Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Красивото лице на нашите Мечти  (Прочетена 1260 пъти)
Icko
Гост
« -: Февруари 27, 2010, 23:02:07 »

 Пускам тази тема с желание да отделим мъничко време и за нашите мечти.
 Ах мечти, тези красиви и обаятелни наши мечти. Отделяте ли по мъничко време да помечтаете, да се отделите от ежедневието си и да се впуснете в света на мечтите? Усмивчица
 Те за мен са моята Пътеводна светлина, помагаща ми да вървя напред и може би да бъда по-добър. От малък мечтая и се стремя да следвам мечтите си. Те са нещо, което е трудно да се опише с думи, те са онова нещо, което най-добре може да бъде описано като го почувстваш в себе си - описано не с думи, а с усещане, с чувство.
 Какво ви помага на вас да следвате мечтите си, какво ви вдъхновява и дава сили да продължите напред?
 Знаете ли, понякога това Вдъхновение може да изникне просто така, може да бъде толкова малко за околните и същевременно толкова голямо за теб, даващо ти кураж и сили да вървиш напред по красивия и обаятелен път на твоите мечти Усмивчица. И се радвам, че намирам това Вдъхновение, било то образ, музика или самата мечта, събуждащо в мен вихърът на Живота, каращ ме да преливам от енергия, желание и стремеж да достигна и прегърна протегналата към мен своята нежна и красива ръка Мечта.
Активен
delfin
Гост
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2010, 23:20:15 »

Винаги досега рано или късно мечтите и търсенията ми са намирали своите отговори и са се сбъдвали. Но е идвал моментът, рано или късно също, когато ми се предостави след дълго чакане така лелеяното нещо, да се замисля в този миг - за какво ми е всъщност това искано нещо, какво ще постигна с него? И се е случвало и да се отказвам от дадената ми възможност, защото вече гледам с други очи на него и откривам други неща. Големите решения в живота ми са си следвали винаги своя ход и се радвам, че никога досега не ме е подвеждала интуицията ми и не съм пропускала моите си знаци по моя си Път.
Активен
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« Отговор #2 -: Февруари 28, 2010, 00:07:51 »

Браво Icko страхотна тема си отворил,може много да се каже за нея.
Сега като се замисля:)мечтите ни са плод на нашето вдъхновение а то е плод на божествената част от нас,нищо по хуваво от това да реализираме мечтите си.
Аз говоря за мечтите породени от красиви чувства също като вас,защото си мисля че има и мечти породени от мисли на плътския ни мозък но те са свързани с желания от друг характер и са за друга тема.
Какво ли би бил живота без мечтите ни а?
Никога не бих мечтал за такъв живот Ухилен!
Според мен няма мечта която да бъде непостижима,дори и най-смелата и дръзка,нали за това е мечта.
Аз също съм сбъдвал смея да кажа всичките си мечти до сега и то по много хубав начин,което ми дава сила да мечтая все повече и повече.
По някога си мечтая хората да видят света през моите очи дори само за минутка:).Сигурен съм че един ден и това ще е възможно.
Но най-голямата ми мечта е да започнем да се обичаме и приемаме такива каквито сме,да се превърнем от егоисти в отдаващи любов същества.Мечтая за един свят в който да ДАДЕШ е много по стойностно от това да ВЗЕМЕШ.Взимането да става единствено с цел за да може да отдаваш повече,а не лична консумация.
Мечтая сутрин като се събудим да се запитаме какво днес мога и искам и ще дам на света.
И накрая ще завърша с едно "КЛИШЕ" цитат
"ВСИЧКИ БЕДИ ПРОЗЛИЗАТ ОТ ТОВА КОГАТО ЧОВЕК ИСКА ЗА СЕБЕ СИ,И ВСЯКО ЩАСТИЕ ПРОИЗЛИЗА КОГАТО ЧОВЕК ИСКА ЗА ДРУГИЯ."
Това е накратко моята най-висша мечта и съм 10000на ента сигурен че ще се сбъдне.Дори и никой от тази планета да не иска да работи за нейното осъществяване това не е фактор който ще и повлияе.
Всичко зависи от "МЕЧТАТЕЛЯ"="СЪЗДАТЕЛЯ".
Дано да съм ви РАЗМЕЧТАЛ. Ухилен
Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
Gayatri
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #3 -: Февруари 28, 2010, 00:34:39 »

  Прекрасна тема Ицко

  Аз мисля, че мечтите ни напомнят защо сме дошли. Те носят ключа към нашата " задачка" тук и сега.
  Amazing беше споменал за мечтите, които са възвишени и нямат нищо общо с чисто физическите или материални проявления. Да, именно тези мечти, именно тези копнежи на сърцето са заложени в нас като пътеводител в нашия път.
  Активен
  Icko
  Гост
  « Отговор #4 -: Март 28, 2010, 00:26:04 »

   Само аз ли обичам да мечтая? Усмивчица
  Активен
  Еруин
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #5 -: Март 28, 2010, 04:31:56 »

  Само аз ли обичам да мечтая? Усмивчица
  не, не си само ти

  Какво ви помага на вас да следвате мечтите си, какво ви вдъхновява и дава сили да продължите напред?
  Любопитството. Много ми е интересно докъде стигат човешките възможности. Искам да видя колкото се може повече цветове от света, може да звучи налудничаво, но и мрачните цветове имат някаква удивителна различна красота, а и е крайно време да разбера, защо някои решават да бъдат едноцветни или по-скучно безцветни през цялото си съществуване. Искам да видя дали ще имам волята и възможността да направя живота си такъв, какъвто искам или по някое време ще стана като  превземащите се вечно недоволни лелки... или ще ме блъсне някоя кола... или ще ме приберат в лудницата... Ухилен Готин Интересно ми е и човечеството какви нови "умности" ще си измислим, които ще са "много важни".  Готин Много са ми интересни животните/ растенията и техния живот, който така подценяваме. Интересно ми е, защо предната вечер кучетата не лаеха, а гларусите не се събудиха с шумотевица по обичайното за тях време, интересно ми е, защо днес една птица ме гледаше... Интересно ми е този форум до какво ще доведе,  доста неща са ми интересни. Усмивчица
   
  Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  sh0w_m3.l0ve
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 43


  « Отговор #6 -: Юни 28, 2010, 20:23:05 »

  Без мечтите си съм нищо. Каквото и да правя, където и да съм, единственото, което остава винаги с мен и ще бъде до край са МЕЧТИТЕ!
  Активен

  Има само един човек, който винаги ще ме обича и това съм аз.. : ))
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #7 -: Юни 28, 2010, 20:46:10 »

   Отделяте ли по мъничко време да помечтаете, да се отделите от ежедневието си и да се впуснете в света на мечтите? - Да, и то по много време Усмивчица
   Какво ви помага на вас да следвате мечтите си? - Самите мечти Усмивчица ако може тъй да се каже Усмивчица
   Какво ви вдъхновява и дава сили да продължите напред? - Мечтите и други работи Усмивчица
   Знаете ли, понякога това Вдъхновение може да изникне просто така, може да бъде толкова малко за околните и същевременно толкова голямо за теб, даващо ти кураж и сили да вървиш напред по красивия и обаятелен път на твоите мечти? - Да, моите мечти почти винаги се раждат така Усмивчица
  Активен
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #8 -: Юни 28, 2010, 22:19:37 »  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  Хristo
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 479


  Бъди себе си и отвори сърцето си за света! :)

  « Отговор #9 -: Октомври 14, 2010, 18:58:44 »

   Ех, имам аз сега една мечта, така красива е тя. И така силно искам аз да повярвам, че реалност би могла да бъде. Но едва сега откривам колко далеч от виско бил съм аз и колко трудно ми е сега да се покажа пред света. Но стиснах зъби и сърцето свое отворих аз, отворих го за света и за тази моя мъничка красива мечта. И сърцето мое така изригна, че трудно е да го укротя. Ах, любов приемам те аз сега и с вяра в сърцето следвам те теб, Мечта Усмивчица
  « Последна редакция: Октомври 14, 2010, 21:40:05 от Icko » Активен
  небесният ангел
  Гост
  « Отговор #10 -: Октомври 14, 2010, 20:04:52 »

  Ех, имам аз сега една мечта, така красива е тя. И така силно искам аз да повярвам, че реалност би могла да бъде. Но едва сега откривам колко далеч от виско бил съм аз и колко трудно ми е сега да се покажа пред света. Но стиснах зъби и сърцето свое отворих аз, отворих го за света и за тази моя мъничка красива мечта. И сърцето мое така изригна, че трудно е да го укротя. Ах, любов приемам те аз сега и с вяра в сърцето следвам те теб, Мечта Усмивчица


  Таз мечта не само твоя е тя,
  а на всички хора по света!
  Активен
  .
  Гост
  « Отговор #11 -: Октомври 26, 2010, 03:32:45 »

  Представете си, че утре излезе свободно в интернет схема на работещо устройство, което е толкова просто, че може да се изработи за няколко часа с подръчни материали и да дава неограничено количество ел. енергия.

  И нека помечтаем!

  В гаражи и работилнички по села и градове започват да сглобяват евтиният генератор за безплатно електричество.

  В пунктовете на Електро разпределение хората всекидневно се редят на опашки. Но не за да си платят тока, а за да подават молби за закриване на партидата и откачане от мрежата -- малката машинка в мазето захранва цялата им къща, те повече нямат нужда от благоволението на Енергото.

  Енергийните шефове oказват натиск върху правителството, то от своя страна задейства поръчковата журналистика. Появяват се скалъпени репортажи за вредата от тези генератори, за взривени къщи от "самоделни енергийни устройства" и смъртни случаи причинени от тях. Но народа, свикнал на лъжите им не им обръща внимание. Приема се закон, с който обявяват безплатното добиване на електричество за незаконно. Но никой не им обръща внимание. На хората им е писнало от монополистите. Полицията непрекъснато изземва "незаконните" генератори, но на тяхно място се появяват нови и нови.

  Автосервизите започват да предлагат нова услуга -- преработка на автомобил в електромобил. Огромните постъпление от акцизи върху горивата секват. Бензиностанциите пустеят. Автомобилите вече се движат с безплатно гориво. За компенсация правителството вдига данъците, на хората им писва да работят само за данъци, сметки за отопление, ток и храна и масово напускат работата. Вече няма нужда да стоят в мръсните и нездравословни бетонни градове и се връщат на село. По селата в дворовете изникват парници, които се отопляват с безплатното електричество. Там хората целогодишно си отглеждат прясна и здравословна храна.

  Никой вече не иска да купува скъпи апартаменти по градовете, и да робува на банките. Цели квартали остават недостроени. Цените на имотите рязко падат, ипотечната криза срива икономиката.

  За мнозина настава златна ера -- те вече могат да живеят където им харесва, а не където се е налагало. В отдалечени места в планините се появяват къщички, където независимото безплатно електричество осигурява всичко необходимо -- храна, вода, топлина. Хората най-сетне могат да работят това, което им е по сърце. Постепенно се формират малки общности, от такива хора, които са жадували за независимост. Те се връщат към старите традиции и занаяти, с които са отгледани поколения здрави и силни българи. Учат се да творят с ръцете си, да вярват в силите на природата и Бог, като нещо живо, учат децата си да обичат природата. Децата им се учат на занаят още от малки, мястото на телевизорите и компютърните игри с насилие заемат детския театър, пантонимата, куклен театър. За децата се създава нова музика, нови детски приказки без насилие.

  В тези общности няма нужда от затвор и полиция.

  Майсторство и високият морал на тези творците се прочува надалеч, хората от всички краища на България идват да се учат от тях, да купуват уникалните им произведения и да се присъединят към тях. Там заживяват без нужда от пари, без да ги е грижа за данъци, заеми, ипотеки.

  А хората, виждайки красотата в творенията им, чистият им поглед и светлината, която струи от тези творци и сравнявайки ги с лицата на политиците, на бизнесмените, изкривени от лъжи и лицемерие, започват да разбират колко погрешно са живели досега и на какви лъжливи идоли са се кланяли. Те започват да кoпнеят за по-чист и прост живот.

  И това време е близо!
  Активен
  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #12 -: Октомври 26, 2010, 10:04:13 »

  Прекрасно е...наистина това е мечтата на много хора, в т.ч. и моята...
  Но тогава ще изникне нещо друго...цените на апартаментите ще паднат, всеки ще отива на село. А цените на къщите и местата на село пък ще поскъпнат много, всеки ще иска да си купи.
  Дали няма пак избраните фактори с много пари да отидат...А "обикновения" човек да загине в хаоса, безработицата и разрухата?...
  Има и друго - хората напуснаха селата и отидоха по градовете. Обратния процес не знам как ще е възможен - в големия град са много хора скупчени на малка площ, а на село няма пространство за всичките хора.
  Активен
  Kery
  Гост
  « Отговор #13 -: Октомври 26, 2010, 12:51:26 »

  Точка, за съжаление когато разказвам всичко това като идея посрещам само смях и подигравки - как може да си позволявам да говоря за утопия и от къде накъде ще имам мечти, как не ме е срам... и в този ред на мисли има още доста време...

  Може ли да допълня нещо в тази мечта  Засрамен Няма да има енергийни и каквито и да е било шефове - всичко ще е общо и на всички. Няма да има нужда от политици, правителства и т.н. дори държава - всичко ще е само организационна и кординационна структура. Но за това се изисква много голяма промяна в съзнанието на хората...дотолкова са забравили да мечтаят - приемат всичко така, сякаш няма друг изход... Има много работа по прехода към това...и още доста години...но ще стане...един ден...  Усмивчица
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Нашите Красиви мълчаливци
  Други деца на новото време
  delfin 2 3020 Последна<br />публикация Юли 10, 2009, 21:50:11
  от delfin
  МЕЧТИ « 1 2 »
  Обща тематика
  Eona Lightholder 19 960 Последна<br />публикация Септември 12, 2010, 15:31:03
  от shining_star
  Какви са вашите мечти? « 1 2 »
  Въпроси и отговори
  Аэ съм 15 1456 Последна<br />публикация Август 18, 2011, 13:03:40
  от Xristina
  Джим Кери - Силата на нашите намерения
  Видео клипове
  Georgio 1 976 Последна<br />публикация Март 13, 2011, 19:19:35
  от Аэ съм
  Индиго мечти
  Обща тематика
  Kissing You Good Night 0 615 Последна<br />публикация Юли 02, 2011, 12:44:06
  от Kissing You Good Night

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright