Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 ... 6   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Кундалини  (Прочетена 9920 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Февруари 06, 2010, 02:01:09 »

  Всеки от нас таи в себе си вътрешен подтик за изява в определена насока, за неповторимост. В своята същност той е стремеж към еволюция - към просветление, към приближаване до Бог. За Кундалини е присъщ усетът за посока. Енергията протича нагоре по гръбначния стълб към върха на главата. По своя път тя носи нови представи за нещата, нови способности и трансцендентални състояния. Енергията Кундалини лежи спираловидно навита в основата на грабначния стълб. Нейното освобождаване може да се оприличи на движението на вълните, на трептенето на пламъка на свеща или пулсации. Задействаната част от енергията търси изход и нормалния й път е нагоре по грабначния стълб към върха на главата. Там е разположена теменната чакра. В процеса на еволюция във всеки човек се освобождава известен брой слоеве или вълни. Движението на енергията е толкова неуловимо, че мовечето хора не го осъзнават. Познаващите силата на Кундалини се стремят към освобождаване на повече нива, като по този начин ускоряват своята еволюция. В екстремални случай може да бъде освободен течен огън или екстремална топлина. Кундалини, понякога наричана шакти (божествената искра на живота), започва да се издига от основата на грабначния стълб. По своя път нагоре към теменната чакра тя се слива със свободната духовна енергия във Вселената. Тогава тази обединена енергия облива тялото ни и прониква навсякъде като прочиства всички клетки. Веднъж започнал процесът на освобождаване не може да се върне назад! Той може само да бъде забавен.Ако някой реши да спре по-нататъшното развитие и задържи тази мощна енергия, той ще изпита физическо неразположение, което при изключителни случаи може да доведе до смърт. Човек трябва да се научи да понася и преживява процеса на пречистване. Промяната не настъпва веднага. Може да са необходими около 20 г. за приключване процеса на пречистването и достигане на съвършенство за разгръщане на психичните и духовни дарби. На хора, които имат естествен активен поток на Кундалини и вече го използват, им трябва много по-кратък период от време. При всяко едно прераждане трябва отново да се учим да контролираме и използваме енергията. Всеки, който претърпява прочистване на Кундалини, се сблъсква с депресията. Депресията означава, че нещо е било изровено и изложено на показ.

  Депресията има положителни аспекти:
  придобиване на способност за достигане на непознати дълбочини на осъзнаване, любов и съчувствие, всеобхватност и съзидание. Депресията може да отводи нов начин на възприемане на нещата или нов философски подход. По време на мощтен духовен растеж или прочистване на Кундалини на повърхността могат да излязат спомени от минали преживявания, минали прераждания, спомени за хора. Възникват много причудливи и необясними преживявания. Не допускайте да ви тревожат. В някои екстремални случай на освобождаване на Кундалини човек започва да се страхува, че губи разума си - през повечето време този страх е необоснован. Когато напрежението се покачи много, трябва да се търси облекчение в работата и всекидневните задължения. Можете да четете, да отидете сред природата, да гледате телевизия - да вършите всичко, което ще ви разсее. Физическите упражнения са необходимост, независимо дали сте в настроение. Когато се чувствате отпаднали и за най-лекото упражнение, приложете обикновени упражнения за разтягане, лежейки върху пода или на леглото. Спокойното и дълбоко дишане е от особена важност. Практиките йога, тай-чи и джудо способстват за правилната насоченост на енергийния поток. Прилагането на масажи и разтривки на грабначния стълб и костната система улесняват движението на енегийния поток.
  Активен

  otsawa
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 25

  « Отговор #1 -: Февруари 06, 2010, 17:23:21 »

  За мен написаното е много точно. Усмивчица Чувстваш се непоклатимо душевно спокоен.Понякога те обзема радост,еуфория само защото слънцето грее :*'(Дори простотиите не те дразнят само се усмихваш Веселяк
  « Последна редакция: Февруари 06, 2010, 19:07:56 от otsawa » Активен
  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #2 -: Февруари 06, 2010, 22:01:19 »

  Динамична Кундалини Медитация

  Kundalini Yoga Dance The Chakras
  Активен

  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #3 -: Февруари 06, 2010, 22:10:13 »

  Кундалини - пътят към духовното израстване

  Колко често сте чували за магьосници, ясновидци, екстрасенси, и за техните невероятни дарби?

  Всеки е искал да бъде за миг като тях.

  Казват, че дарбата се дава от Бог и не всеки човек може да я придобие. За да бъда точен трябва да кажа, че ние всички я притежаваме и е въпрос на обстоятелства тя да се отключи.

  Ако разгледаме биографиите на различните екстрасенси, магьосници и ясновидци, ще открием, че те учудващо много си приличат. При по-голямата част от тях, ако не и при всички, ще открием един повратен момент. Той винаги съвпада с преживян от човека шок (катастрофа, тежък инцидент, силен стрес, състояние близко до смъртта).

  Логично идва едно заключение: стреса (независимо кога е преживян) отключва дарбата.

  Нужно ли е обаче, това да става?

  Категорично не. Има нещо, което изпускаме.

  Отговора намираме в индийската философия. Говоря за енергията Кундалини, чието освобождаване и правилно канализиране е посочвано от индийската школа, като първопричина за отключване на тези дарби.

  В Индия Кундалини енергията се описва, като огнена змия. Такива са и физическите усещания, когато тя се активира и започне да се предвижва нагоре, по линията Хара.

  Ако може да се говори за "център" на тази енергия, където тя се намира в латентно състояние при всеки от нас, то той е в сакралната кост, в основата на гръбначния стълб и съвпада с чакра Муладхара. Пак от тази философия, знаем че при движението на Кундалини, системата от чакри се активира и човек придобива “феноменални" способности. Разбира се, това е строго индивидуален процес, с различна продължителност за всеки. Важното е, че веднъж започнал, той не може да бъде стопиран до приключването му.

  Активирането на енергията става главно по два начина: спонтанно- през стрес и контролирано- чрез определени техники (сложни и неразбираеми за обикновения човек със западен тип мислене).

  Кундалини не е пренебрегната и от Рейки - практикуващите, които създават много силната Кундалини Рейки система (за съжаление достъпна само за Рейки - мастери). Не всеки обаче може да стане мастер, а използването на енергията тук се ограничава само до лечение. Истина е, че Кундалини е универсална по своята природа, съответно и по своето приложение.

  Кундалини може да се активира не само чрез сложни дихателни и физически упражнения, но и чрез система от медитативни практики, достъпни за всеки човек. Нужно е само да отделя няколко часа седмично, за да осигури духовното си израстване. Има книги, в които ни обясняват как да бъдеш Бог. Много от нас обаче не могат да преведат на “български” абстрактните обяснения, описани там. И още, твърде малко се говори за това, какво се случва след активиране на Кундалини, какви са практическите приложения.
  Активен

  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #4 -: Февруари 06, 2010, 22:20:21 »

  Енергия в сакралната кост променя живота

  Кундалини - енергията, която бушува в сакралната кост на тялото ни, променя живота на човек неузнаваемо и го кара да живее в хармония със себе си и околните. Но... Трябва да я събудим. Как? Разказва Красимира Делчева.

  Дамата, която поразително прилича на индийка, практикува Сахаджа йога. Фен на метода, основан от Шри Матаджи Нирмала Деви, е самият Барак Обама. Сахаджа йога се практикува в над 90 държави по света. В нея са проникнали губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер, внукът на Нобел и Буш.

  Концентрирана дама прави плавни движения с ръцете си . Пред нея е застанало младо момиче, което е дълбоко вглъбено в себе си. Светломира Иванова и Ива Полименова ни демонстрират как да събудим енергията Кундалини. Докато върви демонстрацията, край щанда на Коледно-новогодишния базар в Двореца на културата и спорта се изписват куп любопитни варненци. На високо е окачен портрет на Божествената майка Шри Матаджи, пред който пламти свещичка, а до него виси интересно табло.

  Там е нарисувано човешко тяло, седемте чакри - на невинността, творчеството, еволюцията, сигурността, колективността, прошката и интеграцията, и трите канала - ляв, десен и централен. Имената им са изписани на санскритски.

  "Сахаджа йога е чудо! Етимологията на името означава "Роден с йога". Малките бебета се раждат с отворена фонтанела, с връзка с божественото. По-късно фонтанелата се затваря. Появяват се егото и суперегото. Помагаме на хората да събудят Кундалини, която се намира в сакралната кост на тялото. Когато това стане, започват промените", разказва Красимира Делчева. Събудената енергия активира финия апарат в гръбначния стълб.
  "Това е познание за истината. Събуди ли се Кундалини, никой не може да те манипулира. Тази енергия ни защитава от негативни въздействия и уроки. След събуждането й започва трансформация. Изтриват се негативните записи и болестите", добавя Делчева, която е автор на детска книга, озаглавена "Приказен дар". Сахаджа йога намира приложение не само в живота, но и в медицината, образованието, науката, културата, екологията и селското стопанство. С Кундалини по света вибрират вода, а след това поливат с нея растения, които дават изключително високи добиви.

  При медитацията по метода Сахаджа йога неизползваният потенциал в лимбичната област на мозъка се активира и човек получава енергия директно върху централната нервна система. Така ставаме мъдри, динамични и състрадателни, твърдят посветените.
  Активен

  otsawa
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 25

  « Отговор #5 -: Февруари 07, 2010, 21:33:09 »

  Мускулни болки, свивани и спазми;

  Чувство за движение на силно електричество и циркулация в тялото;

  Поява по кожата без видима причина на сърбеж, вибрация, гъделичкане, стягане, изтръпване;

  Интензивна горещина или студ;

  Несъзнателни телесни движения (появяващи се често по време на медитация, почивка или сън): потръпване на крайниците, изпъване и свиване, чувство за вътрешна сила, която се опитва да се освободи чрез това или кара тялото само да заеме някоя поза;

  Промяна на навиците и режима на хранене и сън;

  Моменти на изключителна хиперактивност или върхлитаща умора;

  Интензивни или напълно изчезнали сексуални желания;

  Главоболия, натиск в черепа;

  Сърцебиене, болка в гърдите;

  Проблеми с храносмилането;

  Болки в крайниците или усещане, че не можете да ги контролирате;

  Усещане за болка извън тялото, усещане на блокажи особено в гръбнака, плешките или врата;

  Емоционални изблици; крайни смени на настроението, които изглеждат непровокирани или крайни състояния на мъка, страх, ярост, депресия;

  Спонтанна вокализация (включително смях);

  Чуване на вътрешен звук или звуци, като от флейти, барабани, природни звуци, водопади, птици, постоянно жужене и тн;

  Ментално объркване, неспособност за концентрация;

  Изпадане в променени състояния на съзнанието: повишена осъзнатост, спонтанни моменти на транс, мистичен опит в зависимост от системата на убеждения и виждане на картини от собствената религия, които могат да доведат до психози или усещане за грандиозност;

  Горещина, активност, усещане за екстаз в главата, по-точно на върха на темето;

  Екстаз, наслада и моменти на невероятна радост, любов, мир и състрадание;
  Психичен опит, психични сетива, излизане извън тялото, спомени от предишни животи, астрални пътувания, директно наблюдение на енергии, контакт с духовни водачи чрез вътрешни гласове, сънища или видения;

  Повишени творчески способности: нови интереси в себе-изразяването и духовна комуникация чрез музика, изкуство, поезия и тн;

  Вътрешно разбиране за процесите, вдъхновение относно собствената същност, дълбоко разбиране на духовната реалност, възприемането за истината;

  Съзерцание, медитация, проблясъци на самадхи: директно познание за собствената разширена реалност, трансцедентален опит.

  Някои от по-горните неща представляват блокажи и са изкривяване, други са показатели, че всичко е както трябва.
  Мускулни болки, свивани и спазми;
  « Последна редакция: Февруари 07, 2010, 22:44:23 от indigo » Активен
  otsawa
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 25

  « Отговор #6 -: Февруари 07, 2010, 21:39:44 »

  Искам само да допълня, че сега във всеки има интензивно движение на енергията Кундалини,дори без специални практики.
  Активен
  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #7 -: Февруари 08, 2010, 00:48:48 »

  Упражнения за контрол над Кундалини

  Дълбоко и спокойно дишане - Отпуснете тялото си, колкото е възможно повече и дръжте гърба си изправен. Легналото положение е за предпочитане. Дишайте дълбоко и бавно, както ви налага организмът. Нека вдишаният въздух проникне дълбоко в тялото, до всяка клетка.

  Мисловен контрол - Техниката за контрол над енергийния поток и насочването на енергияа ще облекчи неимуверно концентрирането й. Добийте ясна представа за участъка, където е блокирана енергията и я оставете да се разпръсне по цялото тяло. Осъзнайте и определете областта на енергийното задръстване и мислено върнете енергията към гръбначния стълб, нагоре и навън от темето. Определете участъците, в които изпитвате напрежение и отпратете мислено допълнителна енергията там, която да проникне и облекчи напрежението.

  Открита медитация - Направете упражнението за дълбоко и спокойно дишане в продължение на няколко минути. Концентрирайте се върху участъка причиняващ болка или задръстване. Масажирането на мястото също е полезно. Нека мислите ви се реят неконтролируемо. Обикновено в ума ви нахлуват ситуации, мисли и чувства, усещания, които имат връзка с участъка, създаващ безпокойства. Не се опитвайте да ги спрете. Ако заплачете оставете сълзите ви да текът свободно и спокойно. Новият прилив на енергия носи чувство за покой.

  Пречистващ екран - Легнете и направете упражнението за дълбоко и свободно дишане. Представете си, че лежите на екран, който е по-голям от физическото ви тяло. Представете си как енергията се повдига бавно, минава през тялото ви, като премахва всички препятствия и отстранява негативните емоции. Когато това приключи освободете преобразуваната чиста сила в безкрая. - Изберете участък от тялото си, който чусвствате ленив или болезнен. Представете си, че е изпълнен с мътно зеленикава енергия, която има по-твърд вид. След това си представете как тя придобива светлозелен оттенък, изчиства се до златисто и енергията се освобождава през кожата. Можете да постигнете всеобщо освобождаване на енергията като направите това със всеки избран от вас орган.

  Дихателни упражнения

  Дишане в цвят - Седнете или легнете удобно, изпънете добре гърба си. Започнете да дишате с цялото си тяло, усещайки как въздухът навлиза във всяка клетка.След това си представете как тялото ви се изпълва с червена светлина- проводник на любовта. Задръжте представата няколко минути, като я вдишвате с всички клетки и осъзнаете ясно вибрацията в организма си. Освободете се от червената светлина и направете същото с оранжева, жълта, зелена, синя, пурпурна и накрая светлолилава. Накрая изпълнете тялото си с лъчиста бяла светлина и медитирайте върху вселената., Бог и вечността. След завършване на упражнението разтегнете цялото си тяло.

  Вибрационно дишане - Дишайте спокойно с пълни гърди и коремната област. Първо изпълнете с въздух долната част на гръбначния кош като леко изпъчите корем, след това включете и средната част на гърдите и накрая - горната. Важна е равномерността и непрекъснатостта. С установяването на определен ритъм, започнете да се вслушвате в пулса на вселената - в нейните вибрации. След това упражнение можете да продължите с открита медитация.

  Освобождаващо дишане - Правете дълбоки и равномерни вдишвания. Съсредоточете се как издишаният въздух напуска пръстите на краката ви, след това на ръцете ви, а после и темето. Визуализирайте си и си представете как вашите издишвания отнемат напрежението и го отнасят със себе си.
  Активен

  sanguinary
  Гост
  « Отговор #8 -: Февруари 10, 2010, 01:40:01 »

  Цитат на: Shirinan
  Първо изпълнете с въздух долната част на гръбначния кош като леко изпъчите корем, след това включете и средната част на гърдите и накрая - горната.
  Трудна задача  Намигване Още не сме еволюирали, до толкова, че да имаме гръбначен кош!
  Не е зле, когато се копират материали, да се прочитат и проверяват, от човека, който ги копира.
  За мен специално, почти всички, двукраки, тревопасни форми на живот, са неразумни и изкривени.
  Изключвам онези от тях, които са се родили такива, поради неизвестни причини. Най-озадачаващи са, тези случаи, при които и двамата родители са месоядни.
  Йогите и всичките им... многобройни видове и подвидове, които наизскачаха в модерния свят, са в сериозен конфликт със себе си. Срещал съм се с неколцина, при това бая напред с материала (според тях и сподвижниците им) та смея да твърдя, че това са хората, които най-много говорят за "аза" и финните материи, и как трябва да сме над тях, а в същото време, това са най-егоцентричните хора, с които съм се срещал. Тяхната истина, според тях е всеобща и едва ли не - неизбежна.
  Активен
  kim
  Гост
  « Отговор #9 -: Февруари 20, 2010, 00:40:59 »

  Здравейте - първи пост и същевременно въпрос. Интересувам се, споделената информация и практики лично преживяване ли са или цитат?
  Вълнува ме, защото като вървящ по пътя този въпрос съм го задавал и преди на учители, и честно казано отговорите им за кундалини са много семпли и крайно умерени. Ще ви споделя защо.
  Преди време имах късмета да срещна един индиец, който беше тук да преподава йога и рейки. Реших да го попитам, защото имах информация, че той е събудил енергията си, а моята майка беше ходила в края на 90те при някакъв да и отваря чакрите, след което преживя сериозно "включване в контакта" с не особено приятни последствия. Съмненията ми бяха, че тя не е била готова за това изобщо и го разбрах едва сега. Знаете ли какво каза индиеца? Много опасно ако не си готов и може да се повредиш сериозно, че трябва да пречистиш тялото с практики и да си поработил доста с йога. Не сподели изобщо за неговото преживявание. Друг рейки мастер ми отговори: Не препоръчвам събуждането на тази енергия без предварителна подготовка и присъствието на опитен учител.

  Мисля, че нещата са доста отговорни, и как ще се почувства събуждането и, какво ще донесе то щастие или проблеми зависи от това до колко човек е отворил тези канали, какво ниво е достигнал и в крайна сметка получил ли е знак, или просветление за това че е дошъл момента... Звучи наистина абсурдно да седнеш и да вкараш Кундалини в главата си е така, когато дори не знаеш какво е тя - не можеш и да разбереш, като просто четеш за нея или пробваш някое дишане. Част от нас е, всеки сам ще я усети, но според мен енергийните практики не са за подценяване.

  Вярно, че е индивидуален опит, но ако има някой тук, който е качил това стъпало нека сподели, ще бъде много интересно! Усмивчица
  Активен
  otsawa
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 25

  « Отговор #10 -: Февруари 21, 2010, 14:06:52 »

  Shirinan,искам да се извиня за предишния си пост.Писала съм за енергията на чакрите(която е в движение при всички живи хора).
  Енергията Кундалини могат да развият извисени духовно хора с дългогодишна йога практика(поне така прочетох).
  Активен
  kim
  Гост
  « Отговор #11 -: Февруари 21, 2010, 15:40:58 »

  И аз на това се надявах когато пуснах темата. Интересното е че седмица след като пуснах темата ми подариха книга в която се описва как да се събуди Кундалини. След като ми остане време да прочета книгата, и ако има интересни техники ще ги изпробвам и ще ги кача тука.  Добре заварил - приятно ми е Shirinan!
  Супер за книгата, ще чакам да споделиш после. В тази връзка се сетих за една книжка. Казва се КОЕТО НАШИТЕ ОЧИ НЕ ВИЖДАТ и е на Дейвид Ешуърт. Той е Рейки Мастер с дългогодишен опит и информацията, която споделя е просто феноменална. В интерес на истината чух, че изданието е предизвикало напрежение в БГ Рейки средите, защото той открито критикува Мастери, които правят пари с практиката, хора, които са заслепени от духовно его и най-важното - безотговорните инициации, особено в 3-те нива наведнъж без достатъчно време за практика във всяко отделно ниво.
  Мисълта ми беше за Кундалини. В раздела за финно тяло и чакри той описва няколко случая на събуждане, които са доста интересни. Препоръчвам ти я! Ето и един цитат от тази част:  "Както казва Чарлз Ледбитър в Чакрите "Учителите винаги знаят кога ученикът е готов да се отвори. Тяхното съзнание е навсякъде, то присъства във всичко, което е във физическия свят, те ни виждат и разбират кога сме готови." Така че няма смисъл да тръгнете да си търсите Учител ... Развитието започва във вас, у дома, а не някъде по високите планини на Тибет или в някакъв ашрам в Индия. Наистина, добре е да бъдете в обкръжението на просветлени същества и да се къпете в тяхната светлина, но на практика няма нужда да пътувате където и да е. Съзнанието може да се разширява и да моли за напътствие, и тогава просветлените ще чуят вашия зов и ще ви помогнат. "Искайте и ще ви се даде." 

  Аз съм с двете ръце ЗА!
  Активен
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #12 -: Февруари 21, 2010, 16:32:28 »

  А вие не смятатели ,че човек може да събуди кундалини и без това да е целенасочено.Просто ,когато му дойде времето.Мислите ли ,че това може да се случи и без човек да го иска .Както казваш Shirinan възможно ли е да има хора, които имат естествен активен поток на Кундалини и вече го използват?
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  delfin
  Гост
  « Отговор #13 -: Февруари 21, 2010, 19:03:43 »

  Кундалини е огнената змия, скрита в тялото ни. Агни (Огънят), чрез него ще се развие промяната и идването на новото - чрез Огънят, Огнената йога - Агни. И Кундалини - Змията.

  Книгата на Дейвид Ешуърт е много показателна.

  Активен
  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #14 -: Февруари 21, 2010, 19:13:29 »

  otsawa - Няма защо да се извиняваш.

  Бунтарката - Кундалини може да бъде активиран несъзнателно, но без контрол не може да се разгърни възможностите и. Наистина я наричат огнената змия именно зареди начина по който се изкачва от Муладхара нагоре по гръбначния стълб.

  Колкото по-нагоре се изкачва през енергийните центрове, толкова повече се разгръща потенциала и, само най-опитните йогини успяват да я изкачат до Аджана, но и те трудно я задържат там, нужно е да си сред природата и да се слееш с нея. В грацки условия е много трудно да се постигне този баланс, дори не е желателно да се активира, ако човек не е готов да промени коренно начина си на живот.

  « Последна редакция: Февруари 25, 2011, 14:10:44 от Administrator » Активен

  Страници:  [1] 2 3 ... 6   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Хата йога медитация - Кундалини
  Йога
  Админ 13 4365 Последна<br />публикация Юни 14, 2011, 20:10:23
  от notlike
  Какво всъщност представлява Кундалини и защо е толкова важна за нас?
  Йога
  sahaj 5 3581 Последна<br />публикация Януари 15, 2011, 18:12:01
  от sahaj
  Кундалини и Сахасрара чакра
  Йога
  sahaj 0 1756 Последна<br />публикация Декември 23, 2010, 16:40:24
  от sahaj
  Кундалини знае всичко « 1 2 3 4 »
  Йога
  Търсач 51 4933 Последна<br />публикация Юни 14, 2011, 16:54:26
  от Гергана
  Кундалини, МЕР КА БА, торсионно поле
  Обща тематика
  Harpi 14 1595 Последна<br />публикация Декември 14, 2012, 16:18:48
  от Harpi

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright