Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Страх  (Прочетена 1317 пъти)
Marticha
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 17

« -: Февруари 17, 2010, 00:04:45 »

Здравейте,

чета от известно време форума, както и доста други неща по темата, общо взето всички свързано с езотериката ме влече. Реално нямам нужда да споделям каквото и да е или да задавам въпроси, защото в крайна сметка откривам отговорите им леко-по-леко.

Последно време отново съм се отдал единствени и само на 'духовното' си развитие. Чета много, почивам си предостатъчно и отделям доста време за мислене/медитиране.
Та стигнал съм до заключението, че страхът е доста излишно и 'негативно' чувство и съм преборил всичките си страхове които имах от детство, а те бяха много. И така към сегашно състояние мога да кажа, че не се боя от нищо ! ... или така си мислех...

Вчера след като прекарах отново последните си 4-5 часа от деня в четене на паранормални истории, усетих присъствие в стаята, но не му обърнах внимание, защото доста често го усещам...
Вече решил да си лягам, присъствието започна да се усилва и ми стана малко некомфортно, когато си легнах обаче, ме обляха едни вълни и изпитах нещо което не съм изпитвал от малък...
Когато бях малък и си лягах вечер, особено когато бях сам, замръзвах от страх. В момента в който си легна усещах огромно присъствие и явно такава е била обстановката, знанията и семейството ми, че ме беше адски страх. Легнех ли си, завивах се през глава, стисках очите и не исках да ги отварям да не взема случайно да вида 'нещото' и да 'умра' от страх.
Изпитах същото нещо вчера, нещо което не съм изпитвал от години. В крайна сметка успях да се успокоя до колкото е възможно и го изпъдих.

Днес мислих по въпроса, явно съм успял да се 'заключа' по някакъв начин като малък, и сега да съм стигнал до такова развитие, че съм отключил 'тази възможност' или страх или каквото и да е ?
В момента хем искам да осъществя връзка с него, да разбера какво е и какво иска, хем ме е страх. А знам, че това е единствения начин да се преборя с този си страх... ?

Въпросът ми е, възможно ли е след като се престраша, и се изправя срещу него и вида какво е, просто съзнанието/мозъка ми да не издържи ?
Може би по-ясно би било да кажа, ако се изправя срещу него, преди да съм 'готов' за това... какви ще са последствията за мен и съзнанието ми ?


Благодаря Ви Усмивчица


П.С. И аз съм на мнение, че думите и езика които използваме не са достатъчни да предам пълно информацията която желая да споделя, а и аз имам проблем при систематизиране на мислите си, така че извинявам се предварително ако има нещо което не сте разбрали Усмивчица
Активен
izida
Гост
« Отговор #1 -: Февруари 17, 2010, 00:12:53 »

Когато му дойде времето, съзнанието ти ще се отвори и ще го приеме, каквото и да е то!
А до тогава....си вземи по-дебела завивка!!!-)))
Активен
giti
Гост
« Отговор #2 -: Февруари 17, 2010, 00:16:36 »

Не мисля, че ще видиш нещо, ако не си готов за това. Освен завивка, се опитай да прогониш и страха.
 Нищо не може да те нарани, ако ти не му позволиш!
Активен
Цар Кару І
Гост
« Отговор #3 -: Февруари 17, 2010, 11:00:44 »

http://karutzar.blogspot.com/2007/09/blog-post_4737.html

СТРАХ!
СС ТТ РР АА ХХ !!
Страх!


Можеш ли да го произнесеш? Как звучи? Какви асоциации имаш, когато произнасяш тази дума? Сигурност? Къде? Покажи ми сигурно място.  В къщи? Да, но е затвор. По твоя собствена воля. Свобода? Няма начин. Навън има неизвестна опасност. Тук в къщи си на сигурно място. Не е ли така? Но не си свободен. Няма начин.

Ние асоциираме нашите страхове с неизвестното и никога не сме опитали да видим тази неизвестна опасност. Чужденците са опасни защото ние никога сме имали чужденци и не ги знаем. Ето виж – вече изградихме расизъм. Толкова е лесно. Липса на знания? Как да ги намерим? Някой ще ни ги каже ли? Честно казано ние не вярваме на никого. Какво тогава? Нека да се върнем към страха. Какво е страха? Можем ли да го докоснем? Или помиришем? Страха не принадлежи към нашето измерение. Не е материален. Както и нашите чувства не са материални също. Или желания. Сънищата също. Как става така, че нашите физически тела имат съзнание, Дух, Душа, и т.н.?

Всичко гореспоменато не принадлежи на третото измерение. Не е ли така? Страха не принадлежи на това измерение също. Тогава? Защо страха ни донася болка? Трябва да се има на предвид, че това „невидимо” въздейства на нашето поведение. „Невидими” са и Душата, Аза, Духа, и т.н. и всички невидими неща, които не можем да видим или докоснем.

Ние сме малко по-различни от това как изглеждаме от страни.

Възможно ли е да си се представим лицето ни със затворени очи? Опитайте! Ще видите доста по-различна картина от тази, когато се виждате в огледалото. Картината, която виждате със затворени очи е истинското ви лице. Картината, която виждате в съзнанието си няма лице изобщо. Тя е само качествата, които имате. Това е истинския ТИ. Твоето съзнание. Вътрешната картина влияе на външната. Физическото тяло е просто обвивка на нашата Душа и съзнание (Духа е потопен и слят в Душата като Дар от Бог, и управлява нашето поведение).
Каруцар Пайтонджия ©1992

http://karutzar.blogspot.com/2008/03/drive-quill-from-here-and-there-3.html

Цитат
Всяко зло - за добро - - нали така? Това, което се случва сега се знаеше, че ще се случи още преди 10тина години. Още тогава размишлявахме със съфорумци за формите на комуникация които трябваше да създадем за днешно време. Това - за телепатията - - беше само предложение, но тогава решихме, че не всички ще могат да я овладеят. Сега вече не съм толкова сигурен - зора е голямо нещо...
Целта е това да генерира страх. Със страх се "хранят" съществата от ниският астрал. Страхът води до омраза, а тя си е чиста манипулация. А се манипулират само робите.

А Роб се става само доброволно!
Активен
Еруин
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #4 -: Февруари 21, 2010, 05:51:25 »

  Всъщност единственото, което побеждава страха от неизвестното поне при мен си е любовта в чистата и форма. За щастие рядко ме е страх (изключвам сънищата с косатки, където дори усещането не е много точно  Веселяк), но ако все пак се случи, това означава, че не съм във върховно душевно/психическо състояние. Тогава набързо вадя образите на няколко неща, които веднага ме изпълват с толкова топли чувства, че  вече имам сили да отдавам обич към всичко. На всеки страх би му се догадило от мен. Ангелче Готин
  Свят без страх, това би било едно напълно различно съществуване. Свят без граници.
  Реално страха сам по себе си е много по-изтормозващ и ужасен, отколкото може да бъде в най-лошата си степен нещото, от което ни е страх. Какво толкова може да се случи? Аз не се сещам за нищо, което да може да ме изтормози повече отколкото аз самата мога. Страха си е себетормоз. Някой ти го натрапва и ако ти не се усетиш, вече съвсем сам можеш да си се измъчваш всеки ден, всяка година, цял живот.
  Но поне за мен е трудно да се изключа напълно от това усещане, то просто е толкова надълбоко заложено в мен и заобикалящото ме, като вреден навик, който откликва на евтини провокации и то тъкмо тогава, когато си решил, че си се отървал от него. Досадна работа.  


  Marticha, бори се със страха си, другото са си просто неща, които се случват, от теб зависи единствено как ще ги приемеш, дали ще им обръщаш внимание, какви усещания ще носят в теб и тн. (или поне аз така си мисля Намигване ) Успех.
  Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #5 -: Февруари 23, 2010, 20:32:56 »

  и аз съм имал такива моменти,че и даже съм виждал разни работи в тъмното пред мен
  Активен
  Marticha
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 17

  « Отговор #6 -: Февруари 23, 2010, 21:55:59 »

  Интересното в цялата история беше, че явно имам някакви 'погребани' страхове така да се каже, които съзнателно незнам дали ги имам или не докато не се случи дадената ситуация.
  Въпроса не е точно за страха сам по себе си, защото доста време съм му отделил и мога да кажа че съм го победил във всеки му вариант Усмивчица
  Това беше една от мечтите ми да живея без страхове...

  Просто исках да разбера дали ви се е случвало това да имате някакъв страх 'затворен' във вас без вие да подозирате, който може да изкочи в дадената ситуация която го 'отключва' . Както моя за които дори не бях подозирал, че е там докато не стана дадената случка която ме върна в ранното ми детство. Усмивчица

  П.С. Благодаря Ви за отговорите !
  П.С.2 Цар Кару доста добър блог, харесвам ! Усмивчица
  Активен
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #7 -: Февруари 23, 2010, 22:35:31 »

  Здравейте аз този път ще се опитам да разчупя малко стереотипа за страха,или с прости думи ще кажа на черното бяло.
  Да Страх Страх Страх само лоши асоциаци предизвиква май ами то зависи от гледната точка а тя пък зависи от нашият избор,съзнателен или НЕсъзнателен.
  И тъй като навлизаме в епохата на Божестваната Диходомия или свят на неотрицанието или ПРИЕМАНЕТО на всичко каквото е .
  Ще се опитам да представя страха малко по различно,как ли той си е СТРАХ.
  Ще започна от по далече.
  Знаем че Бог или Творецът е Любов и всичко произлиза от него нали така,той съдържа всичко.Следователно страха е производен на Любовта но освен че и помага да се определи като такава той служи и по други начини.
  Всеки човек има вроден страх не 1 а 2 броя още като се роди,но това е с цел самозащита.Децата когато се родят изпитват 2 вида страх от силен шум и от падане.Тези страхове се запазват цял живот но те ни служат да се предпазим например като прекосяваме кръстовище и тн. ...
  Следователно има и полезни страхове.
  Силната Любов също преминава и в страх,той е като нейно дете.
  Веднага давам пример:Известно е на всички,че колкото повече обичаме един човек толкова повече се страхуваме да не го изгубим но това не е всичко.Ако видим че нашето дете може да бъде ударено от кола ние изпълнени с страх се опитваме да го спасим...От кой е педизвикан страха от силната ни Любов към детето.
  Да в ъщото време е доказано и че страха е най голямата илюзия той не съществува никаде освен в нашите плътски мозъци.
  Двама души в ени и същи условия ще реагират различно на страха всички знаем предаването СТРАХ там най добре си личи.
  Главната ми мисъл тук е да не отхвърляме страха като нещо лошо, защото в такъв случай създаваме лошото или самия страх.
  Страха е полезен когато бъде разбран подобаващо.В противен случай не може да бъде използван от душата да израства а обратно.
  То с всичко е така,да земем и парите по същия начин,водата,електричеството.Всичко което не е разбрано правилно може да те убие,дори ЛЮБОВТА.
  Според мен е безмислено да се бориш с страха тои става по-голям с всичко което се бориш става по голямо,или се увеличава.
  Тогава ...Ами опитай се да разбереш какво предизвиква в тебе страх от какво те е страх защо?Само тогава след разбиране на причината можеш да лекуваш болеста,а не следствието.Ако лекуваш следствието то се изражда променя изменя и продължава да упорства.Според мен след акто разбереш от какво точно те е страх,става сравнително лесно по-нататък...
  Ако разбереш страха си според мен ще му благодариш след това,той има за цел да ти помогне да израстнеш,както всичко в този живот.
  Успех

  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  Еруин
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #8 -: Февруари 24, 2010, 00:22:27 »

  AMAZING, благодаря ти за шанса сега да ви залея с поредната доза мои дефектни размисли.

  Всеки човек има вроден страх не 1 а 2 броя още като се роди,но това е с цел самозащита.Децата когато се родят изпитват 2 вида страх от силен шум и от падане.Тези страхове се запазват цял живот но те ни служат да се предпазим например като прекосяваме кръстовище и тн. ...
  Децата не се страхуват от падане, родителите им се страхуват и им предават този страх. Когато родителите не се притесняват и не правят големи драми от това, че детето им е паднало, на децата им е все едно дали ще паднат, (само физическата болка причинява негативни емоции).
  Децата се учат от опита си. За жалост,  се обременяват и доста с глупостите на родителите си, които са модел за подражание.
  Силната Любов също преминава и в страх, той е като нейно дете.
  Веднага давам пример:Известно е на всички,че колкото повече обичаме един човек толкова повече се страхуваме да не го изгубим но това не е всичко.Ако видим че нашето дете може да бъде ударено от кола ние изпълнени с страх се опитваме да го спасим...От кой е педизвикан страха от силната ни Любов към детето.
  Е от тук ми идва големия проблем със страха!
  Страха пречи на любовта. Вместо човек да се радва и да обича близките си, той губи по-голямата част от живота си в това да се притеснява за тях. Това притеснение/страх от своя страна се насажда на близките хора и ги натоварва и обременява. Така сами си поставяме толкова много граници. Вместо да си помагаме, защото се обичаме ние взаимно се тровим.  Всъщност страха към близкия не е любов, а в по-голямата си част е неосъзнат егоизъм.
  Страхът не пази, разума пази. Много майки ги е страх да не бъде блъснато детето им от кола и какво правят освен да се страхуват? Аз лично наблюдавам, че като пресичат първо бутат количката на пътя, после се спират те на тротоара (количката им през това време е пред тях на улицата)  и тогава се оглеждат.
  Ти можеш да научиш детето си да пресича сравнително безопасно и да обмисля ситуациите, но страха ти може да го научи единствено да се страхува от коли. Страхът парализира, пречи на адекватната реакция.


  оред мен е безмислено да се бориш с страха тои става по-голям с всичко което се бориш става по голямо,или се увеличава.
  Тогава ...Ами опитай се да разбереш какво предизвиква в тебе страх от какво те е страх защо?Само тогава след разбиране на причината можеш да лекуваш болеста,а не следствието.Ако лекуваш следствието то се изражда променя изменя и продължава да упорства.Според мен след акто разбереш от какво точно те е страх,става сравнително лесно по-нататък...
  Ако разбереш страха си според мен ще му благодариш след това,той има за цел да ти помогне да израстнеш,както всичко в този живот.
  Успех
  Безсмислено е да го подтискаш и да се правиш, че го няма. Съгласна съм, че трябва да се анализира причината, поне това е единствения начин, който ми помага на мен. Аз под "боря се"  това имам предвид. 

   
  Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #9 -: Февруари 24, 2010, 00:38:46 »

  Интересна призма имаш на пречупване на светлината,различна от моята но в никакъв случай по-грешна или по-лоша.
  Просто различна УНИКАЛНА,по своему съвършенна.
  Колкото повече гледни точки по лесно Мартича ще си избере коя му подхожда за момента на него.
  « Последна редакция: Февруари 24, 2010, 01:49:38 от AMAZING » Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  Marticha
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 17

  « Отговор #10 -: Февруари 24, 2010, 01:28:01 »

  ...на него  Плезещ се
  Активен
  lessus
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 249


 • Град: Абсолюта, У Дома
 • До скоро :)

  « Отговор #11 -: Февруари 25, 2010, 14:25:57 »

  http://www.youtube.com/watch?v=YokmW_Ae6C0

   не е студиино но ... Намигване
  Активен

  Отразената светлина не топли ...
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Любов и Страх « 1 2 »
  Духовни връзки и взаимоотношения
  izida 18 2490 Последна<br />публикация Януари 23, 2013, 01:13:17
  от Престолски
  Страх ?
  Въпроси и отговори
  Sunlight 2 571 Последна<br />публикация Април 24, 2012, 09:49:36
  от Alida
  Не изпитвам никакъв страх от кошмарите си !
  Моите сънища
  shokersun 1 1013 Последна<br />публикация Април 05, 2013, 11:49:08
  от zenitov
  Страх към реалноста.
  Необичайни преживявания
  Speed_Of_Pain 9 855 Последна<br />публикация Май 16, 2013, 22:33:41
  от Странник
  Страх от божествеността ?
  Обща тематика
  Sunrise 11 820 Последна<br />публикация Август 27, 2013, 20:05:55
  от Timesbehind

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright