Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Осми Дом - домът на Смърт и Прераждане - извад  (Прочетена 2949 пъти)
Цар Кару І
Гост
« -: Февруари 04, 2010, 19:27:21 »

Предсказателната астрология има корени в Египет. Преди толкова много хиляди години. От там (профанизирана) - във Вавилон, и чак тогава в мангалистан на мангалистанците. Говорим за предсказателна астрология, а не за времената когато астрологията и астрономията са били едно и също. В Индустан (на Арийците) предсказателната астрология е внедрена от лунните Наги. Изкопирали са я естествено от Вавилон (след като Арийците го напускат). Това, което профанизираните (вече) брамини са успели да скрият от мингияните е било идеята за цикличността на повторенията по спиралата на измеренията. Съвременната джоитиш е невероятно точна що се отнася до реалните съзвездия, защото изчисленията се коригират по фиксираните звезди. Но мангалистанците не са стигнали вън от слънчевата система. . Нито боравят със звезди отвъд Сатурн (освен в последно "нагласено" време). Робърт Ханд (астролог второ поколение, когото считам за авторитет за разлика от малоумниците от Исксон ) е превел на ингилизки достатъчно много астро-шедьоври от древността, които абсолютно доказват тази теза. Освен Ханд има и един Индиец (който не е манггалистанец) равен на него, за да не кажа, че е повече от него. Той (няма да ти кажа името му - само в една веб страница се цитира неговото име - за да не го профанизираш по Исксонски) е способен да каже (предсказателна астрология) всички инкарнации на дадена душа до момента, както и всички до края на Самсара. Ще ти дам хинт - непалец е! ОТ една година не съм чувал нищо за него. Надявам се да е в "дреха" още в трето измерение. На него и на Ханд им свалям шапката (дето я нямам) от всякъде. Ако наистина искате да научите нещо за Астрологията - купете си някоя книга на Ханд. Уверен съм, че не са издадени в БълГария (не случайно). Няма да съжалявате.

Сега за осми дом. Ако от 1 до 7-ми дом е материя, а от 9 до 12ти считаме за духовното - Слънчево - "над хоризонта" (за разлика от "под хоризонта" - Лунните Наги), то осми дом е Ногу Special - бих казал че изпълнява функцията на Астрала, но не е точно така. Ногу мистичен знак, чиято функция никога не се открива в "прав диалог". Ще кажа нещо, което не е публикувано на хартия (нито в нета) относно осми дом. Последните три (основни) инкарнации ВИНАГИ са в осми дом (говоря за Слънце, и което не е във втора и трета декада). Излизането от Самсара ВИНАГИ е в осми дом. ВИНАГИ! И във специални аспекти на Нептун (в специален (над хоризонта) дом и знак с останалите външни планети). За разбирането на едно астро карта се изисква невероятна доза интуиция. Робърт Ханд го казва много директно за видовете астролози. Първият - този, при които има "назубрена" информация - могат да държат лекции с часове за даден аспект или знак, като в същото време не осъзнават и единична дума от това, което обясняват. Втория вид (към който принадлежа и аз) са интуитивните астролози - с един поглед върху картата могат да кажат всичко за дадена душа, кармични връзки и баланс, бъдещи и минали инкарнации, "урок" за "усвояване" в настоящата - нещо като филмова лента, на всички кадри са експонирани едновременно. И истинските астролози (към които е възможно да се причисля в следващата и последна моя инкарнация) - свързването на първите с вторите. Блаватска ги назовава Адепти. Или "съвършени". Като Ариите. Към тези адепти Кришна естествено не е принадлежал. Говорил е хинду, бил е циганин (чети крадец), и е нямал елементарен морален кодекс (не го знам колко краварки е "оправил"), по това което в днешната Гита може да се съди за него - бил е обратна (mix) резба. Не го знам дали е писал от дясно на ляво. И дали въобще е бил запознат с писмо и четмо. Безродник.
« Последна редакция: Март 08, 2010, 22:31:09 от delfin » Активен
Cvetomir91
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« Отговор #1 -: Юни 08, 2011, 14:49:53 »

Интересно. Виждам, че тези твои писания май са копирани от форума на kaldata. Това за този индийски астролог разпали интереса ми. Ще може ли да споделиш името му все пак.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Карма, прераждане « 1 2 ... 5 6 »
Духовни учения
delfin 87 12093 Последна<br />публикация Април 23, 2013, 02:41:50
от julijana
Малко смърт + 1 изключително странен сън
Моите сънища
Sita 2 1396 Последна<br />публикация Февруари 26, 2012, 16:46:32
от Sita
Дванадесети дом
Астрология и нумерология
ani13 4 2248 Последна<br />публикация Септември 05, 2013, 05:27:10
от Wednesday
Прераждане, минали животи
Въпроси и отговори
Mia227 11 3314 Последна<br />публикация Юли 01, 2012, 12:22:25
от sarabia
Сънища, свързани със смърт
Моите сънища
Niandre 3 1292 Последна<br />публикация Август 06, 2012, 12:15:51
от Eona Lightholder

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright