Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: РЕФОРМИ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО  (Прочетена 1179 пъти)
11WOLF11
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 301


 • Град: София
 • « -: Юни 18, 2009, 00:03:00 »

  Започвам постепеннното пълнене на темите. Всичките от тях ще бъдат започнати с контекст отговарящ на въпросите Що е то? За кого?
  Започвам с това разяснение, защото управляващите не само са забравили значението на тези думи но и предназначението на процесите включващи се и обясняващи се в тях. Както и за кого, към кого са предназначени благата и стоковите придобивки от земеделието - на ДЪРЖАВАТА, на ОБЩЕСТВОТО. За управляващите ЗЕМЕДЕЛИЕТО е синоним на понятието - механизъм за изработване и печелене на различни по своята същност финансови, материални, властови и други облаги за и изцяло за лично облагодетелстване и ползване.

  -- ЗЕМЕДЕЛИЕТО --

  С понятието земеделие се означава голяма група аграрни науки, които изследват различните страни на системата културно растение — абиотични екологични условия — биотични екологични условия.

  Земеделието, като частно понятие, е системата от процеси за отглеждане на културни растения.


       Земеделието се отнася към производството на храни и стоки чрез земеделие и горско стопанство. Земеделието е ключът за развитие, който доведе до израстване на цивилизацията, с отглеждането на домашни животни и растения (т.е. култури) създавайки хранителни излишъци, които създават възможност за развитие на по-гъсто населени и стратифицирани общества. Проучването на земеделието е известно като селскостопански науки (свързаните с практиката на градинарство са проучени в градинарството).

       Селското стопанство обхваща широка гама от специалности и техники, включително начини за разширяване на земи, подходящи за растителна култивация, чрез изкопаване водни канали и други форми на напояване. Отглеждането на култури за обработваемите земи и пасища за добитъка ще останат в основата на селското стопанство. През миналия век е имало нарастващата загриженост за идентифицирането и класифицирането на различни форми на селското стопанство. В развития свят обикновено се разширява диапазона между устойчиво селско стопанство (напр. дълготрайното селско стопанство или биологичното селско стопанство) и интензивно земеделие (например промишленото селско стопанство).


  Темата тепърва ще се разширява, но дори и сега с просто око се вижда, че споменатите процеси не са застъпени дори и в малка степен в сегашното българско земеделие.

  Логиката на сегашното земеделие е как да спечелим на гърба на гладния. Това е грехота, да искаш да вземеш и последния грош от един беден човек за да го нахраниш. Как искаш да се развива това общество когато то не е нахранено, как да бъде креативно и с новаторско мислене - Когато то е гладно. Тръгнали сме да му обясняваме всемирни закони, задушевни мисли и какво ли още не, когато в мисълта на народа има само един сигнал и той мисли само за него - да осигури прехраната си. На него стомахът му свири първа цигулка, а ние му разясняваме колко е задушевен и прекрасен нематериалния свят. ЕЕЕЕЕЕ, ми нормално е да няма искания ефект. Човек трябва да е сит за да може да се развива и да мисли в правилната посока.

  Именно от там трабва да се започнат всички промени, трябва да нахраним народа както материално така и духовно. Но само духовно някак си не става.
  « Последна редакция: Юли 09, 2009, 12:46:29 от 11WOLF11 » Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #1 -: Юли 09, 2009, 12:55:08 »

  Тук ще намерите списък с необходимите промени в глава земеделие. МОЛЯ, публикувайте коментари и предложения, ако имате познати в сферата на земеделието ще е хубаво да поговорите с тях и да ги питате за тяхното мнение. Всички предложения в постовете ще бъдат обмислени и преценени и при одобрение ще бъдат прибавени в списъка. Дори и да не бъдат одобрени те няма да бъдат изтрити.
  Активен
  11WOLF11
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 301


 • Град: София
 • « Отговор #2 -: Юли 09, 2009, 12:56:10 »

  ___________________________________________________
  СПИСЪК НА ПРЕДЛАГАНИТЕ ПРОМЕНИ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО


  01)  Цел на земеделието да бъде - задоволяване на населението от потребността на хранителни продукти, както и попълване на държавния резерв.

  02)  След изпълнението на точка 1, остатъка може да се включи в графа търговия с цел износ.

  03)  Да се улесни и засили процеса на държавно субсидиране за закупуване на земеделска техника.

  04)  Земеделските тържища да са изцяло държавни или с поне 51% държавно участие.

  05)  Цените на земеделските продукти предлагани на тържищата да бъдат изцяло регулирани от държавата в съответствие с водената социална политика.

  06)  Да се прекрати практиката мафиотски тип структури да притискат земеделците с ниски изкупни цени и високи предлагани цени по тържищата и пазарите.

  07)  Право да търгуват със земеделски продукти да имат лица нерегистрирани в криминални деяния, неучастващи в процеси на източване на държавни субсидии или европейски фондове, както и да не бъдат свързани с такива физически или юридически лица или други организирани групи работещи срещу държавните устои.

  08)  Да бъде създаден земеделски инспекторат, който да съблюдава за правилното изпълнение на законите касаещи разстениевъдството и животновъдството.

  09) Да не се допуска сеитбата и отглеждането на генномодифицирани култури.

  10) Да се следи да се използват естествени - компостирана тор, оборска тор, тор от калифорнийски червеи и др., а не химически произведени торове.

  11) Да се стимулира производството на биоземеделието и да се следи за екологично чисти семена.

  12) Да се стимулира засаждането на овошки, билки.

  13)..................................................................................................

  14)..................................................................................................

  15)..................................................................................................


  В редакцията на списъка са участвали:

  11WOLF11
  delfin


  « Последна редакция: Юли 20, 2009, 22:43:49 от 11WOLF11 » Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #3 -: Юли 09, 2009, 16:16:26 »

  Да не се допуска сеитбата и отглеждането на генномодифицирани култури.

  Да се следи да се използват естествени - компостирана тор, оборска тор, тор от калифорнийски червеи и др., а не химически произведени торове.

  Да се стимулира производството на биоземеделието и да се следи за екологично чисти семена.

  Да се стимулира засаждането на овошки, билки.

  Друго в момента не се сещам, че съм блокирала малко, уморена съм и се нося по течението на умората. Веселяк
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #4 -: Юли 09, 2009, 16:34:22 »

  Позволете ми да изкажа несъгласието си с някои точки......
  4)Според мен държавата не трябва да се намесва в земеделието.Това ще доведе отново до създаването на ниска работна ръка и злоупотреба с ресурса придобит по това направление. По-добре е да се стимулира частния бизнес в тази насока,като примерно частника бъде облагодетелстван с по-малък процент ддс и държавата го подкрепя по някакъв начин. Нека да вземем пример от по-напредналите държави...например тук в Швеция,ако вземеш работник от борсата по труда, първите месеци самата борса изплаща половината заплата на работника. Така с един коршум 2 заека Ухилен На мене главичката ми ражда идея по същия начин да интегрираме циганското население в България. Всеки частник взел циганин на работа да плаща половина заплата,а останалото държавата. Така или иначе държавата им плаща социални помощи.
  6) Ако точка 5 бъде реализирана,то точка 6 е излишна....
  7) Не съм съгласна единственно,за криминално проявените лица-ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ВТОРИ ШАНС В ЖИВОТА!!!
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  РЕФОРМИ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
  Обща тематика
  11WOLF11 14 2453 Последна<br />публикация Август 20, 2009, 12:19:19
  от dana
  РЕФОРМИ В НАУКАТА
  За България
  11WOLF11 4 1358 Последна<br />публикация Юли 09, 2009, 16:18:49
  от delfin
  РЕФОРМИ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО !
  За България
  JoanMihaylov 11 2309 Последна<br />публикация Март 07, 2010, 17:32:36
  от delfin

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright