представа за същността на астрологическите съвети.

  Контакти
  Астрологът мойе да анализира съвместимостта между двама души и много точно да очертае положителните и отрицателните страни в дадена връзка. Колкото повече знаете за съвместимостта (или за несъвместимостта) между себе си и някого другиго, толкова по-вероятно е общуването с него да е изгодно за вас. Човек спокойно би могъл да се опре на тази страна от астрологията и да подобри шансовете си за контакт, изпълнен с хармония и щастие. Контактите не се ограничават с брака, а включват и приятелството, деловите връзки и огромното многообразие от човешки взаимоотношения.
  Но каквито и да са обстоятелствата, не планетите, а единствено личният избор, направлява хода на събитията.Планетите са в състояние да покажат общото положение и вероятния резултат от съответното решение. Във всички случаи обаче решаваща е ролята на личния избор. Това е най-зле схващаният, но най-важният фактор в астрологията.Инициативата е винаги в ръцете на отделния човек. Картата на хороскопа показва възможностите, а отделната личност прави избора.

  Професия
  Анализът на вашия хороскоп може да установи каква е степента на вродения талант, на положителните качества и способностите ви. Често човек подбира професията си заради пари, семейни традиции или просто случайно. Такъв тип избор рядко поражда удовлетворение. Колко по-добре би било избраната професия да съответства на собствените ви интереси и на онова, което можете наистина да предложите. Имайки ясна представа за нашите склонности и възможности, бихме могли да изберем най-правилния път, за да постигнем щастие.

  Време
  Много хора си губят времето, като се занимават с непродуктивна дейност просто, за да не стоят с празни ръце. Други пък го пилеят в безпросветна самота. И двата подхода са твърде неуместни. Талантите и човешките интереси са толкова многостранни, че съществуват огромни възможности за изява. Повечето от нас обаче не го осъзнават и минават през живота си като едноизмерни личности, тъй като не са схванали истината за многостранната си природа. А картата на хороскопа и анализът й са в състояние ясно да покажат дълбините, многостранността, способностите и т.н. у всекиго. Ако се въоръжи с този вид познания, човек вече лесно би могъл да се захване със странична дейност - хоби, допълнителна професия или каквото и да е, все неща, които го удовлетворяват и го карат да се чувства по-добре. Възможностите отново се показват от астрологията, но изборът остава ваш.

  В този процес няма нищо вълшебно. Той е точно онова, което си е - факти, изчисления и тълкувание от квалифициран астролог. Както разбрахте астрологията е приложима наука, от която можете да извлечете полза. Ако решите да го направите може да се възползвате от услугите на нашия екип от подготвени специалисти, Мариана Петрова и Галина Атанасова, които са заслужили доверието на своите клиенти с точните си анализи.

  Какво не е астрологията?
  •   Астрологията не разполага с всички възможни отговори и не е панацея. Тя е само един от инструментите на ваше разположение, който ще ви позволи по-добре да съгласувате и направлявате живота си.
  •   Астрологията не е система от предсказания, разкриващи неизбежното бъдеще. Тя осигурява информация. Използвана съвместно със собствения ви здрав разум, тя ще ви позволи да вървите по личния си път с по-голяма лекота, с повече успех и с по-голям шанс за реализация.
  •   Тя не е фаталистична. При всяко положение астрологията ви предоставя множество възможности. Правото на избор си остава ваше. Вие сам сте капитан на вашия кораб. Астрологията просто ви предоставя по-пълна карта за курса, по-който ще поемете.
  Активен

  ... Сън и реалност често попадат от една страна.Сънувал реалност и сънувал в реалността ... Самия израз "Абсолютно щастие" носи тревога.Това,че срещу теб е най-добрия,не значи не мога ...
  Бисолини Усмивчица
  Ванина
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 79


 • Град: Варна
 • « Отговор #1 -: Октомври 25, 2010, 22:54:23 »

  Здравейте!

  Някой може ли да каже нещо сигурно за така наречения тринадесети зодиакален знак......и новооткритата планета в слънчевата система?
  В интернет при търсене информацията е много разнопосочна.

  Но главното което ме впечатли е че древните хора съвсем целенасочено са прикрили съществуването на  тринадесетата зодия, защото щяла да обърка цялата схема на Астрологията и да я провали. А новооткритата планета НЕ променя ли и тя схемата на астрологията.
  Активен
  Ванина
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 79


 • Град: Варна
 • « Отговор #2 -: Октомври 26, 2010, 10:56:36 »

  Никой ли НЕ е чувал за този 13 зодиакален знак за който питах по горе?
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #3 -: Октомври 26, 2010, 11:08:05 »

  Никой ли НЕ е чувал за този 13 зодиакален знак за който питах по горе?

  Чували сме, но информацията е съмнителна:
  Духовната Наука посочва, че съществуват 12 херувими, чието влияние всъщност определя разликите между хората, родени в различните "зодии". Следователно и зодиите са 12.
  А какви ще са основанията за съществуването на 13-та зодия?
  Активен
  Ванина
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 79


 • Град: Варна
 • « Отговор #4 -: Октомври 27, 2010, 14:38:04 »

  Аз съм малко като Сашо Диков, но не виждам нищо лошо.....

  Духовната наука посочвала 12 зодии.
  Никога ли не сте се замисляли че има вероятност и да не е вярно всичко написано в Духовната наука на 100%.

  Това за 13 зодии и съзвездия не съм го измислила аз, а древните хора още са го открили, но са го скрили целенасочено защото са преценили че не е удобно.
  Ако зодиите са 13 целия календар отива по дяволите.
  Поне така е написано.......

  А пък и не само днес вероятно и в миналото астрологията е била винаги една бизнес ниша............това с 13-тата зодия и новооткрити планети би внесло смут в бизнеса с Астрологията.

  Сега това дали е вярно незнам кой съм аз за да знам истината. Но има вероятност и да е.   
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  РЕФОРМИ В НАУКАТА
  За България
  11WOLF11 4 1358 Последна<br />публикация Юли 09, 2009, 16:18:49
  от delfin
  Мисли за науката, образованието, религията
  Духовни учения
  Инил 2 2252 Последна<br />публикация Януари 04, 2010, 15:57:23
  от Инил
  Където науката и духовното се срещат
  Видео клипове
  kim 4 973 Последна<br />публикация Май 28, 2010, 14:26:09
  от kim
  Бог е признат и от науката!
  Древни цивилизации
  Аэ съм 0 1347 Последна<br />публикация Май 28, 2010, 15:04:13
  от Аэ съм
  Езотеричната астрология- 1
  Астрология и нумерология
  ~Schwarze_Sonne~ 4 2169 Последна<br />публикация Юни 21, 2012, 12:43:46
  от ~Schwarze_Sonne~

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright