Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Сандански, Петрич и околностите  (Прочетена 1764 пъти)
delfin
Гост
« -: Февруари 26, 2010, 21:15:16 »

САНДАНСКИ


Средната годишна температура е 13,9 градуса, а слънцето грее цели 2506 часа през годината? В добавка към тези дадености са лишеният от алергени чист въздух, затоплян от Средиземно море, както и над 80-те лечебни термални извора с температура на водата от 42 до 81 градуса
Сандански е един от най-старите центрове на Балканите. Днес градчето е истински съвременен курорт, в който въпреки световната икономическа криза туристическият поток не секва. Ако на земята някога е имало рай, той е бил в нашето градче, убедени са местните. В Сандански човек може не само да почива пълноценно и на спокойствие, но и да се лекува, ако е болен. Градът е българският климатичен юг, който е разположен в подножието на величествената Пирин планина. Основните предимства на населеното място са лечебните минерални извори и уникалния климат.

Още преди 2000 години древните траки открили удоволствието да се живее тук. Сега на страхотните възможности за релакс и лечение на курорта се наслаждават хилядите наши и чужди туристи. Градът е един от най-добрите за лекуване на хронични белодробни заболявания и на заболявания на опорно-двигателния апарат. Затова името му е утвърдено като балнеологичен център с национално и международно значение. Минералните извори са бистри, безцветни, нямат мирис.

С наплива на туристи расте и броят на хотелите в града. Те надминават цифрата 50. Никак не са малко и частните квартири. Цените са за всеки джоб. Може да пренощувате в курорта и на цена от 10 до 15 лева за легло. Става въпрос за частна квартира със самостоятелен санитарен възел. Цените в хотелите започват от 20 лв. на легло, но на места стигат до 80 лв. В скъпите хотели обаче можете да ползвате куп екстри. Разбира се, големите хотелски комплекси залагат основно на две неща - СПА центровете и балнеологията. Това е съвсем естествено, тъй като голямото богатство на града си остават термалните извори с минерална вода. Лековитото им въздействие успешно се е ползвало през вековете от траки, римляни, древни гърци. Не е тайна за никого, че днес името на Сандански е синоним на здраве не само в пределите на страната, но и в съседните държави Гърция и Македония, в по-далечните скандинавски страни, Русия, Германия, Израел, дори и в Япония. Доста от хотелите предлагат класическа балнеология, фитотерапия, таласотерапия, ароматотерапия, СПА процедури. Тук ще усетите магическата промяна в тялото и духа си.

Мекият средиземноморски климат носи славата на града като климатолечебен и балнеологичен курорт, който е най-добрата естествена лечебница на бронхиална астма в Европа.

"Предлагаме и доста атракции. Организирани пътувания до забележителни места в региона, а и до Рилския манастир, стига да има желаещи. Правим и пикници на открито през лятото. Дегустира се прочутото мелнишко вино", твърдят местни хотелиери. Усилията им се увенчават с успех. Поне засега.


Владимир Симеонов
Активен
delfin
Гост
« Отговор #1 -: Февруари 26, 2010, 21:17:09 »

МЕЛНИК


Всеки ден наши и чужди туристи пристигат в най-малкия ни град Мелник. Гостите на Сандански не пропускат възможността да опитат от мелнишкото вино и да отидат до Роженския манастир. В последните години курортът се превърна в едно от най-предпочитаните места за почивка. Всеки турист иска да почувства очарованието му, където хармонията между прочутите Мелнишки пирамиди, възрожденската архитектура и руйното вино е уникална. Най-активни сред гостите на градчето са французите и японците, твърдят местните хора.

Най-голямата атракция за всеки гост си остава дегустацията на прочутото мелнишко вино. Често туристите не само дегустират, но и се опиват от червения еликсир, казват с усмивка жителите на курорта. Напливът на гости отдавна е превърнал почти всяка къща в своеобразен хотел. В тях стопаните предлагат нощувка срещу скромната сума от 10 до 15 лева. За да е конкурентен на останалите курорти, в последните 7-8 години бяха построени няколко луксозни хотели, в които може да се почувствате истински европейци. Там обаче нощувката е от 25 лева нагоре.


Вл. Симеонов
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Велико Търново и околностите
За България
delfin 0 1195 Последна<br />публикация Март 03, 2010, 22:15:37
от delfin

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright