Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Архонти и еони  (Прочетена 1499 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Февруари 04, 2010, 00:04:18 »

  Възниква въпросът: "Кои са и какво представляват архонтите и еоните, как ги нарича Гностичното учение?"
  Това са енергетични принципи и концентрации на енергия, това са опре-делени електромагнитни напрежения и съотношения, действащи в нашата природа на смъртта.

  Ще дадем следния пример:
  Да предположим, че сме се оказали на необитаем и негостоприемен остров. Нямаме нито жилище, нито облекло, нито огън. Ние сме само биологични същества, притежаващи биологично съзнание, за пръв път осъзнали, че съществуваме. Светът, в който живеем, е студен, жесток и безкрайно враждебен. Затова самосъхранението диктува едно: борба за съществуване. Това е фундаментален закон на природата и ние не можем да го избегнем.

  Въз основа на този фундаментален закон постепенно започва да се развива ментално съзнание. Развитието му започва с паметта, в която се вписват всички негативни резултати от борбата за съществуване. Целта е на основата на натрупания в паметта опит да се построи такава менталност, с помощта на която отрицателните последствия от борбата за съществуване да бъдат превърнати в положителни. Всеки участва в надпреварата за постигане на положителни резултати в природата на смъртта – това е заложено в нашите биологични потребности и, на първо място, в активността на главния мозък.

  Ние създаваме в ума си план за самосъхранение. Ако продължаваме да работим упорито над тази ментална концепция, тя ще расте в нашето дихателно поле и неминуемо ще започне да ни овладява. Тогава ние ставаме обсебени от своя план. По този начин ние създаваме архонта, природния бог. В съответствие с определена формула, лъчите на природното електромагнитно поле частично се трансформират в определен електромагнитен принцип, намиращ се в микрокосмоса. Така се ражда личният природен бог!

  Ако този план за самосъхранение се споделя от други хора, всички те заедно създават огромен природен бог. Така възниква голямо трансформирано електромагнитно поле със значително по-голяма сила от тази на индивидуалните архонти. С помощта на такава нарастнала сила сега може да бъде частично реализиран плана за самосъхранение. Успехът се приписва на природния бог, архонта, и по-нататък планът се развива по три направления: започва поклонение на архонта, за неговата поддръжка възниква религиозно изкуство и се заражда наука, тъй като първоначалните резултати са успешни само отчасти. Хората се посвещават на усъвършенстване на плана. От това се вижда как от първичното биологично самосъхранение възникват изкуството, науката и религията. На това откритие хората могат да реагират по два начина: да вярват или да не вярват. Но тези две гледни точки са само различия във вкусовете: всички харесват един архонт, а аз – друг; вие вярвате само във вашия архонт, а не в моя.
  Да разгледаме поведението на еоните. Вследствие огромното и динамично ментално подхранване, те растат невероятно бързо. Съществува природно- научен закон: подобното привлича подобно, дори ако те са враждебни едно на друго. Електромагнитните принципи, които ви описахме, ще бъдат обединени на по-високо ниво при сходност на вибрациите им. Енергетичните принципи се обединяват, образувайки концентрации от енергия, т.е. архонтите се обединяват и образуват еони. Еоните са облаци от архонти със сходни вибрации. И ако ние считаме архонта за малък природен бог от планетарен мащаб, то е ясно, че еонът е природен бог от вселенски мащаб, с други думи, междукосмичен бог.

  По този начин от биологичните инстинкти, страсти и потребности на диалектичното човечество, при наличие на достатъчно време, цялата вселена се оказва населена от могъщи сили, които управляват природата с помощта на антиприродата. Антиприрода? Точно така! Тъй като всички тези архонти и еони са причина за огромните страдания и толкова жалкото състояние, в което се намира човечеството.

  МИСТЕРИЯТА НА ТРИНАДЕСЕТИЯ ЕОН
  /"Гностичните мистерии на Пистис София" – Ян ван Райкенборг/

  Мария попитала: “Господи, хората, които познават мистерията на магията на всички архонти на всички еони, както и магията на архонтите на Съдбата и на сферите, на които ги научиха греховните ангели, когато ги призоваха в техните мистерии, за да попречат на добрите дела – ще ги изпълняват ли и занапред или не?”

  Исус отговорил на Мария: “Те няма да ги изпълняват по начина, по който ги изпълняваха в началото, защото отнех една трета от силата им. Но те ще измолват сила от онези, които познават мистериите на магията на 13-тия еон. И когато призоват мистериите на магията на онези, които се намират в 13-тия еон, ще ги изпълняват мъдро и сигурно, защото по заповедта на Първата мистерия, не отнех сила от тази област.”

  Какво представляват мистериите на Тринадесетия Еон? Това са мистериите на Универсалното Братство, намиращи се в сърцето на природата на смъртта, или както е казал Якоб Бьоме: "Това е Христос, държащ сърцето на падналата природа". Тринадесетият Еон е универсално силово поле, вечно присъстващо в петия основен елемент на изначалната субстанция.
  Активен

  Цар Кару І
  Гост
  « Отговор #1 -: Февруари 08, 2010, 15:32:28 »

  Много хубава статия. Благодаря Shirinan
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright