Духовно развитие

          

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Атлантида  (Прочетена 6146 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #15 -: Март 22, 2010, 18:15:11 »

С редки изключения, като книгата на Франсис Бейкън „Новата Атлантида“, интересът към Атлантида намаля до към 2000 години след Платон, когато е публикувана Atlantis: the Antediluvian World  на Игнаций Донъли. Донъли приема насериозно описанието направено от Платон и се опитва да утвърди произхода на древните цивилизации от тази по-добре развита новокаменна такава.

Едно от научните обяснения, с които се обяснява краят на една напреднала цивилизация. Всички евреи и християни израстват с библейската история за Ной и неговия ковчег. Оказва се, че историята е почерпена от по-ранни източници. Такъв мит е разпространен из народите по целия свят. Легенди за Ной, но наричан с различни имена, се среща още във фолклора на Сирия, Гърция, Индия, племена от Северна и Южна Америка, сред масаите в Африка, хотентотите, малайците, самоанците, бирманците, камбоджанците, моарите в Нова Зеландия, дяките в Борнео и в Китай. Категоризирани като митология, тези изкривени интерпретации на спомен за действително събитие, датирано приблизително по времето, когато Платон твърди, че Атлантида е изчезнала. Тази колективна памет кара някои учени да мислят, че този потоп е сложил краят на континента.

Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #16 -: Март 22, 2010, 18:23:07 »

Често когато честа гръцката митология си представям,че боговете всъщност са извънземни.Да,нормално е те сле като са по-разти от нас древните да ги смятат за богове.Животните също смятат нас за богове.
Та,така-след като си представите извънземното Прометей,който дава огъня на хората и ги учи на най-просто технологий си представяте,че той е нарушил извънземните закони и бива наказани от Зевс-главното извънземно.Той е наказал и Атлантида като ги е разселил по целия свят!
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #17 -: Март 22, 2010, 18:23:49 »

Атлантите оставили следи в Етиопия
петък, 1 януари 2010

Много учени са на мнение, че аксумските монолити – странните съоръжения, които се извисяват в етиопския град Аксум, са всъщност следи, оставени от атлантите – жителите на митичната Атлантида.

Най-големият камък, който е правилен правогълник, се извисява на 30 м височина и тежи към 500 тона. Другите камъни са високи по 20 метра. Всеки от тях е обработен на ръка, имат множество орнаменти, но са разположени в хаотичен безпорядък.
Аксум

Според старинни летописи от Етиопия градът Аксум е възникнал векове преди новата ера. Учените смятат, че фините орнаменти по камъните са дело на технология, която все още не ни е известна.

Все пак, според историците Аксум е построен от аборигени, които не познавали друга техника освен каменното и медното оръдие.

Не е ясно и как са премествани огромните камъни. Има хипотеза, че аборигените са построили града си върху останките от древна цивилизация, от която са завещани камъните.

Според една от теориите на учените в началото на нашата ера е съществувало процъфтяващата африканска държава Ак Сум. То възникнало още по библейско време.

Голяма част от монолитите всъщност са гигантски стели и обелиски. Някои от тях стоят върху огромни платформи, с държина 120 м и ширина 80 метра. Под тях имало цели стаи, които през 1938 г. били разбити от бомбардировки.

Останали само спомени на археолози, които смятали тези руини за останки от покоите на негусите – аксумските владетели. По техни спомени в единия от затрупаните със земя дворци имало над 1000 зали.

Подовете били от зелен и бял мрамор, стените – от абанос и тъмен мрамор, с позлатени инкрустации. Има данни, че дворците на негусите са били на по 14 етажа. Учените твърдят, че барелефните орнаменти върху стелите са умалени подробности на царското жилище.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #18 -: Март 22, 2010, 18:29:50 »

http://www.wmyst.hit.bg/Civilization-Atlantis1-main-s.htm

Давам линк,защото тук има и снимки и картинки.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #19 -: Март 22, 2010, 18:31:30 »

  а остров в Атлантическия океан някога

съществувала развита цивилизация. Жителите

на тази страна научили древните египтяни и

 маи как да измерват времето, да строят

пирамиди и много други неща. Именно а

тлантите заложили в египетските пирамиди множество различни числа, адресирайки послания към потомците. Но преди 11500 години на Земята паднал метеорит (или комета), предизвиквайки гибелта на Атлантида. Падането на метеорита пробудило спящите вулкани. Започнали чудовищни изригвания и земетресения. Падането на метеорита и потъването на Атлантида, предизвикали гигантска приливна вълна, която заляла Европа, Египет, Мала Азия, Америка, Южна и Източна Азия. Заради падането на метеорита земната ос се изместила, което довело до драстични климатични промени. Спасилите се атланти се разпръснали по целия свят, разпространявайки историята за гибелта на Атлантида и предавали натрупаните знания. Такава е версията, приета като фундамент от всички "атлантолози". Пръв съобщава за Атлантида древногръцкият философ Платон (427-347 или 348 г. пр.Хр.), пишейки за гибелта й в Атлантическия океан, което според него е станало преди 12000 години. Този период, посочен от философа, съвпада с края на ледниковия период, последвалото топене на ледовете и повишаване нивото на Световния океан.

 

Фактите, Платон и други авторитети

 

        Действително, през 10-то хилядолетие пр. Хр.

 са станали чудовищни геологически

катаклизми - земната кора се гърчела,

освобождавайки се от сковавщите я многокилометрови

 ледове. Крайбрежните части на сушата били

 разтърсвани от цунами с невиждана мощ.

Във всички древни митове се е запазил споменът за тези страховити бедствия. Впоследствие началният мит за Великия потоп постепенно се видоизменял, обогатяван от легендите, възникнали в по-късни периоди. Подобни изменения митът претърпял във всички райони на земното кълбо. Нека се върнем обаче, към написаното от Платон. Всеки разказ за Атлантида започва със споменаването на неговите "Диалози" - "Тимей" и "Критий". Според него, тази велика морска държава, разположена отвъд Херкулесовите стълбове (Гибралтар), разпространила господството си над цялото Средиземно море, чак до Турция и Египет. Изключително богатата природа на острова давала изобилна храна на жителите му, а високите планини защитавали надежно плодородните долини от северните ветрове. Всъщност, ето какво пише древният автор: "...боговете по жребий разделили цялата земя на владения - едни по-големи, други по-малки. Така и Посейдон, получил за себе си остров Атлантида и го населил с децата си, заченати от смъртна жена. И ето на какво място бил градът - на равно разстояние от бреговете и в средата на острова имало равнина и ако се вярва на преданието, по-красива от всички равнини и много плодородна. А в средата на тази равнина, примерно на петдесет стадия от крайщата й, се издигала планина..." ("Критий") В гръцката митология, Посейдон е един от главните олимпийски богове, владетел на морето, син на Кронос и Рея, брат на Зевс и Хадес (Аид), с които си разпределил господството над света. Тризъбецът на Посейдон е древен символ на властта му, за който са вярвали, че притежава магическа сила. Той присъства във всички негови изображения. Според някои изследователи, той изобразява трите планински върха на митичния остров, издигащи се над морето. Когато корабите приближавали бреговете на Атлантида, в далечината, сякаш от самата вода, се появявали трите планински върха - тизъбеца на Посейдон. Ето какво пише още Платон: "...Този остров превишавал по размери

Либия и Азия (разбирай Мала Азия),

 взети заедно и от него тогавашните

пътешественици са могли с лекота да се

прехвърлят на другите острови, а от

островите - на целия противоположен

материк. (!!!) На този остров, наречен Атлантида, възникнало удивително по големина и могъщество царство, чиято власт се простирала над целия остров, над много други острови и над част от материка..." ("Тимей") В този откъс Платон пише и за Атлантида и за Американския континент (!!!), за който векове преди откриването му, никой даже не предполагал, че съществува. През 1665 г., в своята книга “Mundus subterraneus” (“Подземния свят”), немският йезуит Атанасиус Кирхер заявява, че Атлантида съществувала реално и даже показва древна египетска карта на Атлантида. Интересен факт е, че линиите, показани на картата съответстват точно на линиите в дълбините на океана, които фактически били неизвестни по онова време. Картата вероятно била изнесена от римляните след края на царуването на последния фараон Клеопатра, през 30 г. пр. Хр. На картата върху остров Атлантида е нарисувана стрелка в кръг (компас), показващ Юг. Египтяните смятали обаче,

 че Юг, а не Север, се намира в

 горната част на света. Картата на Кирхер

приема египетското схващане за

 посоките и ако искаме да видим

действителното разположение на

континентите, трябва да обърнем изображението на 180 градуса. Тогава Америка ще е на Запад (в ляво), а Африка - на Изток (в дясно). Както се вижда, на картата е показан Американския континент (в 30 г. пр. Хр.!!!). През ХІХ-ти в. И.Донелли издава книгата “Атлантида, допотопният свят”, която е приета за “библия” от изследователите на потъналия континент. Той поставя Атлантида на същото място както и Кирхер, но намалява размерите й. За него Атлантида била библейският рай, обиталище на гръцките богове и страна на култа към Слънцето. Донелли приема митологията, като една от главните опорни точки във версията за съществуването на Атлантида. Доста обективно, този митологичен аспект е изложен и в книгата на Л. Штеген.

 

Митологични доказателства:

 

        Легенди за потопа -
Те се срещат почти при всички народи, с изключение на Африка (без Египет), Австралия и северните части на Европа и Азия. Почти всички расказват, че някога Бог залял цялата земя с вода (обикновенно, заради греховете на хората), че започнал пожар (небето пада, земята се тресе, появява се планина бълваща пламък) и всички хора потънали (превърнали се в риби, в камъни). Останал само един човек и семейството му, които Бог бил предупредил за потопа, тъй като водели праведен живот. Тези хора (Ной/Утнапищим и семейството му), се качват на лодка (кораб/ковчег) и и се спасяват от водната стихия. След това пускат птица, за да проверят дали водата се е оттеглила и дали не се е показала сушата. Накрая достигат до планина (но не във всички митове) и поставят началото на новия човешки род. Почти във всички легенди, на кораба (ковчега) били взети представители от всички животински видове.
 

        Легенди за пришълците от Запад (Стария Свят) -
Срещат се при някои народи от Стария Свят - в частност, при египтяните, вавилонците и шумерите. От Запад пристигат непознати пришълци, говорещи неизвестен език. Те обучавали хората да изработват оръжия, да строят градове, да броят и отмерват времето, да правят вино и още много други полезни неща.


        Легенди за пришълците от Изток (Новия Свят) -
Срещат се при някои народите на Централна и Южна Америка. В тях се разказва, че пришълците пристигнали някога от Изток, от остров, който бил разрушен след чудовищен катаклизъм. Оцелелите се отправили на Запад, където основали страна/град/.
 


    Легенди за космически катастрофи -
От небето паднал камък (Луна, Слънце, Змей, Дракон), после започнал пожар (потоп, земята се разтресла). След това оцелелите се пръснали по земята. Попадайки на подобна легенда, атлантолозите започват да търсят (и намират) в нея доказателства за съществуването на Атлантида. Например, узнавайки, че в “Калевала” се споменава за земетресение и големи приливи, атлантолозите направили извода, че много отдавна Земята притеглила Луната, което и било причина за повишаването на приливите. Това събитие било запомнено и по-късно преразказвано от хората.

 

Сходства в културите от двете страни на Атлантика

 

        Атлантолозите обръщат внимание на това, че в Египет и Мексико се строят пирамиди, правят се каменни саркофази, мъртвите се мумифицират, използва се йероглифно писмо. И в Египет и в Мексико има обособени жречески касти, култ към слънцето, сходна система в изчисляване на времето и доста развита астрономия. Някои атлантолози приемат, че ацтеките, инките, маите и египтяните са били ученици на атлантите, които са долетяли (доплували) по техните земи след катастрофата (Озирис в Египет и Кетцалкоатъл в Америка).

 

Загадката на морските змиорки

 

        Още Аристотел забелязал, че във водите на Средиземно море могат да се срещнат змиорки само от женски пол. За тяхното появяване, съществували много теории. В края на ХІХ-ти век все още се смятало, че змиорките се раждат живи. Едва през 1904 година, датският ихтиолог И. Шмид разрешил тази загадка. Змиорките се излюпват от хайвер в Саргасово море. През втората година от живота си те мигрират към бреговете на Европа. Там самките се изкачват нагоре по течението на реките и прекарват около две години, после се завръщат в Саргасово море, където преминава брачния им период и изхвърлят хайвера си. Такова поведение при морските змиорки може да се обясни, ако се приеме, че преди много години на мястото на Саргасово море са били разположени бреговете на Атлантида. Топлото течение Гълфстрийм ги е отнасяло към бреговете на Европа, а после обратно течение ги е връщало назад.

 

Гибелта на Атлантида:
 

 

        Падане на астероид или късове от комета -
За да обяснят гибелта на Атлантида,

привържениците на теорията за нейното

 местонахождение в Атлантика, най-често

 се позовават на теории за космически

катастрофи. Г.Р.Карли пръв свързал гибелта

 на Атлантида с появата на комета още през 1784г. Полският астроном М.М.Каменский стигнал до заключението, че Атлантида е загинала заради комета, преминала през 9541 г.пр.н.е. Полският атлантолог Л.Зайдлер също смята, че Атлантида е потънала при сблъсъка на кометата със Земята. Немският атлантолог О.Мук изучавал следите от падането на Каролинския метеорит (диаметър 10 км., маса 200 милиарда тона, скорост 20 км/сек) и стигнал до извода, че той е причина за гибелта на Атлантида. Силата на удара била еквивалентна на взрива на 30 хиляди водородни бомби. Главни специалисти по сблъсъка на Земята с космически обекти са О.Мук и Л.Зайдлер. И двамата автори и техните предшественици и последователи привеждат няколко обстоятелства в полза на теорията за подобна катастрофа:

    *

      При някои народи съществуват митове за необичайни атмосферни явления.
    *

      На повърхността на Земята са намерени няколко метеоритни кратера. На тази база може да се предположи, че в миналото са падали метеорити с огромни размери.
    *

      Съществуват тълкувания на календара на маите, според които може да се установи датата на падане на фаталния метеорит.

        Сред митовете най-известен се явява мита за Фаетон. Л.Зайдлер например, се отнася съвсем сериозно към подобно ттълкувание на този мит.

        Привличане на Луната -
 

През 1912 г. австрийският инженер Гербигер

предлага “Учение за космическия лед”, според

 което Земята имала най-малко четири спътника.

 Преди 22000 години последната луна паднала

на земята, а преди 11500 години Луната, която познаваме днес, била привлечена от Земята. Това събитие станало причина за трагичната гибел на Атлантида. Под действие на Лунната гравитация се появил силен океански прилив от полюсите към екватора и Атлантида била потопена.

        И   накрая, интересно е да се обърне

внимание на едно сравнение, към което

прибягват някои изследователи на

феномена Атлантида. Те твърдят, че контурът

на трите големи египетски пирамиди в

Гиза напомня планините на Атлантида. Пирамидите, както и предполагаемите планини (според атлантолозите), са разположени от североизток на югозапад. И още нещо - някои учени смятат, че Големия сфинкс в Египет е на възраст повече от 10000 години(!!!). Освен това, в египетското изкуство божествата се изобразяват винаги с тяло на човек и с глава на животно и никога обратното. В това отношение сфинксът е необяснимо изключение, защото има тяло на лъв и глава на човек. На тази основа, атлантолозите твърдят, че произходът на сфинкса е от отдавна изчезналата Атлантида.

 

МУ и ЛЕМУРИЯ

 

ного изследователи смятат, че

люлката на човечествто не е била на

територията на Близкия Изток, нито в

Източна Африка, а на вече изчезнал
Атлантида, Лемурия или Му - един изгубен рай

 

континент в Тихия океан. Името му било Му. Ето резултатите от интересните изследвания на английския полковник Джеймс Чърчуорд. По време на службата си в Индия, той се сприятелил с престарял индуистки монах, който му показал и разтълкувал древни текстове, съхранени от столетия. В тях се разказвало за древна цивилизация, която се появила, разцъфтяла и изчезнала във водите на Тихия океан. Завладян от древните текстове, полковник Чърчуорд посветил останалата част от живота си в търсене на оцелели доказателства за съществуването на тази цивилизация. Търсейки такива доказателства, той посетил Бирма, Аризона, южните морета, Аляска, Австралия и Мексико. Наложило се да се запознае с историята на маите, древните религии, символизма на гръцките букви и какво ли още не. Ето какво пише самият полковник: "...Открих, че цивилзациите на древна Гърци, Халдея, Вавилон, Персия, Египет и Индия са възникнали благодарение на працивилизацията Му. Продължавайки изследванията си, изясних, че този изчезнал материк се намирал в Тихия океан и се простирал от днешните Хавайски острови на север, до остовите Фиджи и Пасха на юг. Точно тук била прекрасната прародина на човечеството, но била унищожена от чудовищен по силата си катаклизъм и изчезнала във водите на океана преди около 12000 години." Великият древногръцки мислител Платон, в своите "Диалози" твърди, че по същото време, във водите на Атлантическия океан потънала митичната Атлантида.

 

"Изчезналият континент Му"

 

        Резултатите от изследванията Чърчуорд

 изложил през 1926-1931 г. в книгата си

Руини под водата край остров Йонагуни, Япония. Дали това не са руините на отдавна потънал материк?

"Изчезналият континент Му". Голяма част от

заключенията му са базирани на индийските

текстове и на голяма колекция (около 2500)

 каменни плочки-таблици, намерени в Мексико. По мнението на полковник Чърчуорд и двата източника имат общ произход - свещенните писания на Му. Според тях, изчезналият континент се състоял от три масива, разделени с тесни проливи. Ето какво пише още той: "...Целият огромен континент преливал от ярки цветове и живот, чиято висша изява били 64 милиона човешки същества. Във всички направления, като нишки на паяжина, се кръстосвали широки, равни пътища, покрити с гладки камъни, които прилягали толкова плътно един към друг, че между тях не можело да поникне и стръкче трева. Цялото населени се деляло на десет общности, управлявани от едно правителство. Върховен жрец и владетел бил император с титла Ра-Му. Всички се прекланяли пред една религия, вярвайки в безсмъртието на душата, която след смъртта се връщала към Великия източник, от който е произлязла. Жителите на Му били високо цивилизовани и просветени. Те били чудесни мореплаватели и корабите им кръстосвали световния океан. Били също изключителни архитекти и строили от камък великолепни храмове, дворци и величествени паметници. Населението на Му било съсредоточено в седем главни града - центрове на религията, науката и образованието. В тях се издигали величествени мраморни храмове." И точно в периода на най-висок разцвет, страната била изненадана от първия съкрушителен катаклизъм. Южните райони на Му се разтърсили от грохот, идващ сякаш от центъра на земята. Последвли земетресения и изригване на вулкани. Гигантски вълни потопили южното крайбрежие и прекрасните градове, намиращи се там, били унищожени. Тъй като страната била равнинна, лавата не се разливала по повърхността, а се натрупвала на местата на ерупцията, образувайки планински възвишения. Постепенно вулканичната дейност затихвала, земната твърд се успокоила и животът продължил естествения си ритъм. След много поколения, когато апокалиптичните събития били вече древна история, всичко се повторило, но с много по-голяма, ужасяваща мощ. Според древните текстове, на които се позовава Чърчуорд, целият континент се разтърсил и се издигнал, сякаш върху вълните на океана. Градовете в миг се преърнали в руини, от земните недра изригвал огън, а огромни океански вълни заливали сушата. Обреченият континент се раздробил и обгърнат от пламъци, потънал с невъобразим грохот в развилнялите се води. На повърхността останали само някои от новообразуваните планински възвишения - сегашните острови на Южния Пасифик. Малкото оцелели се заселии на различни места по света, полагайки началото на нови цивилизации. Това, накратко е резултата от изследванията на полковник Чърчуорд.

 

Други хипотези
 

        Съгласно мнението на други изследователи обаче, Му (или Лемурия) трябва да се търси във водите на Индийския океан и по-точно около архипелазите в неговата акватория, остров Мадагаскар, Цейлон и шелфа на Арабския полуостров. Смята се, че Лемурия е съществувала действително в тези географски ширини, но е потънала в процеса на топене на ледовете в края на ледниковия период. Според антрополозите, ако Лемурия действително е съществувала в Индийския океан, това обяснява разселението на хората на територията на Индостан и Африка. Твърде вероятно е, че населението на Лемурия обладавало уникални знания за природата, а възможно е и някакви уникални магически знания. Не случайно темата за Лемурия е вълнувала много тайни общества, като теософите и други подобни. Независимо от гибелта на прародината, лемурийската цивилизация продължавала съществуванието си. Потвърждение за това може да се намери в древноиндийската хроника "Ригведа" и поемата "Рамаяна". В "Рамаяна" е описана продължителната война, която водил цар Рама с тъмнокож народ, който по описанието приличал изумително на жителите на Лемурия (според някои изследователи на този феномен). Според "Рамаяна", този народ дошъл от Цейлон (Шри-Ланка), един островите, останал след потъването на Лемурия. Там се намирал и главния град на лемурийците. Те били силни и притежавали могъщи оръжия. В "Рамаяна" се говори за трудната победа, която удържал цар Рама над лемурийците, в резултат на което, голяма част от тях били унищожени, а останалите се разселили по цялата земя. Някои специалисти допускат, че тази част от тях, която се заселила по долното течение на реките Тигър и Ефрат в Месопотамия, са шумерите, родоначалници на една от най-древните цивилизации, възникнала в териториите на Междуречието.
И накрая - на морското дъно до остров Йонагуни, в най-западната част на Японския архипелаг, са открити пирамида и руини на храмов комплекс. Дали това не са остатъци от отдавна потънал материк? Дали това не са руините на тайнственият Му?

 
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #20 -: Март 24, 2010, 19:23:46 »

ТЕОРИЯТА НА БЛАВАТСКА ЗА АТЛАНТИДА

Автор occultism.biz

Историята на Атлантида станала фундаментална и за нарастващия интерес към психичните феномени и спиритуализма, който завладял света в началото на века.Начело на това движение стояла мадам Елена Петровна Блаватска. Тя била родена в Русия през 1831 г. Говорело се, че като дете тя говорела насън с духове. Като млада жена тя пътувала по цялото земно кълбо. Според нея атлантите наистина са съществували. Но те били само третата от седем основни раси на човечеството.

Предците им били раса, наречена лемурийци. Преди милиони години, казвала тя, лемурийците също потънали в морето в един от многото световни потопи. Отражение на тази вяра е библейската история за Ной. Дори Платон бил писал за възобновяващ се цикъл от природни бедствия.

Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #21 -: Март 24, 2010, 19:43:28 »

Тъй като имената на местата били променени и няколко цифри не били преведени правилно, Атлантида не е открита вече над 2500 години. Цели държави, дори мерки за разстояние били сменени с различни имена. Възможно ли е грешки при превода и интерпретирането да са прикрили истинското разположение на Атлантида? Според египтяните континентът лежал отвъд колоните на Херкулес, за които се смятало че е Гибралтарския пролив.

Това била портата към Атлантическия океан, място, за което гърците само били чували. Атлантическият океан бил едно загадъчно място, където отплували много кораби и повече не се завръщали - за древните гърци той бил нещо като безкрайната неизвестност, много подобно на това, което е за нас и днес.

Солон твърдял, че Атлантида била в разцвета си 9000 години преди неговото време, но 900 години е по-вероятно. Именно тогава култури, поразително подобни на тази на Атлантида, процъфтявали по източното Средиземноморие. Възможно ли е изгубеният континент просто да е бил една от тези цивилизации? Именно по онова време, 1500 г пр.хр., също така мигновени събития формирали други райони от света.

В Китай учени разработвали писменост върху дървени или бамбукови слитъци, развити от пиктографите. В Централа Европа племената започнали да кремират мъртвите си, съхранявайки пепелта им в керамични урни, които после били заравяни. Египтяните слагали копие от Книгата на мъртвите в саркофазите, надявайки се, че праведният живот ще донесе безсмъртие на починалия.

Възможно ли е този период преди 3500 години да е времето, когато е съществувала Атлантида? Или е било много по-рано?

ВРЕМЕТО НА АТЛАНТИДА - ГРЕШКА В ПРЕВОДА?

Автор occultism.biz

Дали Платон е записвал история или просто е създавал поучителна пиеса? Или може би комбинация от двете? Причината Платон да напише тази история била да даде морален урок. Това, което искал да каже на атинянската, гръцката публика, било че културите, които живеят извън рамките на благоприличието, културите, които се стремят към материални придобивки, са обречени.

Самият Платон разказвал историята не като очевидец. Тази история му била предадена от многоуважавания му предшественик - гръцкия държавник Солон, живял през 6-ти век пр.хр. Всъщност, цялата основа на легендата за Атлантида почива на една официална визита на Солон в Египет, над сто години, преди раждането на Платон. Египтяните били ревностни пазители на историята, поддържащи подробни сведения за цялото Средиземноморие. Но за гърците от времето на Солон цялото познание за предишната история било унищожено от земетресения, потопи и войни.

Така се получило, че египетските управници се заели да разкрият на Солон историята на Атлантида. Египтяните изглежда знаели и най-малката подробност за Атлантида - къде се е намирала и кога е съществувала. Но те говорели един език, а Солон - друг, което създало объркване относно ключови моменти. Солон седнал и заменил всички оригинални имена и се опитал да открие гръцките им съответствия. Платон описва този процес в самите си записи.Хората игнорират науката, според която всичко е измислена история за мистериозното ни минало. Трябва ли да бъде отмината като безобидна фантазия? Историята сочи, че подобни илюзии могат да доведат до катастрофа. Опасно е, когато хората вярват в митове за собственото си минало, които нямат нищо общо с реалността. Знаем, че някои са довели до трагични последици.

Националсоциалистите в Германия, нацистите, които подържат схващането за арийската висшараса. Холокостътсъщо се базира на вреден мит от този тип. Теорията на нацистите за елитните арийци е документирана. По-малко познат е факта, че видни нацисти са вярвали, че господарската раса произхожда от Атлантида. Един от най-пламенните привърженици е Хенрих Химлер - ръководителят на СС. Химлер нарежда на немски учени, да търсят наследници на атлантите на различни места - от Андите до Тибет.

Те изследват физическите особености на местните в търсене на каквато и да е следа подкрепяща виждането на Химлер, че арийските предци - атлантите някога са живели там. Тези твърдения за родствена връзка с Атлантида подържа вярата на нацистите за превъзходство на арийската раса. Когато говорим за изгубения континент Атлантида, е добре да знаем, че цивилизациите са се развивали малко или много независимо една от друга, затова никой не може да твърди, че някои хора са по-добри от други, някои са по-умни, защото знаем какво се случва, когато прекрачим границата.Около шест хиляди години след като започват да ги отглеждат, хората в района решават да се заселят в села. В същото време отглеждат храни доста по-различни от тези на изток: боб, пипер и царевица. Ако атлантите са пренесли земеделието в Америка, няма причина посевите да са различни от съществуващите в близкия изток. Можем да кажем, че посевите, които са култивирани на изток биха се развивали добре и тук, в Централна Америка.

Знаем, че когато испанците пристигат през шестнайсти век, донасят със себе си много от същите растения - пшеница, ечемик, а по-късно водят и животни - кози, овце, говеда, и всичко това може да се види и днес в Aмерика. Има и много необходими сечива за земеделието, които висшата раса от Атлантида забравила да донесе.

Ралото и колелото са били непознати в Америка, докато не го донасят испанците - само преди четири стотин години. Нужен е доста смел човек, за да твърди, че земеделието е въведено от мистериозен източник, бил той от Атлантида, космоса или някой друг. Изобретено изведнъж някъде, а после разпространено по света от една или повече групи хора... Всичко сочи, че това е невъзможно. Въпреки всички данни, илюзията за изгубена цивилизация е по-притегателна от всякога. Всяка година се събират тълпи в търсене на изгубеното познание.Това тотално промени представата ни за случилото се. Хилман отново проверява наличните данни за климата по онова време и всичко си идва на мястото. Колебанията в климата по онова време довеждат до суша в района. В отчаян опит да избегнат глада ловците-събирачи разкриват как да отглеждат местните растения и да се хранят с тях. Техните опити водят до първите култивирани пшеница и ечемик. Оказва се, че повечето от тези общества не са имали избор.

Земеделието е навлязло в живота им, независимо дали им е харесвало или не, а останалото, както казват, е история. В търсене на произхода на запотеките, археолозите се натъкват на първите земеделци в Оксака. Селища с развито земеделие се появяват в долината г. пр.н.е., но как се е зародил отрасълът? Това е големият въпрос. Подходящо място за търсене на следи са планините, където са живели ловците. Хората тук се сблъсквали с един постоянен проблем.

Високо в планината, водата била далеч. При изследването на останки от растения в тази пещера, археолозите откриват доказателство за изключително разрешение. Ловците се научават да отглеждат растения, но първото, което посели не било храна. Отглеждали кратунови растения, с които пренасяли вода. Това е първото познато растение в Америка, култивирано не за храна, а заради практичност.Атлантите ли са дошли на брега с житни класове? Абу Харера в средния изток дава отговор. Археолозите намират типично селище на ловци-събирачи на повече от дванайсет хиляди години. Тези хора са зависели от диви зърна за прехраната си, но когато започват разкопките археолозите се объркват.

"За този период очаквахме да намерим много диви житни растения, които са много малки и слаби. Имаше много от тях, но скоро попаднахме на нещо странно. Имаше огромно количество големи и плътни зърна, които не принадлежаха на това място. Присъщи са повече на култивираното земеделие и разликата е очевидна."

Гордън Хилман знае, че големи зърна като тези не съществуват естествено. Възможно е само при човешка намеса. Става ясно, че ловците-събирачи са започнали да отглеждат зърно. Мистерия остава - защо? Хилман и неговият екип намират следа. Точно преди появата на другите, дивите зърна започват да изчезват. Първо тези, до които не достигала вода, а по-късно дори най-устойчивите растения изчезнали. Вероятно е настъпила суша, която е унищожавала реколта след реколта, докато не се появили устойчиви на сушата видове.ПОСЛЕДНАТА РАЗБУЛЕНА ЗАГАДКА

Автор occultism.biz

Остава една последна загадка. В нито една древна писменост не съществува символ за Атлантида. Първият човек споменал за нея е Платон. Повече от девет хиляди години след предполагаемото й съществуване. Ако Атлантида е съществувала преди толкова години, изумително е че няма никакъв знак за това, нищо. Абсолютно никаква следа за девет хиляди и триста години и фактът, че Платон говори за нея, без каквото и да било преди това, е шокиращ.

Съвременната археология ни казва, че Донъли не би могъл да знае, как са достигнати великите постижения на древните общества, в продължение на векове, на различните места по света. Но митът за изгубената цивилизация е жив. Науката може да го отхвърля като безсмислица, но всяка година нови книги достигат милиони нетърпеливи читатели, които вярват в коренно различна версия на историята.

Между Платон и Ханкок има един общ елемент: времето, в което се смята, че е изчезнала цивилизацията - преди около дванадесет хиляди години. Какво се е случвало по света в този момент и възможна ли е връзка с Атлантида? Знае се, че преди дванайсет хиляди години хората все още са живели в каменната ера, но следите показват, че по същото време хората са направили и първата стъпка към цивилизацията...Научили са се да отглеждат посеви. Кой ги е подтикнал към подобен голям скок?
Това е мястото, което може да реши най-великата мистерия: как хората са изминали прехода от варварство към цивилизация? Това е въпросът, който движи археологията.

Мястото е невероятно! Изключителна възможност да проследиш човешкото развитие през древен прозорец. Археолозите не вярват, че цивилизацията идва от Атлантида, но ако проучат достатъчно места като Накбе, вероятно ще разрешат загадката. Градове като него са изследвани, откакто европейците започват колонизирането. Навсякъде по света, на напълно изолирани места, те попадат на впечатляващи останки от древни общества.

Често, местните не знаят нищо за хората построили тези паметници. Археологията се е развивала предимно от авантюристи и ловци. Бродели из ужасни места, по средата на нищото и намирали древни кралства, и изгубени цивилизации. В крайна сметка, гробниците в Египет и цивилизациите в джунглата на Мексико, разбуждали любопитството на хората тогава. Древният свят, който разкривали бил пълен с невероятни съвпадения. От всички видове структури, които са можели да строят, древните цивилизации от двете страни на Атлантика избират пирамидите.

От всички начини за погребване на мъртвите - избират мумифицирането. Вместо азбука, писмеността им представлявала йероглифи. Археолозите трудно успяват да датират повечето чудеса. Според мнозина, приликата помежду им е невероятна. Логично е да са се появили като една единствена култура, но част от учените се възпротивяват.


ОТКРИВАНЕТО НА АТЛАНТИДА

Откриването на Атлантида - люлката на цивилизациите

Автор occultism.biz

Съществува легенда, според която люлката на цивилизациите лежи на дъното на океана. Легенда за величествено царство наречено Атлантида, дом на напреднало и усъвършенствано общество. Според преданието тя изчезва в потоп преди дванадесет хиляди години, но няколко оцелели на кораб, донасят своите познания на първобитните хора. Атлантида е една от най-известните и противоречиви идеи в света. Съществувала ли е наистина?

Разкрития под гъстата покривка на гватемалската джунгла се крие място забулено в мистерия. Когато учени минават оттук преди шейсет години, решават че това са върховете на вулкани. В последствие се оказват пирамиди на древен град. Наричат града - Накбе.

"Когато го видях на хоризонта, знаех, че трябва да го проуча. По всичко личеше, че там е съществувала цивилизация."

Как група ловци са успели да открият това невероятно място?

"Знаех, че трябва да дойда и да разбера."Кристалите

Атлантите използвали кристалите доста често и във всички сфери на техния живот. Счита се, че те са причината Атлантида да потъне. Атлантите използвали знанията за пречупването, увеличаването и съхраняването на енергия с кристали. Знае се, че лъч светлина, фокусиран в определени страни на диамант, увеличава своята сила, вместо както при преминаване през друг вид прозрачна материя - да се намали. Освен това тези увеличени енергии се разпадат на сложен спектър при преминаването си през кристал. Атлантите използвали определените спектри за различни цели.

Кристалите имат способността да предават енергия на големи дистанции, да я съхраняват, да запазват нейния интензитет и да я фокусират. Вероятно е те да са били използвани за пренос на енергия от едни точки на света до други, при това без да се губи енергия при преноса.

Кристалите, използвани от атлантите били в естествени форми, но били произвеждани с технологии за ускоряване на техния растеж. Освен това те имали много големи кристали. Предполага се, че най-големите са достигали 8 метра височина и 3 метра диаметър, имали 12 страни и били използвани за съхраняване и предаване на енергия.

Счита се, че на дъното на океана, под бермудския триъгълник, където преди е била част от Атлантида, има кристали, които при определени условия се задействат, като предизвикват дематериализация на различни предмети в околността.

Една от хипотезите е, че атлантите, в края на тяхната цивилизация, станали алчни за все повече енергия. Като резултат енергията на кристалите станала неконтролируема и разрушителна. Смята се, че това е причинило бедствията, довели до потъването на Атлантида.


НТП

- възушни превозни средства - вайликси - използващи антигравитация
- космически кораби
- познавали са атомната енергия
- климатици - за неутрализиране на смъртоносни и вредни изпарения
- безвъздушни цилиндрични лампи - тръби от кристал, светещи през нощта
- електрически пушки - оръжие, използващо електричеството като задвижваща сила
- монорелсов транспорт
- водни генератори – съоръжения за кондензиране на вода от атмосферата
- огнеупорни камъни, използувани за енергия и други подобни приложения.

Пространствено - времеви портали.

Това устройство е познато най-вече от филма и серила Старгейт - атлантите са разполагали с такива портали които са служели и за енергиен източник.


Градове

- пирамидални постройки и изкусно моделирани растителни градини
- сградите нямат голяма височина, с изключение на някои административни здания с форма на обелиски
- в центъра на полисите се простира голям площад, изпълнен с цветни алеи
- градските стени са били с метално покритие -понякога злато илисребро
- храмовете и дворците също са били покрити със злато и сребро
- според някои пирамидите в Гиза са били построени от атлантите преди 75 000 години

Постижения:
- перфектен воден контрол
- контрол над климата
- контрол над природните стихии - дъжд, вятър
- контрол над геоложките събития - вулкани
Постепенно обаче загубили тези си умения.КУЛТУРА, НАУКА, ПОСТИЖЕНИЯ

Съзнанието на атлантите еволюирало от по-нематериално към по-физическо. За разлика от другите древни цивилизации, които познаваме, атлантите били достигнали много високо ниво на технологично развитие, дори по-високо от нашето собствено.

Вместо да събират прехраната си, атлантите започват да я отглеждт. След време и обществото им се развило. Изучили астрономията, появила се религията, писмеността, паметниците и изкуството - ключовите елементи на цивилизацията.
От бреговете и отплават лодки във всички посоки и отнасят напредъка към Мексико, Южна Америка, Египет и Месопотамия. Тези култури са остатъците от тази величествена цивилизация, която е съществувала сред тях.

Твърди се че гръцката азбука е с основи на Атлантската писменост.ВЕРОЯТНО НАЧАЛО НА ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ

Човекът може би е създаден от атлантите чрез генетична манилулация, за да работи като копач в мините на Атлантида а и не само.

Ето едно интересно тълкуване на Библията.
Адам, т.е. човек, е създаден за да работи в различни проекти по цялата земя, например в мините, производството на храна, строителство. Давайки на човек възможността да се размножава (първородния грях от библията), населението започнало бързо да нараства. Атлантите обаче искали повече работници, затова жените били допълнително променени, така че да могат да раждат всеки месец, вместо първоначалната една година. Това също може да се открие в Битие, глава 3, стих 16.

Вероятно атлантските войници започнали да се размножават с човешките жени: "тогава синовете Божии видяха, че дъщерите човешки са хубави и взимаха си от тях за жени, кой каквато си избереше" (Битие, гл 6, стих 2)Повечето древни цивилизации вярвали в титаните, раса от гиганти, населявала Земята преди много години. В различните фолклори те са известни под различно име. Тези същества били считани за легендарни, докато археолози не открили в една пещера в Сирия дузина човешки скелети с ръст между 3 и 4 метра. В дневниците на испанските конкистадори четем за диви, русокоси, синеоки хора, високи около 4 метра, бягащи из Андите по време на завоюването на инките.

Ето нещо и за населението на Канарските острови.
Потомците на древните атланти били почти напълно изтребени едва в края на XVI - началото на XVII век от испанците. Това били гуанчите, коренните жители на Канарските острови. Раса от белокожи, синеоки и червенокоси двуметрови атлети - горди и непокорими остатъци от могъщата някога Атлантида.

При разговори на далечни разстояния гуанчите използвали език, наподобяващ птичето свирене. Така двама души спокойно обменяли информация на десет и повече километра. При разговор ларинксът въобще не участвал. А за близки разстояния нормандецът Жан де Бетанкур описва наблюденията си от о-в Гомера: "Гомера - родина на високи хора, които добре владеят най-забележителния от всички езици.

Те говорят с устните, като че ли не са имали език въобще". Ларинксът и тук е излишен. Логично е да допуснем, че двата разговорни метода са създадени от същества /не непременно хора/, лишени от такъв орган. Ако допуснем, че атлантите са приемници на неандерталската култура, всичко отива на мястото си. Съвременните открития вместо да опровергаят хипотезата за працивилизацията, сами я допълват. От своя страна неандерталците не са създатели на "птичия" език, а са го взаимствали от динозавроидите.


Атлантите са имали четири основни раси: жълта, черна, кафява и червена.
Всички теории са единодушни че са били хуманоиди.
- височина - 3-4-5 метра - постепенно е намалявала през вековете
- мускули - изключително развити
- стъпала - с формата на плавници - 6 пръста
- длани - ципи между пръстите - 6 пръста
- цвят на кожата - светло син, светла кожа
- череп - огромен
- коса - руса или червена
- уши - големи
- очи - големи и сини
- нос - клаповиден който еволюирал в къс нос
- уста - съединява се с носа
- полови органи - скрити в тялото
- продължителност на живота - 800 години, в по-стари времена безсмъртни
- трето око - кухина в предната част на черепния дял над носа, в който е поместен сетивен орган служещ за регистриране на паранормални явления - орган за настройка на честотата на психическата енергия

- в началото атлантите живеели повече във водата, но когато се ориентирали към сухоземен живот крайниците им заприличали на човешки
- паранормални способности - телепатия, телекинеза, хипноза, телепатия, възприемали са много по-широк електромагнитен спектър от човека - не само звук и образ
- език - използвали са нещо като птичи езикАктивен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #22 -: Март 24, 2010, 19:53:18 »

АТЛАНТИ – ФИЗИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Идеята за високоразвита цивилизация чието население е резултат на десетки хиляди години еволюция не се връзва много със съвременната представа за еволюцията според която човекът до преди 10 000 години е бил повече маймуна отколкото нещо друго, тоест от тогава е започнал да се развива интелекта.

Човек през голяма част от Атланската епоха не е могъл да казва за себе си Аз.
Той е нямал развити умствени способности, не е могъл да направи и най-елементарното пресмятане.

Атлантската раса често е наричана Четвъртата раса. Третата са лемурийците а преди тях е имало още 2 които може би не са имали физически тела. Сегашната човешка раса е петата.

Такива предмети са истинско удоволствие за археолога. Най-доброто откритие и най-добрата възможност да се направи връзка между историята и праисторията. Но какво е обяснението за очевидните сходства между египетските йероглифи и тези на маите? Това е въпросът, който вълнува учените подържащи Донъли. И двете цивилизации използват рисунки вместо букви. Маите често пишат в колони наречени стели, египтяните също. Символите и на двата народа наподобяват странни комбинации от хора и животни. Възможна ли е връзка между тях?

За писменост ни трябват символи. Можем да ги дълбаем, драскаме или изписваме. Това е общото между тях, но когато Кен Федър фокусира вниманието върху различията, вместо върху приликите нещата са съвсем различни. Ако познавате египетските йероглифи, ще успеете ли да прочетете стила на маите? Абсолютно не. Двете писмени системи са несъвместими. Нямат общи знаци, дори начина на изписване е различен.

Между другото, инките не са имали писменост, а кипу представляващо редица от възли, подредени на връв, където вида на възлите и тяхната позиция на връвта са можели да бъдат разчитани. Имало е хора, които са знаели какво означават плетениците, знаели са какво значи всеки един от възлите. Изключително трудно. Ако Атлантида е източникът на писмеността в целия свят, защо ще дава йероглифи на египтяните, клинообразното писмо на хората в древна Месопотамия и ще учи инките да връзват възли. Нима това е ексцентричен експеримент на атлантите?ПИСМЕНОСТТА

Автор occultism.biz

Да изключим пирамидите. Те не подкрепят особено Донъли, според който пирамидите идват от средата на океана. Какво да кажем за писмеността? Това е много сложна наука. Имаме писменост от двете страни на Атлантика, но това означава ли, че имат общ първоизточник? Ако е така и на двете места тя ще бъде еднаква, а източникът ще е Атлантида.

Писмеността е една от най-големите стъпки по пътя на цивилизацията. Дали е дошла от Атлантида? Ако атлантите са я донесли в Египет, тя би се появила неочаквано, идеално оформена, сложна система в помощ на хората, които нямат своя писменост. В очите на Донъли това звучи убедително. Във всяка гробница и храм йероглифите са изключително сложни. Но в Абидос, Гюнтер Дреър прави изумително откритие.

В първата гробница, която той отваря, открива символи, с векове по-стари от първите познати йероглифи. Напълно неразбираеми.

"Намерихме около сто и шейсет такива малки записа, повечето от които на пода в една камера. В началото не разбирахме, какво е тяхното значение. Някои са числа и вероятно представляват някаква сума. В началото нямаха никакъв смисъл, но ги разчетохме като йероглифи и всичко дойде на мястото си. Не всички в началото, но постепенно разбирахме все повече от тях."

За Дреър обикновените картинки не означават нищо. Но когато ги разчита според правилата на йероглифите, те придобиват ясно значение. Представляват проста система за водене на записки: колко олио има в делвите, от кого е получен някакъв дар. Дреър намира най-ранното познато писмо в Египет. В по-късните гробници открива все по-сложни надписи. Петстотин години развитие, което води до пълноценна писменост. Ясно е, че египтяните не са взели писмото от Атлантида.Подземна гробница с камери, някога пълна със съкровища. Опростен пример на това, което лежи под пирамидите. Доказателство за традиция простираща се назад във вековете. Дреър разкопава стотици гробници в Абидос. Започва с малък ров и стига до огромни подземни паметници. Гробниците с този размер се развиват до такъв за едно хилядолетие.

Други екипи в Абидос изследват монументи строежи над земята. Приликите с пирамидите са забележителни. Същите блокове, поставени по същия начин, образуващи стени в подобен стил с входове на подходящите места. Абидос разкрива хилядолетен архив за развитието, което води към пирамидите. Отпечатък за развиващ се строителен отрасъл. И никаква следа от атланти. Тези разкрития обаче не опровергават главната теза подкрепяща Атлантида. Фактът, че пирамиди са строени и на другия бряг на Атлантика.
Археолозите считат, че отговорът е на четиристотин км на юг по река Нил в мистериозния Абидос - древната столица на Египет. Гюнтер Дреър прекарва двайсет години в разкопки в Абидос. Скрит в пустинята древния град не прилича на място, където биха живели създателите на пирамидите.

"В началото поехме риск. Не знаехме какво ще намерим. В археологията си длъжен да опиташ. Можеш да предполагаш разни неща, но най-добре е да провериш."

Когато Дреър започва разкопки, той се натъква на нещо неочаквано. Нещо, което е шестстотин години по-старо от Гиза.

"При първите разкопки намерихме много голям гроб. Наистина е голям. Необичаен е за периода. Докато копаехме се появи първата стена на гробницата, после втората камера и още една, и още една."Като се установил тук, започнал изграждането на Огънатата. Но при строежа, зидарите откриват сериозен проблем. Пустинната почва тук е много нестабилна. Вероятно не са внимавали при поставянето на блоковете и поради тази причинаструктурата е хлътнала. Строителите започват нова,която наричаме Червената пирамида. Изглежда, че строителите на Снофру са нямали представа какво правят. Можем да разберем защо са възникнали проблемите им, ако погледнем състоянието на каменните блокове. Използван е нискокачествен хоросан и блоковете са поставени хаотично.

Знаем, че са научили урока си, защото за Червената пирамида са използвали качествени материали и са подреждали по-внимателно. Основите са върху варовикови скали, което допълнително ги укрепя. Ако тези пирамиди са построени от атлантите, би трябвало да са по-добри строители, но египтолозите имат друго обяснение. Според тях Огънатата доказва, че египтяните са се научили по метода на пробата и грешката.

Съществуват пирамиди, които са по-стари от нея. Стъпаловидната пирамида в Сахара е по-малка и опростена структура. Цял век преди Гиза, тя е първата стъпка към съвършенството. Пирамидите се развиват и всеки може да проследи еволюцията, от Стъпаловидната до истинските, като тези зад нас. Ясно е, че не са се преобразили за една нощ. Ако атлантите не са изкусните творци на пирамиди, откъде е дошла идеята?Археолозите са сигурни в едно: откъдето минат хора, след себе си оставят бъркотия. В този район се забелязва последователност в развитието при изработката на керамика от местните жители. Правели са глинени съдове с дебели стени и доста пясък в глината. Отрасълът се е развивал в продължение на три хиляди години и определено е местно производство.

Но изведнъж, виждаме един напълно различен стил - полиране, оцветяване, щамповане, надписване. Липсва преход между двете изработки. Няма я последователността. Това безусловно значи, че имаме намесена нова култура. Английската керамика отбелязва моментът, в който пришълците са дошли в тази част на Америка. По същия начин протича търсенето сред пирамидите. Ако са сътворени от древна висша раса, би трябвало да са се появили внезапно през Каменната ера. Но ако местните хора са ги създали, трябва да има следи от развитие в продължение на хиляди години.

Какво откриват археолозите, когато изучават големите символи на цивилизацията? Пирамидите в Египет са построени като гробници за фараоните. Най-известни са тези в Гиза, строени около две хиляди и петстотин г. пр. Хр., но те не са първите. Тези преди тях будят недоумение. В Дашур се намират две ранни пирамиди, едната от които, заради формата си е наречена Огъната пирамида. И двете са построени от фараон Снофру.


Ерик Донакън твърди, че изгубената цивилизация е дошла от космоса.

"Опитах се да докажа, че планетата ни е била посетена от извънземни същества, няколко пъти в древността. Предизвиквали изкуствена мутация у нашите предци, а творенията им са се превърнали в археологически находки за нас."

"Колесницата на боговете" се продава в над единадесет милиона копия, но учените са ужасени.

д-р Карл Сейгън казва: "Ако за миг предположим, че тези твърдения са истина, те биха били изключително интересни. Посещение на същества от друг свят, които не само създават нашата цивилизация, но и се чифтосват с хора. От моя гледна точка, по-голям успех ще имаме с петуния, отколкото с извънземни."

Днес митът е по-силен от всякога и продължава да предизвиква науката. Един от последните тълкуватели - Греъм Ханкок, не я нарича Атлантида, но също говори за цивилизация изгубена преди около дванадесет хил. години. Напълно е възможно, приемливо е да предположим, че сме изгубили част от човешката история. Всички митове по света потвърждават, че Атлантида е само част от голямото предание.

Странно, но теорията остава неопровергана. Ако е вярна, то науката върви в съвсем грешна посока. Цялата човешка история трябва да бъде пренаписана. Изследователят на индиански райони в Нова Англия - Кен Федър, става експерт в търсенето на следи, които ще докажат или опровергаят Атлантида като източник на всички цивилизации. Той определя естественото развитие на културата в продължение на стотици години или да проследи инцидентна поява на чужденци, като атлантите.Археолозите поругават Атлантида. Но защо отхвърлят логична теория за началото на цивилизациите? Причините са много. Едната е заради революцията в археологията през педесетте. Датирането с помощта на въглеводород променя възгледите завинаги. За пръв път е определена възрастта на предмети чрез химични тестове. Когато определят възрастта на древните градове по света, резултатите са шокиращи. Строени са с хиляди години разлика. Удар за вярващите, че източникът на всички цивилизации е един.

Методът на датиране с въглерода не ги подкрепя по никакъв начин, но те не се съгласяват и изтъкват като причина грешка във началото на историята, което е доста показателно. Археолозите вече вярват, че цивилизациите са се развили независимо една от друга от много и различни хора, но не всички били убедени.РАЖДАНЕТО НА ЦИВИЛИЗАЦИИТЕ

Автор occultism.biz

Имаше спор, дали цивилизациите произхождат от една или са се формирали независимо една от друга в Египет, Китай, Централна Америка и всички останали места. Спорът беше доста разгорещен. Едно от решенията изплува от дълбините на митологията. Платон е първият, който пише за висша цивилизация. Атлантида - отдавна изгубена в потоп. След Платон историята е забравена за много години, но през хиляда осемстотин осемдесет и втора година митът е възроден от един мъж - Игнациус Донъли. Той твърди, че докато светът бил в каменната ера, една група хора започват да мислят различно и поемат по пътя на цивилизацията в своя дом - Атлантида.

Вместо да събират прехраната си, атлантите започват да я отглеждт. След време и обществото им се развило. Изучили астрономията, появила се религията, писмеността, паметниците и изкуството - ключовите елементи на цивилизацията. Донъли твърди, че е невъзможно повече от една група хора да еволюират по този специфичен начин. Според него, Атлантида е люлката на всички цивилизации. От бреговете й отплават лодки във всички посоки и отнасят напредъка към Мексико, Южна Америка, Египет и Месопотамия. Тези култури са остатъците от тази величествена цивилизация, която е съществувала сред тях.

Век по-късно, Атлантида е основна тема в стотици книги и цел на множество експедиции в търсене на потъналото кралство. Мнението на археолозите? Абсурдно. Безсмислено. Примамливо. Измишльотини. И можем да обобщим, като кажем, че това са пълни глупости.


Лично мое мнение,е че последният параграф е написан от бавноразвиващ се флегматичен идиот!
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #23 -: Март 24, 2010, 20:01:19 »

Според мен си,Атлантида обяснява приликите между древните култури.Разликите са поради причината,че същите онези култури са далеч една от друга и с годините начина им на създаване на сгради или псименост се е променил.Според мен Атлантида се е разселила по целия свят още преди да потъне.След потопа старите знания били забравени и това обяснява защо се забелязва развитие в писмеността и строежите.
Честно да си кажа особено много ми хареса теорията за това,че атлантите създали техен експеримент наречен човеци.
Аз имах една моя,която е така:Райската градина всъщност е Атлантида!Адам и Ева прегрешили и били разселени по света.Същото станало и с Атлантите.Понеже по натам в Библията се говори как синовете божи(а адам и ева)се смесили с човеците.Така е станало с Атлантида и според Платон.Атлантите загубили дълголетието си и станали като хората-с техни пороци и т.н.Което ме навежда на мисълта,че атлантите са се съвкуплявали с човекоподобни,за да се изменят в нашата раса.
Активен
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #24 -: Май 30, 2010, 16:03:08 »

Eзерото Рок, което се намира до град Медисън в щата Уисконсин, САЩ, е прочуто с пирамидата, която е на дъното му.

Дължината на езерото е осем километра, а широчината – около четири. В средата му се намира каменна пирамида, но върхът й е плосък, а не остър като на египетските.


Тя е открита от Натаниъл Хеър и е наречена от него Атцалан. Предположенията на учените са, че постройката е на хиляди години.

Смята се, че това е най-древната пирамида на територията на САЩ. От тях се заинтересували археолози, които решили да прочетат какво пише върху стените им.

По техни твърдения пирамидата най-вероятно е построена от ацтеки, но те са живеели много далече от Уисконсин. Покривът на пирамидата е 6 на 12 метра, което е доста по-скромно от египетските й посестрими.

Учените смятат, че от покрива на пирамидата жреци са наблюдавали движенията на небесните светила. Учудващото е, че подводната постройка е ориентирана към север.

Има и учени, които твърдят, че пирамидата не може да е на дъното на езерото, защото е невъзможно да се намира точно там. Освен нея има още 12 по-малки пирамиди, и по последните анализи те са строени преди 12 хиляди години.

Подводни постройки съществуват и на други места на планетата – на бреговете на Япония, на дъното на боливийското езеро Титикака, до остров Малта, на френското крайбрежие.

Преди няколко години недалеч от устието на река Рона са били открити подводни пещери, чиито стени са украсени с първобитни рисунки на тюлени, котки и бизони.

Тепърва предстои разгадаването на мистериите на подводните постройки и целта, за която са били ползвани.
Активен
Evolution
Гост
« Отговор #25 -: Юли 24, 2010, 09:53:15 »

На остров в Атлантическия океан някога съществувала развита цивилизация. Жителите на тази страна научили древните египтяни и маи как да измерват времето, да строят пирамиди и много други неща. Именно а тлантите заложили в египетските пирамиди множество различни числа, адресирайки послания към потомците. Но преди 11500 години на Земята паднал метеорит (или комета), предизвиквайки гибелта на Атлантида. Падането на метеорита пробудило спящите вулкани. Започнали чудовищни изригвания и земетресения. Падането на метеорита и потъването на Атлантида, предизвикали гигантска приливна вълна, която заляла Европа, Египет, Мала Азия, Америка, Южна и Източна Азия. Заради падането на метеорита земната ос се изместила, което довело до драстични климатични промени. Спасилите се атланти се разпръснали по целия свят, разпространявайки историята за гибелта на Атлантида и предавали натрупаните знания. Такава е версията, приета като фундамент от всички "атлантолози". Пръв съобщава за Атлантида древногръцкият философ Платон (427-347 или 348 г. пр.Хр.), пишейки за гибелта й в Атлантическия океан, което според него е станало преди 12000 години. Този период, посочен от философа, съвпада с края на ледниковия период, последвалото топене на ледовете и повишаване нивото на Световния океан.

Фактите, Платон   и други авторитети


Действително, през 10-то хилядолетие пр. Хр.  са станали чудовищни геологически катаклизми - земната кора се гърчела, освобождавайки се от сковавщите я многокилометрови ледове. Крайбрежните части на сушата били разтърсвани от цунами с невиждана мощ.

Във всички древни митове се е запазил споменът за тези страховити бедствия. Впоследствие началният мит за Великия потоп постепенно се видоизменял, обогатяван от легендите, възникнали в по-късни периоди. Подобни изменения митът претърпял във всички райони на земното кълбо. Нека се върнем обаче, към написаното от Платон. Всеки разказ за Атлантида започва със споменаването на неговите "Диалози" - "Тимей" и "Критий". Според него, тази велика морска държава, разположена отвъд Херкулесовите стълбове (Гибралтар), разпространила господството си над цялото Средиземно море, чак до Турция и Египет. Изключително богатата природа на острова давала изобилна храна на жителите му, а високите планини защитавали надежно плодородните долини от северните ветрове. Всъщност, ето какво пише древният автор: "...боговете по жребий разделили цялата земя на владения - едни по-големи, други по-малки. Така и Посейдон, получил за себе си остров Атлантида и го населил с децата си, заченати от смъртна жена. И ето на какво място бил градът - на равно разстояние от бреговете и в средата на острова имало равнина и ако се вярва на преданието, по-красива от всички равнини и много плодородна. А в средата на тази равнина, примерно на петдесет стадия от крайщата й, се издигала планина..." ("Критий") В гръцката митология, Посейдон е един от главните олимпийски богове, владетел на морето, син на Кронос и Рея, брат на Зевс и Хадес (Аид), с които си разпределил господството над света. Тризъбецът на Посейдон е древен символ на властта му, за който са вярвали, че притежава магическа сила. Той присъства във всички негови изображения. Според някои изследователи, той изобразява трите планински върха на митичния остров, издигащи се над морето. Когато корабите приближавали бреговете на Атлантида, в далечината, сякаш от самата вода, се появявали трите планински върха - тизъбеца на Посейдон. Ето какво пише още Платон: "...Този остров превишавал по размери Либия и Азия (разбирай Мала Азия),  взети заедно и от него тогавашните пътешественици са могли с лекота да се прехвърлят на другите острови, а от островите - на целия противоположен материк. (!!!) На този остров, наречен Атлантида, възникнало удивително по големина и могъщество царство, чиято власт се простирала над целия остров, над много други острови и над част от материка..." ("Тимей") В този откъс Платон пише и за Атлантида и за Американския континент (!!!), за който векове преди откриването му, никой даже не предполагал, че съществува. През 1665 г., в своята книга “Mundus subterraneus” (“Подземния свят”), немският йезуит Атанасиус Кирхер заявява, че Атлантида съществувала реално и даже показва древна египетска карта на Атлантида. Интересен факт е, че линиите, показани на картата съответстват точно на линиите в дълбините на океана, които фактически били неизвестни по онова време. Картата вероятно била изнесена от римляните след края на царуването на последния фараон Клеопатра, през 30 г. пр. Хр. На картата върху остров Атлантида е нарисувана стрелка в кръг (компас), показващ Юг. Египтяните смятали обаче, че Юг, а не Север, се намира в горната част на света. Картата на Кирхер приема египетското схващане за посоките и ако искаме да видим действителното разположение на континентите, трябва да обърнем изображението на 180 градуса. Тогава Америка ще е на Запад (в ляво), а Африка - на Изток (в дясно). Както се вижда, на картата е показан Американския континент (в 30 г. пр. Хр.!!!). През ХІХ-ти в. И.Донелли издава книгата “Атлантида, допотопният свят”, която е приета за “библия” от изследователите на потъналия континент. Той поставя Атлантида на същото място както и Кирхер, но намалява размерите й. За него Атлантида била библейският рай, обиталище на гръцките богове и страна на култа към Слънцето. Донелли приема митологията, като една от главните опорни точки във версията за съществуването на Атлантида. Доста обективно, този митологичен аспект е изложен и в книгата на Л. Штеген.

Митологични доказателства

Легенди за потопа -Те се срещат почти при всички народи, с изключение на Африка (без Египет), Австралия и северните части на Европа и Азия. Почти всички расказват, че някога Бог залял цялата земя с вода (обикновенно, заради греховете на хората), че започнал пожар (небето пада, земята се тресе, появява се планина бълваща пламък) и всички хора потънали (превърнали се в риби, в камъни). Останал само един човек и семейството му, които Бог бил предупредил за потопа, тъй като водели праведен живот. Тези хора (Ной/Утнапищим и семейството му), се качват на лодка (кораб/ковчег) и и се спасяват от водната стихия. След това пускат птица, за да проверят дали водата се е оттеглила и дали не се е показала сушата. Накрая достигат до планина (но не във всички митове) и поставят началото на новия човешки род. Почти във всички легенди, на кораба (ковчега) били взети представители от всички животински видове.
 
Легенди за пришълците от Запад (Стария Свят) -Срещат се при някои народи от Стария Свят - в частност, при египтяните, вавилонците и шумерите. От Запад пристигат непознати пришълци, говорещи неизвестен език. Те обучавали хората да изработват оръжия, да строят градове, да броят и отмерват времето, да правят вино и още много други полезни неща.

Легенди за пришълците от Изток (Новия Свят) -Срещат се при някои народите на Централна и Южна Америка. В тях се разказва, че пришълците пристигнали някога от Изток, от остров, който бил разрушен след чудовищен катаклизъм. Оцелелите се отправили на Запад, където основали страна/град/.
 
Легенди за космически катастрофи -От небето паднал камък (Луна, Слънце, Змей, Дракон), после започнал пожар (потоп, земята се разтресла). След това оцелелите се пръснали по земята. Попадайки на подобна легенда, атлантолозите започват да търсят (и намират) в нея доказателства за съществуването на Атлантида. Например, узнавайки, че в “Калевала” се споменава за земетресение и големи приливи, атлантолозите направили извода, че много отдавна Земята притеглила Луната, което и било причина за повишаването на приливите. Това събитие било запомнено и по-късно преразказвано от хората.

 Сходства в културите от двете страни на Атлантика

 

        Атлантолозите обръщат внимание на това, че в Египет и Мексико се строят пирамиди, правят се каменни саркофази, мъртвите се мумифицират, използва се йероглифно писмо. И в Египет и в Мексико има обособени жречески касти, култ към слънцето, сходна система в изчисляване на времето и доста развита астрономия. Някои атлантолози приемат, че ацтеките, инките, маите и египтяните са били ученици на атлантите, които са долетяли (доплували) по техните земи след катастрофата (Озирис в Египет и Кетцалкоатъл в Америка).

 

Загадката на морските змиорки

 

        Още Аристотел забелязал, че във водите на Средиземно море могат да се срещнат змиорки само от женски пол. За тяхното появяване, съществували много теории. В края на ХІХ-ти век все още се смятало, че змиорките се раждат живи. Едва през 1904 година, датският ихтиолог И. Шмид разрешил тази загадка. Змиорките се излюпват от хайвер в Саргасово море. През втората година от живота си те мигрират към бреговете на Европа. Там самките се изкачват нагоре по течението на реките и прекарват около две години, после се завръщат в Саргасово море, където преминава брачния им период и изхвърлят хайвера си. Такова поведение при морските змиорки може да се обясни, ако се приеме, че преди много години на мястото на Саргасово море са били разположени бреговете на Атлантида. Топлото течение Гълфстрийм ги е отнасяло към бреговете на Европа, а после обратно течение ги е връщало назад.

 
Гибелта на Атлантида


Падане на астероид или късове от комета -За да обяснят гибелта на Атлантида, привържениците на теорията за нейното местонахождение в Атлантика, най-често се позовават на теории за космически катастрофи. Г.Р.Карли пръв свързал гибелта на Атлантида с появата на комета още през 1784г. Полският астроном М.М.Каменский стигнал до заключението, че Атлантида е загинала заради комета, преминала през 9541 г.пр.н.е. Полският атлантолог Л.Зайдлер също смята, че Атлантида е потънала при сблъсъка на кометата със Земята. Немският атлантолог О.Мук изучавал следите от падането на Каролинския метеорит (диаметър 10 км., маса 200 милиарда тона, скорост 20 км/сек) и стигнал до извода, че той е причина за гибелта на Атлантида. Силата на удара била еквивалентна на взрива на 30 хиляди водородни бомби. Главни специалисти по сблъсъка на Земята с космически обекти са О.Мук и Л.Зайдлер. И двамата автори и техните предшественици и последователи привеждат няколко обстоятелства в полза на теорията за подобна катастрофа:

При някои народи съществуват митове за необичайни атмосферни явления.

На повърхността на Земята са намерени няколко метеоритни кратера. На тази база може да се предположи, че в миналото са падали метеорити с огромни размери.

Съществуват тълкувания на календара на маите, според които може да се установи датата на падане на фаталния метеорит.

Сред митовете най-известен се явява мита за Фаетон. Л.Зайдлер например, се отнася съвсем сериозно към подобно ттълкувание на този мит.

Привличане на Луната - През 1912 г. австрийският инженер Гербигер предлага “Учение за космическия лед”, според което Земята имала най-малко четири спътника. Преди 22000 години последната луна паднала на земята, а преди 11500 години Луната, която познаваме днес, била привлечена от Земята. Това събитие станало причина за трагичната гибел на Атлантида. Под действие на Лунната гравитация се появил силен океански прилив от полюсите към екватора и Атлантида била потопена.

И   накрая, интересно е да се обърне внимание на едно сравнение, към което прибягват някои изследователи на феномена Атлантида. Те твърдят, че контурът на трите големи египетски пирамиди в Гиза напомня планините на Атлантида. Пирамидите, както и предполагаемите планини (според атлантолозите), са разположени от североизток на югозапад. И още нещо - някои учени смятат, че Големия сфинкс в Египет е на възраст повече от 10000 години(!!!). Освен това, в египетското изкуство божествата се изобразяват винаги с тяло на човек и с глава на животно и никога обратното. В това отношение сфинксът е необяснимо изключение, защото има тяло на лъв и глава на човек. На тази основа, атлантолозите твърдят, че произходът на сфинкса е от отдавна изчезналата Атлантида.
« Последна редакция: Август 15, 2010, 10:48:07 от Модератор » Активен
izida
Гост
« Отговор #26 -: Юли 24, 2010, 10:36:35 »

Благодаря за информацията Evolution, но тази тема я има вече, обръщайте внимание като поствате "нови" материали.
П.С. То аз тези дни само такива анлизи правя май-)))) ама, защо трябва за едно и също нещо да има няколко теми, човек се обърква Усмивчица

---

Служебно. Правилна забележка. Темите бяха обединени.

Модератор
« Последна редакция: Август 13, 2010, 14:31:29 от Модератор » Активен
Страници:  1 [2]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Връзката с Атлантида / La conexion atlante
Филми
Arcoiris 1 2365 Последна<br />публикация Декември 20, 2009, 20:49:36
от Arcoiris
Атлантида вече може да бъде открита от всеки
Древни цивилизации
Аэ съм 0 1953 Последна<br />публикация Юни 02, 2010, 15:10:54
от Аэ съм
Филм за Атлантида
Филми
nia.boneva6 0 2010 Последна<br />публикация Юли 26, 2010, 14:54:24
от nia.boneva6

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright