Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Наближава велика епоха.!!!  (Прочетена 6759 пъти)
giti
Гост
« -: Юни 13, 2009, 00:22:19 »

Наближава велика епоха.Човечеството идва към своето превъплащение в своята форма на така наречената шеста раса. Тази раса,която ще е свързана повече с духовното и ще загърби материалното. Появяват се множество знамения. Космическият огън пак наближава към Земята. Планетите предвещават нова ера.Но много катастрофи и бедствия ще има преди настъпването на новата ера на разцвет.Преходът за много ще бъде непосилен и както златотърсачът има нужда от карта,така и обикневонният човек ще има нужда от подкрепа и напътствия.Само със знанието на духа може да се определи,кое е истинско...ние сме мъдри в духа,ние сме знаем всичко,ние сме децата индиго.Ние сме тези,които трябва де преведем човечеството към неговия преход. И пак ние сме тези,които не трябва да се страухуваме да застанем лице с лице с най-мощните сили или да се съединим с тях,ако е необходимо за общото процъфтяване.
Активен
Спорт-Здраве
Гост
« Отговор #1 -: Юли 01, 2009, 21:30:42 »

А пък аз си мисля, че не е работа на никого да превежда човечеството през каквото и да е.Четири са причините за това.
Първо, самото поставяне на целта - да се преведе човечеството до по-високо развитие - е пренебрегване на висшето съзнание по принцип.То се инкарнира именно за да усвои и преживее набор от неща и самата мисъл, че някой може да е пастир на нечия друга съдба(колкото и разрушителна и абсурдна да е тя) представлява просто неразбиране на функционирането на Играта.

Второ, дори и да се даде воля на такова неуважение на волята на висшето съзнание и да се направят опити за вразумяване на човечеството - това ще е абсолютно напразно.Никой не може да влияе на съдбата на друг, ако това противоречи на плана на неговото съзнание.Човечеството трябва да извърви пътя, който е поело и да преживее последстивята от себе си.За да се научи да живее със себе си и за да приеме своя истински образ, събаряйки илюзиите, то трябва самичко да преживее резултата от себе си.Това е просто поредният урок, който Играта дава.

Трето, ако човек, който е обладал съдбата на инакомислещ, има неблагоразумието да хаби каквито и да е сили в посока на първите две причини, той няма да разполага с достатъчно сили, за да развие самия себе си.Главната задача на всеки един от нас е да осъществим собствения си капацитет и да изучим предела на възможностите, които съответната ни инкарнация предлага.Прахосването на енергия по даване на първо безсмислен и после обречен на провал акъл, би похарчило този ни живот напразно.Освен ако това не е тъкмо урокът, който сме дошли да научим.

Четвърто, може би е добре да разгледаме и други гледни точки на поставената сцена събитие - човечество - еволюция.
Защото, кой е определил, че ролите са именно така раздадени? Някакви по-развити индивиди да спасят по-неразвитите от събития, които предстоят и така всички да достигнат до шеста раса? За мен това звучи абсурдно.И следвайки един от главните закони на природата - законът за най-краткия път или закона за това, че най-логичните и прости неща са самата истина, следва да заключа според личното си мнение, че "човечеството", което ще оцелее - това са по-развитите в момента.Че именно по-развитите в момента предсатвляват зародишът на шестата раса, а не масовото деградиращо човечество, което е пред залеза си.

И в този смисъл...да преведем кое човечество към неговия преход? Нас самите - към нашия преход.
Активен
delfin
Гост
« Отговор #2 -: Юли 01, 2009, 23:12:34 »

Да, превеждаме самите себе си от там за там, докъдето сме стигнали и за оттам, откъдето искаме да продължаваме.
Активен
11WOLF11
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #3 -: Юли 02, 2009, 00:57:13 »

  Спорт-Здраве на никого няма да помагаме без да е поискал помощ, защото насила хубост не става. Логически поста ти е добре издържан.
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #4 -: Юли 02, 2009, 01:37:31 »

  Спорт-здраве, ти как точно си представяш,че ще преведем човечеството?Като го хванем за рачичка и хайде ей това е пътя тръгвай..така ще правиш,тук ще стъпиш и т.н. Не не е това начина и никой на никой няма да се меси. Това,което ние трябва да направим е да дадем любов и да покажем чрез собственните си дела правилния начин на живот-също както и Исус всички трябва да следваме неговия начин на живот. А иначе в последния момент на прехода,по времето на катаклизмите аз съм сигурна,че само индиго няма да полудеят и ще запазят самообладание и благодарение на това ще помогнат на много хора да се спасят.
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #5 -: Юли 02, 2009, 01:40:48 »

  да се научат да обичат себе си безусловно, за да се върне равновесието на Земята.
  -да използват високата си честота за достигане на още по-висока.
  -да превърнат търпимостта в основен свой принцип.
  -да проявят медиумните си способности, въпреки пречките, които срещат, от страна на човечеството.
  -да осъзнаят, че те са единственият инструмент на доброто и злото.
  -да се съберат с духовните си семейства, въпреки всеобщото невежество.
  -да помагат на своите родители и на всички, които имат потенциала да получат помощта им.
  -да се откажат от остарелите си убеждения и представи, въпреки волята на човечеството!
  -да развият способности за лечение.
  -да поемат отговорност за всичко, което се случва в живота им.
  -знаейки закона на материята и енергията, всекидневно да променят своя свят.
  -да се свържат с Висшия си аз и по този начин - с интуицията си.

  Това по-горе е твой пост...именно така ще преведем човечеството в прехода. Сам си го казал толоква добре,а сега си противоречиш Хммм
  Активен
  Muko
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 24

  « Отговор #6 -: Юли 02, 2009, 12:16:07 »

  Никой никого не е в състояние да преведе, освен самия себе си!
  Активен

  Приказките помагат на децата да заспят, а на възрастните да се събудят
  omnia
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 59


  Omnia ab Uno

  « Отговор #7 -: Юли 09, 2009, 02:14:41 »

  giti темата ти е прекрасна. Много ценно ще е ако повече индиго изкажат мнение (лично) по нея.

  С оглед на наближаващата велика епоха естествено отговорностите на хората индиго  се увеличават, а целите са по- ясно изразени.
  Естествено е също, че най -доброто, което може да направи индиго е личното израстване -духовно и морално. Това е полето за работа с неограничени възможности, където всеки от нас може да добие най -голямо съвършенство.

  Точно нашите т.н. лични успехи съвсем тихомълком ще дърпат всички останали напред, защото съществуват принципа на стоте маймуни (колкото и клиширан да стана този израз), както и колективното несъзнавано.

  Нищо и по никакъв начин не трябва да възпира развитието на индиго личността -четенето на книги е полезно но същевременно трябва да се развиват емоционалната и духовната интелигентност. Последните две са особено важни и почти естествени за индиго хората -всъщност това е може би една от отличителните им черти.

  От друга страна, ако някой се отдаде само на четене има вероятност да сугестира отделни идеи, но без да достига до осъзнаване на начините за тяхното приложение. В този случай е по- вероятно да се развие надменност, която ще е пречка за духовното развитие.
  « Последна редакция: Януари 26, 2010, 15:35:40 от delfin » Активен

  Обичай "противника" си преди и след битката, а по време на нея му разкажи с всяко свое движение за Бога в теб.
  Инил
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 186


  « Отговор #8 -: Септември 17, 2009, 18:39:51 »

  Има един важен момент в живота на индигото.
  Те не искат и не се стремят да променят целенасочено никого. Те просто овладяват и променят себе си, разрешават своите си задачи и точно по този начин променят хората и света.
  Когато се свържем с Любовта в сърцата си /онази Любов, към всички и всичко, която не изисква и дава свобода/, тогава се свързваме с Любовта, която всеки човек носи в себе си.
  Индиго променя невидимо и без агресия, /стига да не е застрашено!/. Просто променят енергетиката на Земята.  Индиго са свързани с по-висши същества, с ангелите, просто пътуват в други светове, измерения... И не искат нищо, просто да не им се пречи да си свършат работата. Целувчица
  Да наближава различна епоха, в която ще има планетарно съзнание, от което ще черпим и ще общуваме с мисъл, което значи, че никой, нищо не може да скрие... Но пък и не всеки ще може да влезе в това общо съзнание. Нужно е само чисто сърце и чист ум...
  Активен

  proxima22
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2

  « Отговор #9 -: Септември 24, 2009, 18:28:42 »

  Здравейте и от мен.
  От доста време чета форума, даже преди време се регистрирах, но досега не съм поствала мнение. Мисля, че е време да се включа. Направи ми впечатление логическата издържаност на мнението на спорт-здраве, но и малките грешки в изразяването на субективното му мнение. Тъй като не се виждаме и не чуваме гласовете си, всяка дребна неточност в изразяването може да доведе до погрешно разбиране както от едната, така и от другата страна. Гледната точка на инакомислещите също е необходима, за да има някаква съпоставка на позиции и виждания.


  « Последна редакция: Януари 26, 2010, 15:36:49 от delfin » Активен
  Еlsha
  Диди
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 523


  « Отговор #10 -: Октомври 25, 2009, 02:29:37 »

  А пък аз си мисля, че не е работа на никого да превежда човечеството през каквото и да е.Четири са причините за това.
  Първо, самото поставяне на целта - да се преведе човечеството до по-високо развитие - е пренебрегване на висшето съзнание по принцип.То се инкарнира именно за да усвои и преживее набор от неща и самата мисъл, че някой може да е пастир на нечия друга съдба(колкото и разрушителна и абсурдна да е тя) представлява просто неразбиране на функционирането на Играта.

  Второ, дори и да се даде воля на такова неуважение на волята на висшето съзнание и да се направят опити за вразумяване на човечеството - това ще е абсолютно напразно.Никой не може да влияе на съдбата на друг, ако това противоречи на плана на неговото съзнание.Човечеството трябва да извърви пътя, който е поело и да преживее последстивята от себе си.За да се научи да живее със себе си и за да приеме своя истински образ, събаряйки илюзиите, то трябва самичко да преживее резултата от себе си.Това е просто поредният урок, който Играта дава.

  Трето, ако човек, който е обладал съдбата на инакомислещ, има неблагоразумието да хаби каквито и да е сили в посока на първите две причини, той няма да разполага с достатъчно сили, за да развие самия себе си.Главната задача на всеки един от нас е да осъществим собствения си капацитет и да изучим предела на възможностите, които съответната ни инкарнация предлага.Прахосването на енергия по даване на първо безсмислен и после обречен на провал акъл, би похарчило този ни живот напразно.Освен ако това не е тъкмо урокът, който сме дошли да научим.

  Четвърто, може би е добре да разгледаме и други гледни точки на поставената сцена събитие - човечество - еволюция.
  Защото, кой е определил, че ролите са именно така раздадени? Някакви по-развити индивиди да спасят по-неразвитите от събития, които предстоят и така всички да достигнат до шеста раса? За мен това звучи абсурдно.И следвайки един от главните закони на природата - законът за най-краткия път или закона за това, че най-логичните и прости неща са самата истина, следва да заключа според личното си мнение, че "човечеството", което ще оцелее - това са по-развитите в момента.Че именно по-развитите в момента предсатвляват зародишът на шестата раса, а не масовото деградиращо човечество, което е пред залеза си.

  И в този смисъл...да преведем кое човечество към неговия преход? Нас самите - към нашия преход.

  Наистина мнението е много добре обосновано логически и в тон с моите мисли, но и които ме карат да се замисля.  Да кажем, че сега наистина предстои промяна:

  Преди мноооооого години хората са мислили, че земята е плоска (трябвало ли е тогава да се появи някой човек, който да им каже, че земята е кръгла? ) Било ли е честно спрямо теният избор за живот, да се появи някой, който да измени представата им за света?

  Друг пример е реформацията и тнт. Общо взето разликата от преди и сега е огромна и тези радикални промени във виждането на хората за света ни дават възможност сега да натрупаме сегашните си знания и да можем свободно да говорим и да търсим истината и да отворим съзнанието си за нови неща. Няма лошо ако пак настъпи промяна да направим още една крачка напред, земята одавна не е плоска.

  « Последна редакция: Октомври 25, 2009, 15:44:22 от elsha » Активен

  Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #11 -: Март 19, 2010, 12:23:33 »

  Влезнах във форума, специално за да изразя възмутеното си мнение Усмивчица
  Никой не е толкова възвишен, за да се смята за по-привилегирован от другите! Душите на всеки от нас в основата си са еднакво съвършенни. Това че някои са имали възможността да се развият повече от други в течение на различните животи и в настоящото си материално човешко проявление имат определени способности повече други, не означава, че трябва да бъдат егиости.
  Човекът е социално животно и не може да бъде индивид, ако няма обкръжение; не може да бъде сам по себе си и да живее сам.
  Всеки тук има определена мисия - на едни е да създават препятствия за други, за да ги усъвършенстват; на други е да работят за определена кауза; а на трети е да помагат на някои да израстват и просто да подават ръка. Не е нужно да осъзнаваш каква е твоята мисия. Просто не си мисли, че си по-развит от другите - може да е така, но само в този живот и то с определена цел. Ако прекалено много се възгордееш, не се знае какво ще стане през следващия ти живот. Човек не бива да се привързва прекалено много нито към материалното, нито към интелектуалните и другите си способности, нито към собственото си усещане за израстване. Всичко това са само средства, а не цели.
  Както и да е, оставям темата с многото животи.
  Ако ще говорим, че предстои преход и се заражда следващата раса.. то една от основните характеристики на новото човечество би трябвало да е съчувствието и взаимността между индивидите, за да се работи за едното цяло и общия замисъл, какъвто и да е той. Ако ще има отново разделение между индивидите, ясно изразен егоизъм и всеки ще работи сам за себе си, то каква ще е разликата със сегашния свят в който живеем?!?! Според мен ТРЯБВА да преодолеем това и да се обединим, независимо от разликите си.
  Ако на някой от нас човеците му са се дали определени способности и умения над другите, то е защото е сметното, че той ще е по-полезен за другите именно чрез тях.
  Активен
  praiseyou
  Гост
  « Отговор #12 -: Март 19, 2010, 14:35:20 »

   loop, a кой твърди обратното ?
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #13 -: Март 19, 2010, 14:57:21 »

  Да,ще има много сътресения преди да навлезем в новата ера.Всъщност ние вече ги получаваме!Ето,нашата планета-всички тези земетресения и катаклизми.Вярно,че и преди си ги е имало,но сега са доста начесто.Първо в Тихия океан,после Хаити,Чили,Афганистан и страните там,Италия,Япония,Турция и в още страни се случиха доста катаклизми.Че и в България макар,че са по-леки!
  И хората забелязват,че напоследък се чувстват странно.Чувстват,че и околните са се сякаш побъркали!Бащи изнасилват и избиват децата си,баби ограбват магазини и това са само неща в България!
  Това навлизане няма да трае само седмица или месец,а доста години.Процесът няма да приключи и през 2012-тогава само ще минем едно ниво по-нагоре в Навлизането!
  Може би тогава ще избухне война или ще се случи унищожителен катаклизъм.Войната е неизбежна в този период,според мен.
  Тази шеста раса на хората на новото хилядолетие,тефлонови,индигови,кристални и др. деца с шантави етикети доста ми напомня на Платоновото описание на Атлантида и жителите и,които били с божествен произход!Доказано е от,че този велик народ е имал лунно мислене,а не слънчево.Слъчевото си служи с логика,разум и изчисления,а лунното с интуиция и разбиране,че всичко е едно цяло.Според мен коренните атланти в момента се прераждат,за да възстановят всичко истинско ценно и да спасят
  човечеството от изчезваме.
  Защото според един изследовател ние не еволюираме,а дееволюираме.Тоест първоначално сме били гиганти с божествен произход(те са оставили някои паметници като Великденските острови),но в последствие сме се смалили и сме се принизили към животните.Установено е,че маите са имали календари за 36 часа.Установено и е,че преди хиляди години на земята избухнала термоядрена война(на много места по света са открити разтопени метали и скали от радиация),която променила денят от 36 на 24 часа,тоест била изменена и оста на планетата ни.Впоследствие се появили хора с крила,пълзящи хора,великани,джуджета,чийто кости се откриват и днес!Само най-силните оцелели-тоест монголидната раса,която се разделяла на жълти,черни,бели и червени!Първоначално великаните били най-приспособени,техният ръст достигал 9 метра и създали континент на име Му или Лемурия.По това време на Марс имало развит подобен на хората живот.
  Впоследствия последствията от радиацията,които действат и до днес,смалили хората и променили животинските видове.Появила се Атлантида,в която имало хора от всички раси,и животни от всички видове.Континента,на който се намирала тя бил унищожен,но атлантите се заселили при други народи и дали началото на шумерите,египтяните и мн.др в последствие развили се цивилизации.Разбира се,атлантите се претопили с останалите народи!И така,за да сме това,което сме днес.Но ние отново сме забравили духовния начин на мислене и сме поели по материалния!
  Всичко това ме кара да мисля,че душите на коренните атланти ни наблюдават и направляват нашето развитие.Сега те отново ще се се намесят в историята чрез децата-индиго и ще дадат началото на един нов и в същото време отдавна забравен свят.
  « Последна редакция: Март 19, 2010, 15:16:30 от rabeno » Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #14 -: Март 19, 2010, 15:14:10 »

  Искам да допълня,че мисленето на древните хора обяснява тези техни паметници на културата,над които се чудим кой ги е строил.Сега чета една книга,в която е дадено доказателство,че Сфинкса е наистина древен.Един изследовател взел снимка на Сфинкса,облепил я с тиксо,така че да изглежда като просто парче скала и я занесъл на учен.Ученът казал,че ерозията се е образувала заради дъжд.Изследователят махнал тикосото и ученият възкликнал:О!Но аз не съм професор по египтология...а и не разбирам добре тези неща!
  Друго изследване показва,че древните хора изпозлвали някакъв инструмент,който си служел посредством вибрация!Това обяснавало защо кварцът бил пробиван по-лесно от друг материал(забравих какъв беше)след като кварцът бил по-здрав.
  През 1999год. НАСА получила закодиран съобщение от...ядрото на земята!Разбира се,всичко било засекретено.
  И цялата информация,която казвам е открита отпреди 10-20 години до 2000 години.Въпреки това никой от учените не я взима насериозно и твърди,че е чиста фантазия.Писателите,които пишат тази "фантазия" са смятани за луди и са отхвърлени от обществото на учените.Аз съм склонен да вярвам повече на "фантазията",защото знам,че целия свят е една лъжа,така да се каже.Всички гледат да печелят пари и не искат да си признаят,че не знаят истината за времето преди Троянската война.Историята преди нея трябва да бъде пренаписана!Правителствата не си признават за НЛО,защото ако ние разберем за тях,сегашното правителство ще изгуби властта си и няма да може да ни контролира със страх.Обърнете внимание на Новините:дават само лоши неща.Обърнете внимание на рекламите:в половината от тях се говори какво лошо нещо ще ви се случи ако не купите еди-какво си!Ами Людмила Живкова,убиха я,защото тя щеше да разкрие маската на съществата,които ни управляват.Но тогава тя е била един-единстен човек,а сега сме много тези,които осъзнаваме истината.И затова силите не могат да ни убият всички така лесно.А и вярваме в Бог,който ще ни пази от тези лоши сили,които се хранят съм омразата и страха ни.
  Това исках да кажа и да предам като ПОСЛАНИЕ!!!към целия свят!!!
  Активен
  Страници:  [1] 2 3 4   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  ПРЕД НОВАТА ЕПОХА
  Великият преход
  11WOLF11 8 4256 Последна<br />публикация Май 11, 2011, 07:21:33
  от Sobercho
  Краят на живота или началото на нова епоха през 2012г.
  Великият преход
  Evolution 8 3593 Последна<br />публикация Декември 14, 2011, 17:38:34
  от Rupture
  Людмил Егов за образованието на Новата епоха
  Видео клипове
  Eona Lightholder 2 1430 Последна<br />публикация Април 10, 2012, 12:44:28
  от Administrator
  Боговете на новата епоха
  Видео клипове
  sarabia 0 1058 Последна<br />публикация Май 27, 2012, 19:14:28
  от sarabia

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright