Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Астрална проекция  (Прочетена 4541 пъти)
delfin
Гост
« -: Февруари 23, 2010, 20:00:47 »

Според окултната наука всеки човек освен физическо, притежава и няколко по фини тела, етерно, астрално, ментално, каузално, духовно и др.Техниката, при която астралното тяло се отделя и напуска временно физическото тяло, извършвайки самостоятелно астрално пътуване, е извсетна под името Астрална проекция.

Астралната материя и съответно астралното тяло притежава голяма пластичност, позволяваща им да приемат всякакви, дори най-причудливи или невероятни форми. За разлика от физическото, астралното тяло не е сковано от пространствено-времеви ограничения и от препятствията на грубия материален свят. Това не значи, че то е неуязвимо за вредни и разрушителни влияния. НАпротив, една неконтролирана астрална проекция, предриета без съответните предпазни мерки, може да вкара неподготвения пътешественик в т.нар. "астрален ад" или да го направи лесна плячка на някоя хищна астрална същност. Астралният свят е също толкова реален колкото и светът на сънищата и въображението. Това може да се стори парадоксално на бегло запознатия с принципите на окултната наука читател. Едва ли обаче и той ще отрече, че въображението и сънищата преминавайки през съзнанието,оставят реален отпечатък върху него, т.е. те съществуват и се възприемат в момента като явления в не по-малка степен реални от тези във физическия свят.

Техниката на Астралната проекция се състои в отделяне на астралното тяло и съзнанието от физическото тяло посредством различни окултно-магически техники. Когато отделянето на астралното тяло и съзнанието са придружени с отделяне на етерна (енергийна) субстанция, имаме Етерна проекция, а когато единствено съзнанието, без подкрепата на астралното и етерното тяло, се отправи на пътешествие, имаме Ментална проекция.

Етерната проекция всъщност е разновидност на Астралната проекция, която включва по-силно зареждане на астралната форма (тяло) с етерна материя (енергия). Менталната проекция пък е "изнасяне" извън тялото на "чисто" съзнание без предварително изработване на астрална форма носител.

При максимално уплтънена с енергия Етерна проекция е възможно Астралното тяло да се материализира до такава степен, че да стане почти видимо за външен наблюдател в чисто физически план, както и да придобие способност за боравене с някои предмети от материалния свят. Подобни превъплащения обаче са по силите само на Посветени във висшите окултни тайни Адепти.

Астралната проекция се дели на два типа - съзнателна, извършвана волево по време на магическа операция; и спонтанна, често възникваща по време на сън или при други специфични условия.

Съзнанието, което напуска тялото по време на проекцията, се състои от две съставни части - душа и дух. Тъй като душата и духът са силите, вдъхващи живот на физическото тяло, тяхното пълно отделяне от него може да предизвика смърт. Поради това по време на Астралната проекция астралното тяло е свързано с физическото посредством тънка етерна нишка, чрез която се запазва контактът на душата и духа с грубото материално тяло.

По време на проекция силно уплътненото с енергия от физическата сфера Астрално тяло може да бъде увредено и наранено чрез металически остриета, имащи способността да разрежат астралната материя, случайно или нарочно. Раните, нанесени върху жизнено важни части на астралното тяло в подобен случай, могат да се отразят впоследствие и върху състоянието на физическото тяло.


http://www.bgwitches.hit.bg/AstralProject.htm

Благодаря на човека, който даде този сайт
Активен
dope40
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8


« Отговор #1 -: Ноември 04, 2010, 21:19:07 »

Астралната проекция е състояние,при което душата напуска тялото.Това е различно от далечното виждане,където влизаш в трансово състояние и насочваш волята си към специфична местност.Следващите две медитации са самоосновни принципи.

1.

Заеми удобна позиция и влез във транс.Когато престанеш да усещаш тялото си,ти си готов.
Визуализирай твоето астрално тяло вътре в твоето физическо такова,което се задътжа от седемте чакри.Тези чакри могат да бъдат визуализирани като цветни бутони.
Хвани всяка от чакрите като се върти и я накарай да спре да се върти,след което я завърти на 1/4 от посоката на въртене-все едно е въртящо се копче за включване и изключване.
Отпусни се,остави се на течението и опитай да излезеш.

2.
Легни долу и се отпусни.Влез във състояние на транс.Релаксирай и почувствай себе си все едно плуваш напред-назад.
След това вдигни твоята астрална ръка.Визуализирай това.Трябва да си го представиш ,но енергията тече натам,накъдето е насочена.
Вдигни астралната си ръка и докосни лицето си.
Докосни едновременно двете си ръце заедно.
Направи това и с всеки крак и стъпало.
Представи си астралното тяло,което напуща физическото такова и отива някъде и си представи че е там.Просто лежи така и се фокусирай че си там.


Активен

pure at the heart because i deal with mind
nia.boneva6
Гост
« Отговор #2 -: Ноември 04, 2010, 21:24:37 »

http://indigota.com/index.php?topic=1229.0 Делфи е публикувала информация на същата тема... може би е добре да се слеят?
Активен
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #3 -: Ноември 04, 2010, 23:37:03 »

dope40
 Някак си не мислиш ли, че не е редно да даваш съвети за астрална проекция?
В смисъл... става дума за това, че даваш съвет на хората как да отделят душата от физическото си тяло... и има много любопитковци...
Не искам някой, да ми излиза с номера за свободният избор и че хората решават дали да пробват. Някой хора трябва да осъзнаят, каква информация дават и факта, че я дават безрезервно, показва до колко са запознати с опасноста и и с това, което дават като цяло, като инфо!:)
Не ме разбирай погрешно... хубави теми засягаш, но аз говоря така, понеже съм страшно отговорна към такива неща и все едно ми зачекна слабото място Ухилен
Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #4 -: Ноември 04, 2010, 23:54:10 »

Елша и аз това си помислих.Знам за много почти фатални случки ,свързани с астралните проекции, т.е много трудно връщане. Аз лично съм против такива игри и занимания, има си достатъчно литература най-вече подготвяща преди да се зашматкаш из астралите.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
nikoi
Гост
« Отговор #5 -: Ноември 05, 2010, 01:08:08 »

В книгите е наисано че начинаещия НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИ ТОВА БЕЗ УЧИТЕЛЯ СИ който има задачата да следи за две неща:

1.Да пази тялото докато е без собственика си - има описани случаи в тибетската литература за вселяване на неканени гости в тялото.
2.Да пази и подържа нишката на живота която ще върне душата обратно в тялото.

Някои други неща са споменати от delfin.

ВНИМАВАЙТЕ !

Активен
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #6 -: Ноември 05, 2010, 02:27:01 »

В книгите е наисано че начинаещия НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИ ТОВА БЕЗ УЧИТЕЛЯ СИ който има задачата да следи за две неща:

1.Да пази тялото докато е без собственика си - има описани случаи в тибетската литература за вселяване на неканени гости в тялото.
2.Да пази и подържа нишката на живота която ще върне душата обратно в тялото.

Някои други неща са споменати от delfin.

ВНИМАВАЙТЕ !

Да и моя учител, ме е спирал да излизам извън тялото си, но трябва ли учителите, непрекъснато да ни пазят от глупостите?
Колко любопитковци познаваш, на които им дреме думите за "опасност и внимавай"? Понякога учителите, позволяват да се случат някой неприятни неща, в опитите ни да се развием в такива опасни начинания за които не ни е дошло времето, а ние се инатим. Много даже.. още деца, мислят само за резултата и мислят само за техниката и тя да е бърза... и тези приказки за "опасност" на тях те казват: -даа разбрах, дай по бързо да стигнем до същноста където се казва, как се прави!"
« Последна редакция: Ноември 05, 2010, 02:42:44 от Модератор » Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
nikoi
Гост
« Отговор #7 -: Ноември 05, 2010, 03:43:03 »

Под Учител имах в предвид - човек,а не вашия ангел пазител.
В този смисъл тогава пазителите стават трима.
Балгодаря elsha за подсещането - това беше важно уточнение.
Активен
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #8 -: Ноември 05, 2010, 04:59:09 »

Под Учител имах в предвид - човек,а не вашия ангел пазител.
В този смисъл тогава пазителите стават трима.
Балгодаря elsha за подсещането - това беше важно уточнение.

Хм... не мислих, че човек трябва да има друг, човек до себе си за такива неща....(по време на процеса... има хора, които обясняват, но до там)  не така си представях естественото развитие на подобни дарби.(няма значение как си представям де Ухилен)
В смисъл... как даденият човек, може да усети кое и защо и да прецени какво да направи... докато човека до него лежи в леглото?
И това, което написа по-горе цитат ли е(на делфин) или твои мисли за учителя(човек) и че делфин е написала още по случая..
Понеже не разбрах, дали в цитата се има предвид за човек-учител или ти го интерпретираш така...


Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
nikoi
Гост
« Отговор #9 -: Ноември 05, 2010, 05:20:54 »

elsha казвам това от личен горчив опит с астрално пътуване.Усвоявах медитация и я постигнах.Реших да надскоча статичното усещане и така започнах едно пътуване.Бях нападнат между границата на реалността и нереалното.Не помня как съм се върнал обратно.Дълги години страдах и преживях много и жестоки изпитания след това.
По-късно прочетох в тибетска книга каква е методиката за астралните пътувания.И точно там е акцентирано да има човек -Учител до вас специализирал точно такива практики.Не си го измислям,не го интерпретирам,не цитирам никого.


В написаното от delfin имах в предвид цитирам delfin:
Съзнанието, което напуска тялото по време на проекцията, се състои от две съставни части - душа и дух. Тъй като душата и духът са силите, вдъхващи живот на физическото тяло, тяхното пълно отделяне от него може да предизвика смърт. Поради това по време на Астралната проекция астралното тяло е свързано с физическото посредством тънка етерна нишка, чрез която се запазва контактът на душата и духа с грубото материално тяло.

По време на проекция силно уплътненото с енергия от физическата сфера Астрално тяло може да бъде увредено и наранено чрез металически остриета, имащи способността да разрежат астралната материя, случайно или нарочно. Раните, нанесени върху жизнено важни части на астралното тяло в подобен случай, могат да се отразят впоследствие и върху състоянието на физическото тяло.

Етерната нишка също беше описана в тези книги.

Който реши да пробва нека има в предвид моя горчив опит.Да се има в предвид че този процес няма нищо общо със сънищата.
Активен
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #10 -: Ноември 05, 2010, 05:37:36 »

elsha казвам това от личен горчив опит с астрално пътуване.Усвоявах медитация и я постигнах.Реших да надскоча статичното усещане и така започнах едно пътуване.Бях нападнат между границата на реалността и нереалното.Не помня как съм се върнал обратно.Дълги години страдах и преживях много и жестоки изпитания след това.
По-късно прочетох в тибетска книга каква е методиката за астралните пътувания.И точно там е акцентирано да има човек -Учител до вас специализирал точно такива практики.Не си го измислям,не го интерпретирам,не цитирам никого.


Никой
 Разбирам напълно, казаното от теб и осъзнавам опита ти  и ще се радвам ако споделиш макар и на лични, че явно има много да споделяме:) А може би не:) (по-скоро ти да споделяш, а аз обичам да се уча)Усмивчица
Когато бях на 15 човек, който ме учеше да лекувам, ми говореше за астралната проекция и че трябва да има учител, понеже нишката е тънка м/у душа и тяло.Усмивчица Но като си представя човек... по-скоро ще те пази никой да не те прекъсват, докато пътуваш, понеже ако си сам и някой връхлети в стаята, в която си и се опита да те събуди и ако не се върнеш в тялото навреме можеш да умреш. Само това знам (аз не претендирам, че знам много:)) Може би има и повече от това и за това те попитах, по какъв начин човека ще помогне на пътуващият в астрала, освен гарантирано спокойствие, да не се прекъсва нишката.Усмивчица
« Последна редакция: Ноември 05, 2010, 12:03:28 от Модератор » Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
sanguinary
Гост
« Отговор #11 -: Ноември 05, 2010, 05:51:54 »

Цитат на: nikoi
По-късно прочетох в тибетска книга каква е методиката за астралните пътувания.
В тибетска книга значи  Ухилен
Ех, тези апокрифни материали. Дай заглавие, дай автор, пък да видим за какво става дума.
А и проблема на повечето е, че много бързате.
Не, всъщност няма да коментирам, че ще стане някоя дандания пак.
А и стига с тази астрална проекция. Кое не ви харесва на "излизане от тялото", че го усложнявате толкова?
Михаил Радуга, в книгата си, предлага няколко техники, както за излизане от тялото, така и за след това. Наистина има и мнофо по-добре описани техники, но в интернет е това. Р. Монро не ти го препоръчвам, но ако някой държи, има го и него, онлайн. А ето я тази на Радуга. Направо слагам и линк за теглене, само цъкате върху книгата.

Активен
nikoi
Гост
« Отговор #12 -: Ноември 05, 2010, 05:58:16 »

Описаното от теб е частния случай - да влезе случаен човек.Нападението над мен беше от черно същество което се движеше светкавично.Когато го усетих че е наоколо,вече бях нападнат.Няма време за мисъл даже.Нека да бъда разбран правилно-имах в предвид че тялото ви може да е обект на нападение както от реален човек,така и от низшите същества от астрала...
Докато пътувате вашето тяло се подържа по силата на рефлекторни импулси,все едно сте на командно дишане и изкуствено кръвообръщение в реанимация.Вашата Душа и астрално тяло са на разходка и няма енергиино поле около тялото ви.Абсолютно сте уязвими в такъв момент от низшите същества от астрала.Няма какво да ги спре.
Учителя до вас трябва да е застанал близо до вашето тяло и чрез своята аура и Дух пази тялото ви докато ви няма.Един вид ви припокрива в този момент.

sanguinary - определено не помня къде съм прочел за Учителя.Не са една или две книгите прочетени от мен по темата.Надявам се че няма да ме обвините че съм забравил кое къде съм прочел.Помня само че беше написана от тибетец.
В крайна сметка не искам да плаша никого - споделих инфото.Избора си е ваш.Бих се радвал даже някой да сподели обратен на моя опит.
Активен
sanguinary
Гост
« Отговор #13 -: Ноември 05, 2010, 06:04:31 »

Цитат на: nikoi
sanguinary - определено не помня къде съм прочел за Учителя.Не са една или две книгите прочетени от мен по темата.Надявам се че няма да ме обвините че съм забравил кое къде съм прочел.Помня само че беше написана от тибетец.
Изненадан съм, че не помниш Усмивчица
Добре, не са една и две, сто са, но сети се поне за 5 от тях. Със сигурност, ако бръкнеш в гугъл ще попаднеш точно на тия, които и аз съм чел по темата и ще можем да ги обсъдим. Но тогава ще ми е особено странно, от къде идват убежденията ти.
Хората отдавна сме изгубили осъзнатата връзка с духовния свят.
Начина на живот, начина на поведение и мислене, ни е приковал в материята. Единици, много редки единици, имат досег до низшите духовни нива.
Отделянето от тялото не е кой знае каква философия. Но за нас е.
Това е, което имах предвид.
Активен
nikoi
Гост
« Отговор #14 -: Ноември 05, 2010, 06:14:27 »

sanguinary иронията е крайно странна на фона на сериозността на темата.Който желае да си рови гугъл - да доказва,да отхвърля каквото си иска.Аз нямам проблем.Споделих и коментирах нещо което не е шега или някакво развлечние.Това е.Който не вярва да отиде да провери - както казваш не е голяма философия.
Предупреждавам отново: ВНИМАВАЙТЕ!
Това не е разходка в парка или екскурзия до Карибите за удоволствие.
Не е проблем повече да не се обаждам!
Активен
Страници:  [1] 2   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Олирна - висшата астрална сфера
Космогенезис
delfin 0 1634 Последна<br />публикация Януари 20, 2010, 20:46:36
от delfin
Медитации за Астрална Проекция
Духовни учения
Cohen 3 1542 Последна<br />публикация Октомври 06, 2011, 13:07:00
от artist5

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright