Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Посвещение в рейки лечение  (Прочетена 13913 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Януари 28, 2010, 13:34:23 »

  ВЪВЕДЕНИЕ
  Франк Арджава Петер

  “Никой човек не е остров” е казал през 16-и век поетът Джон Дон, и до днес думите му продължават да са актуални и верни. С всеки ден нашият свят става все по-малък. Интернет, проблемите с околната среда, политиката и международната търговия сближават различните култури. Тенденцията на 21-ви век е: “Да го направим заедно.”
  Конкуренция отживя своето време. Днес еволюцията е движение от зависимост към независимост, достигайки взаимозависимостта.

  Зависимостта не е само отрицателно понятие. Тя показва способността да обичаш, да бъдеш отворен за другите, да приемаш и оценяваш достойнството на другия, да видиш собствените си недостатъци и да осъзнаеш, че не си сам. Зависимостта е първата крачка към любовта.

  Но ако не притежаваме желание да постигнем успех със собствени сили, да стоим твърдо на собствените си крака и да живеем собствения си живот, вероятността за развитие е минимална. Това важи на индивидуално, културно и международно ниво. Един независим човек, една независима общност, са привлекателна проява на голяма сила и чиста мощ – сила, която не може да бъде пренебрегната. Независимостта обаче не е крайната цел.

  Следващата стъпка – взаимната зависимост – съдържа в себе си идеята за общуване между отделните хора и народи, както и факторите, които влияят върху околната среда. Перфектна аналогия за състоянието на взаимозависимост е принципът на светлината. Една и съща светлина свети във всеки от нас. Тя осветява пътя на всяко същество, независимо дали притежава разум или не, независимо какъв е неговият път. Трябва просто да погледнем природата, за да видим как се проявява удивителното взаимодействие на нейните сили. Накъдето и да обърнем поглед, откриваме единството на всички неща. В системата на Рейки силата, любовта и светлината също образуват единно цяло. Само единството на енергиите превръща живота в нещо, което си струва да се живее.

  В живота има една основна истина, основана на тези три понятия: сила, любов, светлина, въпреки че съществува далеч отвъд тях. Това е идеята, че нищо не може да бъде направено, ако божественото не го е пожелало. Индийският мъдрец Рамакришна Парамханса предлага да предоставим на Бога властта над нашия живот: “Нека Бог подписва всички важни документи, тогава всичко ще си идва на мястото.” Всъщност, точно това трябва да се случи, за да се превърне всеки човек в проводник на божественото.

  Днес отделното его не е в състояние да оцелее. То е изпълнило своя дълг, и предназначение, изиграло е ролята си. То е сънувало собствения си сън, но ние вече сме будни. Когато се събудим, сънищата губят своето значение и скоро биват забравени. Може би точно затова Рейки се превърна в най-често прилаганата индивидуална лечебна техника в целия свят. Потенциалът, който има Рейки и който тепърва ще се проявява, е много повече от индивидуално лечение.
  Няколко са причините, които обясняват защо силата на Рейки е в състояние да обедини света.

  Рейки като система на лечение и начин на живот е изключително достъпна за овладяване. По думите на д-р Усуи “всеки може да практикува Рейки”.

  Рейки дава резултати, които се проявяват на всички нива – физическо, умствено, емоционално, душевно, както и техните изяви: удоволстви, болка, здраве и болест.

  Рейки лекува настоящето, но също така лекува миналото и бъдещето.

  Рейки лекува болни и здрави; богати и бедни; млади и стари.

  Рейки лекува всички хора, независимо от тяхната националност, пол и раса, независимо от религията, която изповядват, независимо къде живеят и с какво се занимават. Рейки е над всички разделения и обединява всички религии, раси и хора.

  Всеки от нас е част от енергията на Рейки. Щом като една и съща енергия кара да бие сърцето на всеки от нас, значи може да работим заедно с всички, вместо против всички. Когато две ръце се обединят, преодолява се усещането за индивидуалност.

  Всички ние сме едно!
  « Последна редакция: Януари 29, 2010, 00:56:58 от Shirinan » Активен

  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #1 -: Януари 28, 2010, 13:39:11 »

  ПРИНЦИПИТЕ НА РЕЙКИ
  Валтер Любек

  Рейки системата на Микао Усуи е много ефикасен метод за холистично лечение чрез предаване на жизнена енергия (Рейки) от един човек на друг, както и за самолечение. Но тя е и система за духовно развитие на личността, мистичен път към светлината.

  За да използваме Рейки като лечебен метод за тялото и ума, трябва да сме получили подходяща инициация и знания за тази енергия. Обучението включва:

       *  лечение на цялото тяло;
       *  работа с аурата;
       *  интуитивна рейки;
       *  хармонизиране на чакрите;
       *  специални позиции за специфично лечение;
       *  правила за здравословна диета и хармоничен начин на живот.

  Но ако искате Рейки да внесе хармония във вашата душа и да ви води по пътя към светлината, ще ви е необходимо знание за мистичния аспект на системата на Микао Усуи за естествено лечение (Рейки до). Тя включва принципите на Рейки, медитация, познание на езотеричното значение на символите на Рейки и Вака - духовните стихотворения на император Мейджи, които Микао Усуи високо цени.
  Активният аспект на Рейки представя доста колоритно многообразие: символи, мантри, позици на ръцете, работа с чакрите, мисловно лечение, хармонизиране на аурата, лечение от разстояние и т.н.

  Мистичният аспект на Рейки е безмълвно царство, което се разкрива само пред онези, които искрено желаят да погледнат в огледалото на Божествения Аз. Това е божествената сила на медитацията и съзерцанието, на посвещението, прозрението и осъзнаването.

  Петте оригинални принципа на Рейки Микао Усуи заема от император Мейджи, който отваря Япония за Запада и се стреми да даде на своя народ духовна ориентация. Те са:

           Точно днес не се ядосвай.
           Точно днес не се тревожи.
           Точно днес бъде благодарен.
           Точно днес работи усилено.
           Точно днес бъди добър с другите.


  Скритото послание
  Ако разбираме и прилагаме в живота си принципите буквално, те не могат да се превърнат в слова с практическо значение. Вместо да помагат и лекуват, някои от тях биха могли да създадат и проблеми. Всеки, който се опита никога да не се ядосва или да не се тревожи, да работи усилено, да бъде добър и да обича хората, ще свърши като ВЛПС (Велик лицемер, подтискащ себе си) и може да стане напрегнат, циничен или подтиснат заради своя предполагаем провал.

  Значението на “Тук и Сега”

  В петте принципа на Рейки пет пъти се повтаря думата “днес”, което прднамерено ни насочва осъзнаване на значението на настоящия момент. Всички големи духовни учения приемат, че хората могат да бъдат истински щастливи, да обичат, да открият какво наистина представляват, да усетят пулса на живота, да развият своите таланти и да действат в името на доброто на всички, само ако са ТУК И СЕГА.

  Само в настоящия момент пред нас се разкрива възможността да въздействаме върху дадена ситуация и да я променим към по-добро. Ако “живеем” в миналото или в бъдещето, няма да постигнем успехи в настоящия миг, няма да научим нищо, няма да успяваме особено в оцеляването… Ако не сме ТУК И СЕГА, няма да се радваме на живота.

  Ключът към тайната на духовното пробуждане може да се открие в думите ТУК И СЕГА. Едно от фундаменталните послания на мистичния път на Рейки е: “Със своето съзнание бъди в настоящия момент, бъди тук и сега. Това е единственият начин да достигнеш Валиката божествена светлина. Това е единственият начин да промениш живота си към по-добро и да му придадеш по-голямо духовно значение.”

  Запазването на будност във всеки настоящ момент е основата на истинското духовно съзнание, което е канал на божествената сила, течаща в съществата, които са пробудени. Чрез тях тя се влива в този свят и е в състояние да поддържа лечението и мира, щастието и развитието.

  1. Гневът може да бъде положителен източник на невероятна сила

  Точно днес не се ядосвай.
  Първият принцип на Рейки е свързан със силата на агресията, жизнената сила, чийто дом се намира в чакрата в основата на гръбначния стълб. Ако посланието бъде разбрано правилно, гневът може да се превърне в огромен източник на сила.

  Гневът е начинът, по който агресията (агресивната енергия е форма на жизнена енергия) изразява себе си, когато е откъсната от конструктивното действие; т.е. гневът е жизнена сила, на която е отнета възможността да се прояви в действие.

  Когато изпитаме гняв, трябва да използваме всички ресурси на ума, интуицията и жизнения си опит, за да стигнем максимално бързо до основата на това чувство, да открием защо Висшият Аз е изпратил тази мощна енергия в тялото и ума ни точно в този момент. След това трябва да намерим начин тази огромна сила да бъде трансформирана и впрегната в полезна работа. Гневът и раздразнението спират в мига, когато скритото намерение на енергията, активизирана в този момент, се превърне в смислено действие. Резултатът е неутрализиране на скритата причина.

  Отделните стъпки на тази процедура са необходими само докато се създаде новият навик и се разшири съзнанието, докато бъдат излекувани старите блокажи, които не ни позволяват да действаме. Много полезна може да бъде медитацията Гашо, открита в съчиненията на Микао Усуи, която има специална връзка с практическото приложение на петте принципа на Рейки в живота.

  За да направите медитацията Гашо, седнете на стол или възглавница за медитация, сложете дланите пред сърцето и концентрирайте вниманието си във върха на средните пръсти. Всеки момент, прекаран в медитация, е възможно най-добре прекараното време. Най-добри резултати се получават, ако процесът на медитацията е 30 минути на ден.

  В този дълбоко духовен лечебен процес е изключително важно да бъде открита истинската причина за гнева.

  Пример: Ако се ядосваме заради определен човек, не трябва да спрем търсенето на причината, докато не разберем какво е отключило собствените ни страхове и какви са неприятните качества, които другият наистина е демонстрирал. (Да не забравяме, че у другите ни ядосва само онова, което не приемаме у себе си; че другите са само огледала, в които се оглежда собствената ни същност.)

  Пример: Ако ни изпълни раздразнение от нещо, което видим по новините, от някоя сцена във филм или от някоя вестникарска статия, добре е да се опитаме да разберем обективно защо нещо, което е толкова далеч от нас, а понякога дори не е истинско, толкова лично ни засяга. Можем да се съсредоточим върху това, от което наистина се страхуваме, защото страхът винаги е свързан с гнева, и кои части (вероятно потиснати и необичани) от собствената ни личност са се появили в съзнанието чрез нашето преживяване. Ако този важен лечебен процес не може да се отключи спонтанно, от голяма полза са разговорите с личен духовен съветник, редовна медитация и интензивно гадаене.

  Това е първият принцип. Когато работите с него, може да лекувате и развивате коренната чакра, която се намира в основата на гръбнака. Силата на този енергиен център е огромна и предизвикателството, пред което се изправяте, е страхотно. Обобщено, първият принцип гласи: “Бихте ли искали да продължавате да се ядосвате и оплаквате от другите или желаете да се заемете енергично с работата за превръщане на истината, красотата и добротата на този свят в реалност и по този начин да позволите на божественото да работи чрез вас за благото на всички живи същества?”

  Този принцип може да освободи силата, от която зависят следващите принципи на Рейки, така че те да функционират в наша полза.

  2. Тревогите могат да бъдат хармонизирани подобно на гнева

  Точно днес не се тревожи.
  В определено отношение тревогите са подобни на гнева. Медитацията, съзерцанието, интуицията, разговорите и гаданията могат да ни помогнат да открием действителната, истинската и свързана с нашата личност причина за тяхното възникване. Това ще ни позволи да превърнем основната енергия, уловена в тревогите и страховете, в конструктивни, смислени действия, които – в последна сметка – ще ни освободят от всичко негативно.

  Тревогите показват, че даден аспект от нашето същество (обикновено подсъзнателен) усеща, че губи контрол върху важни неща, необходими за оцеляването или поддържането на важни ресурси. С други думи, подсъзнателният ум вярва, че съвсем скоро нещата могат да станат твърде опасни, болезнени или неприятни и в момента не знае как да се справи с тази ситуация. Можем да решим този проблем, като осъзнанем от какво точно се страхуваме. В повечето случаи, в светлината на съзнанието, причината за страха се оказва недействителна или такава, каквато може да бъде отстранена с малко усилие. Само трябва да погледнем в тъмния ъгъл и да видим, че там не се крие никакво чудовище, или да избягаме навреме, да се защитим ефикасно, да преговаряме или по някакъв друг начин да повлияем положително на ситуацията.

  Рейки може да бъде от голяма полза, когато насочим своето внимание към тревогите, отдавайки Рейки на своите шест основни долни чакри в продължение на три до пет минути за всяка от тях. Докато го правим, ръцете не трябва да се допират до тялото, а да са на една-две длани разстояние. В такава рейки позиция може да се достигне по-лесно съответния енергиен център.

  Вторият принцип на Рейки “Точно днес не се тревожи” е свързан със силата на страха. Ако се вгледаме по-внимателно в страха, ще открием, че той е само пазач, но много хора го превръщат в управител на своя живот. Когато страхът бъде поставен на мястото, което му се полага, престава да се подтиска силата на чакрата в основата на тялото. Нейната енергия става достъпна за нас и следва своя естествен път.

  Страхът ни казва: “Остани там, където си! Не мърдай! Стани по-малък, отколкото си!”

  Рейки ни казва: “Познай своите сили. Стани и тръгни по своя път по свой собствен начин! Дай пример на другите, особено на тези, които са по-слаби, помогни им да открият своя личен път и да го осъзнаят!”

  Работата с този принцип лекува важните области на втора и трета чакра.

  3. Благодарността създава доверие и ни свързва с останалата част от Сътворението.
  Активен

  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #2 -: Януари 28, 2010, 13:39:25 »

  Точно днес бъди благодарен.
  Благодарността означава опознаване на голямото благоволение, на божествената благодат, която живее във всичко, което ни се дава, независимо дали ни изглежда малко или голямо. Нищо от това, което животът ни дава, не е предварително определено. Енергийните потоци на божественото могат да текат към нас, но понякога могат и да не текат. Личната ни заслуга е минимална, ако се сравни с огромното усилие, което животът полага, за да достави на всеки от нас всичко, от което се нуждаем.

  Практическата благодарност означава да свържем себе си с мрежата на живота и поддържани от нас, да достигнем до силата на истинската вяра. Когато сме благодарни, значи признаваме величието на творческата сила. Признаваме и силата на божествената искра, която живее във всеки от нас и дава възможност на сърцето ни да бие, а на тялото и ума позволява да живеят.

  Благодарността е израз на доверие. Основано върху постоянната практика на благодарността, разширяващото се съзнание е единственото, което може да намали усещането, че си сам и трябва сам да се грижиш за себе си в един враждебен свят.

  Източникът на живота ни кани на празник – в пряк и преносен смисъл. Благодарността ни позволява да постигаме успех. Колко често хората не обръщат внимание на протегнатата за помощ ръка на съзидателната сила, само защото настояват за един твърде специфичен тип щастие и успех, основавайки този свой стремеж върху представата, че винаги знаят какво е най-добро за тях или защото просто не разбират, че съществуват и други възможности.
       Благодарността изостря усещането за разбиране на божествените сили. В теорията за чакрите този ефект може да се свърже с шеста чакра, разположена в центъра на челото.

  Този принцип на Рейки ни помага да не свършим живота си в самота. Единствено тези, които осъзнават връзката между всички неща в живота, могат наистина да възприемат божественото. Без значение кои сме, откъде идваме и как се развиват нещата за нас в момента, ние можем да призовем благодатта на божествената сила, да използваме всичко, което е необходимо, и да започнем да подобряваме нещата от живота.

  Източникът на живота предлага достатъчно храна за всички. Не е необходимо да воюваме един срещу друг, за да се развиват нещата добре за нас. Можем да развиваме себе си и ако ни е останала някаква сила, да се застъпим за тези, които са по-слаби. Трябва да се молим за помощ, да сме внимателни и да благодарим за това, което получаваме. Ако приемем този принцип от дълбочината на сърцето си, ще разберем, че точните неща винаги идват при нас в точния момент.

  4. Усилената работа върху себе си ни помага да преодолеем упоритата съпротива и да открием собствената си сила.


  Точно днес работи усилено.
  Да работиш в духовен смисъл, означава главно и предимно да работиш върху себе си. Само когато го правим както трябва, при това постоянно, можем постепенно да се отворим към нашия божествен Аз. Тази усилена работа няма да е наложена насила от някой друг. Тя е необходима, защото в противен случай добре затвърдените привични модели на страха и ненаситността, на чувството за отделеност и затвореност, на завистта и омразата, на съмнението в себе си и несъзнателността, на отказването от себе си и безотговорността, ще узурпират управлението на нашия път в живота и ще унищожат лечебния резултат, постигнат трудно с помощта на любовта, вниманието, разширяването на съзнанието и преданите, целенасочени действия.

  Днес някои хора са склонни да оценяват работата си като нещо недуховно. Те превръщат в идоли своите развлечения и забавления, но и това не им носи необходимото им щастие, удовлетворение и любов към себе си в духовен смисъл.

  Целта на принципа “Точно днес работи усилено” не е да превърне работохолиците в светци.

  Точно толкова важно е, работейки върху себе си, да отделим време за почивка и дълбока релаксация. Неспособността за истинска релаксация е широко разпространена на нашето време. В своите мисли и чувства ние се лутаме между страха да не изпуснем нещо или да не бъдем наказани за нашия “мързел”, от една страна, а от друга, страхуваме се, че чрез релаксацията ще се приближим прекалено близо до себе си и вече няма да можем да подтискаме неприятните неща, които бихме могли да открием.

  За да се излекуваме от тези лоши навици, са необходими определени усилия. В този смисъл усилената работа означава да се приложат сериозни усилия, за да се върви по пътя към Бога, например, в настоящия момент, а не просто да се посещава два пъти седмично групата за медитация. Единствено този вид упоритост може да разтвори и хармонизира трайно блокажите, които не ни позволяват да се обединим отново с Бога.

  В този лечебен път естествено влиза и релаксацията. Ин и Ян могат да се открият навсякъде, дори и тук. От тази гледна точка не е необходимо да сменяме работата или професията си. Духовността има смисъл, само когато може да се претвори в ежедневна реалност и да обогати живота на отделния човек. Нашата професия или работа е проява на собственото ни призвание като духовното измерение на работата, с която си изкарваме прехраната. Ако не се ангажираме сериозно с работата си, ако не работим упорито върху себе си в рамките на нашата професия и не изпълняваме своята роля в света толкова добре, колкото е възможно, няма да можем да открием пътя към себе си и да вървим по него. Подобно на отношенията с хората и на всичко останало в живота и работата трябва да се приема сериозно, да доставя удоволствие и радост. Тогава можем да позволим на своите таланти да се изявят и силата ни да укрепне, а и другите ще имат полза от нашата дейност.

  Принципът “Точно днес работи усилено” ни насочва да се ангажираме истински с живота, да не си губим времето и да използваме всичките си възможности. Нашето време на земята е скъпоценно, защото можем да научим някои неща и да ги претворим в реалност само докато сме тук, върху тази планета.

  5. Предизвикателството от практикуването на духовната любов


  Точно днес бъди добър с другите.
  Вероятно най-голямото предизвикателство е да се отнасяме един към друг с любов. Защото истинската духовна любов изисква най-доброто от всеки участник, а не просто да са налице добри намерения, като в крайна сметка се стига само до повърхностна адаптация на поведението.

  Да се отнасяме един към друг с любов, може да означава усмивка или прегръдка в подходящия момент, добра дума или дело, извършено от сърце и с разбиране. Проява на любов може да бъде и непоколебимостта, яснотата и силата да не позволим на хората да се втурнат необмислено в бедата, да ги задържим, докато не дойдат на себе си и не са в състояние да вземат спокойно истинско решение спрямо своя бъдещ път.

  Принципът “Точно днес бъди добър с другите” означава да признаем и почитаме божественото у другите. Когато виждаме съзидателната сила във всяко нещо и се научим да уважаваме нейните прояви, можем да направим и следващата стъпка – да познаем себе си в многобройните огледала и да усетим пламъка на живота вътре в нас. Всички ние сме свързани, в края на краищата, намираме се в една лодка. Отново и отново трябва да размишляваме какво е значението на този принцип и да го осъзнаем на едно по-дълбоко ниво. На повърхността тази перспектива може да ни се струва погрешна, но истината често се крие зад сцената, където нишките се съединяват.

  В заключение:
  Принципите на Рейки в Системата на Микао Усуи за естествено лечение не трябва да се разбират като наръчник от правила. Те са призив да анализираме внимателно и цялостно своето поведение и да се откажем от безполезните навици. Предназначението на принципите е да ни провокират и стимулират да се замислим по-дълбоко за своя живот. Те са коани (духовни загадки), помагащи да се освободим от рационалния ум, който иска винаги да контролира всичко до най-малката подробност, но в действителност знае малко за истинския живот. Те оказват неоценима помощ за практическия подход към Рейки.
  Активен

  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #3 -: Януари 28, 2010, 13:40:26 »

  Принципите на Рейки по време на лечение

  Ако петте принципа на Рейки се включват непрекъснато в лечебните сеанси, ще настъпят важни резултати. За целта всеки рейкист трябва да работи непрекъснато върху тях.

  ТУК И СЕГА
  Трябва да се стремим да се отворим напълно към лечебната ситуация в настоящия момент. Без значение какво може да се случи след това, по време на сеанс рейкистът може единствено да посвети себе си изцяло на Рейки и да направи най-подходящото, използвайки целия си досегашен опит, интуицията си и влизането си в настоящия момент.

  ТОЧНО ДНЕС НЕ СЕ ЯДОСВАЙ И НЕ СЕ ТРЕВОЖИ
  Това означава да поемем изцяло отговорността за своите емоции. Ако по време на сеанс възникнат гняв или тревога, енергията трябва да се насочи по градивен начин, за да се използва Рейки полето за промяна в съзнанието. Може да се работи от разстояние върху шестте чакри (без седма), а след това да се анализират емоциите, за да се стигне до първопричината.

  ТОЧНО ДНЕС РАБОТИ УСИЛЕНО
  Рейки сеансът трябва да се провежда с тотално отдаване, а не да се гледа на взаимодействието с универсалната жизнена енергия като на “малка почивка”. За целта е необходимо непрекъснато обучение, полагане на усилия за личното развитие, размишление, анализиране, убеденост, че Рейки, свързваща ни с Божествената сила, работи, за да се случи това, което е най-добро за нас.

  ТОЧНО ДНЕС БЪДИ ДОБЪР С ДРУГИТЕ
  Важи в еднаква сила и когато работим Рейки с другите, и когато работим Рейки със себе си. Защото трябва да бъдем добри и с другите, и със себе си. Ако по време на Рейки сеанс на повърхността изплуват дисхармонични емоции, Рейки ще ни помогне да ги неутрализираме така, че да не товарим околните с тях. Ако работим с другите, трябва да помним, че наше задължение е да им внушим, че в Рейки пространството те са в безопасност и могат да изразят своите емоции, без това да нарани или натовари някого.

  ТОЧНО ДНЕС БЪДИ БЛАГОДАРЕН
  Не разглеждайте своя достъп до Рейки като нещо, което се разбира от само себе си. Нашата благодарност се увеличава почти автоматично, когато изживеем съзнателно удивителните ефекти от Рейки.
  Активен

  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #4 -: Януари 28, 2010, 13:41:40 »

  ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА РЕЙКИ
  Уилям Ли Ранд

  От 1922 година, когато Микао Усуи получава своето просветлено преживяване и създава своето Лечебно общество Усуи Рейки, еволюцията на получаваната на земята лечебна енергия не спира. Днес има над 30 вида Рейки с различни подразделения и разклонения и продължават да пристигат нови варианти на Рейки, някои по-земни, други по-космически. Някои от новите ситеми включват и нови символи, които задействат в лечението енергии, предназначени за постигането на специфични цели и резултати: облекчаване на болка, дълбинно лечение, заземяване на пациента, “отваряне” на сърцето, предизвикване на покой и вдъхновение, увеличаване на творческите способности, откриване на нови цели, създаване на усещане за закрила и пр.

  Днес освен традиционното Рейки Усуи може да се използват възможностите на Мари ел, Техниката на сиянието, Раку Кей, Тибетско Рейки, Каруна Рейки, Рейки на небесната дъга, Рейки на Златния век, Рейки Джин Кей До, Японско Рейки Сатя, Мен Чо Рейки, Джинлап Рейки, Сейчим, Саку Рейки, Рейки на синята звезда, Рейки плюс и т.н.
  Някои хора се объркват, когато чуят за различните видове Рейки, тъй като вярват, че Рейки е това, което д-р Усуи е получил по канала и всяка друга лечебна техника трябва да носи друго име.

  Когато на д-р Усуи била дадена новата лечебна техника, терминът “Рейки” вече бил в употреба в Япония, затова и д-р Усуи нарича своята техника Усуи Рейки Рьохо, за да е сигурен, че хората ще разберат, че това е уникален вид Рейки. С получаването и на други лечебни методи по канала, подобни на Усуи Рейки Рьохо, но с други вибрации и водещи до други резултати, става ясно, че съществува цял клас лечебни методи, който е подходящо да се нарече Рейки.
  Тогава как да се отговори на въпроса, кое е Рейки и кое не? Анализирайки Рейки, предадена на д-р Усуи, откриваме четири уникални качества, които определят класа лечебни техники, която днес наричаме Рейки. Те са:

  Способността да се отдава Рейки е по-скоро резултат от получаването на настойка (инициация), отколкото от усилията да развиваме тази способност чрез медитация или други техники.

  Всички Рейки техники са част от една приемствена линия, затова се предават от учител на ученик, чрез настройка (инициация), като в началото на тази линия е този, който пръв е получил техниката по канала.
  Рейки не се нуждае от насочване на енергията чрез човешкия ум, тъй като тя се насочва от по-висша сила, която знае каква вибрация или комбинация от вибрации е необходима и по какъв начин трябва да се процедира.
  Рейки никога не може да причини вреда.

  Ако дадена лечебна техника притежава тези четири качества, тя може да се смята за Рейки техника.
  Активен

  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #5 -: Януари 28, 2010, 13:51:21 »

  ОСНОВНИТЕ ПОЗИЦИИ В РЕЙКИ СА 12

  Когато даваме Рейки на себе си:

  Първа позиция

  Помага при настинки, за разграждане на стреса,
  яснота на мислите, интуиция, медитация

  Втора позиция

  Хармонизира двете половини на мозъка;
  за подобряване на паметта,
  помага при депресия,
  радост от живота

  Трета позиция

  Дава уют, смекчава чувството на лишение, подобрява заспиването и събуждането,
  подпомага интуицията и цялостния начин на виждане

  Четвърта позиция

  Хармонизира щитовидната жлеза, регулира кръвното, помага при болки във врата,
  пресипналост, подпомага способността да се изразяваме и вътрешния покой

  Пета позиция

  Регулира кръвното, тимусната жлеза, стимулира лимфния поток; подпомага способността да обичаме, състраданието, радостта от живота
  и съзнанието за единство.
  Трансформира отрицателните чувства като
  напр. гняв, ревност, страхове

  Шеста позиция

  Регулира черния дроб, стомаха, храносмилането; дава енергия; подпомага отпускането и разгражда страховете и фрустрациите

  Седма позиция

  Регулира панкреаса (обмяната на захар и мазнини)
  и храносмилането; помага при фрустрация, страхове и депресии. Усилва себеуважението
  и доверието в себе си

  Осма позиция

  Усилва дебелото черво и сексуалните органи; подпомага креативността, гъвкавостта и заземяването. Помага при мигрена, дифузни страхове - страх от съществуването и страх от смъртта, както и при затвореност

  Допълнителни позиции...

  при проблеми с кръво-
  обращението


  поддържа душевното равновесие


  обновява енергията

  Девета позиция..

  Помага при напрежение на врата, проблеми с гърба, нерви. Подпомага отпускането, доверието в себе си, веселата отпуснатост и сърдечното общуване

  Десета позиция

  Хармонизира сърцето, кръвното, тимуса;
  подпомага способността да обичаме, доверието и радостта от живота. Полезна при стрес, тревоги, страхове

  Алтернативни на Десета позиция


  Единадесета позиция:.

  усилва нервите, отпуска при стрес,
  подпомага самосъзнанието

  Дванадесета позиция

  усилва нервите, сексуалните органи, храно-
  смилането; подпомага креативността, гъвкавостта, изначалната вяра и заземяването
  « Последна редакция: Януари 29, 2010, 00:57:50 от Shirinan » Активен

  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #6 -: Януари 28, 2010, 14:15:12 »

  Когато даваме Рейки на другите:

  Първа позиция


  Втора позиция


  Трета позиция


  Алтернативни на Трета позиция


  Четвърта позиция


  Пета позиция


  Шеста позиция


  Може и от разстояние


  Допълнителна позиция


  Седма позиция


  Осма позиция


  Допълнителна позиция: Ръцете образуват V


  Девета позиция


  Десета позиция


  Единадесета позиция


  Дванадесета позиция
  « Последна редакция: Януари 29, 2010, 00:57:31 от Shirinan » Активен

  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #7 -: Януари 28, 2010, 14:25:26 »

  СИМВОЛИТЕ НА РЕЙКИ


  Чо-Ку-Рей
  Употребява се за усилване не енергията.
  Резонира най-силно на нивото на физическото тяло.  ”Насочи силата тук”

  ”превключвател на светлината”


  Сей-Хей-Ки
  Предназначен за емоционално изцеление
  (помага за преодоляване на емоционалната болка);
  за пречистване, закрила, изчистване.
  Резонира на равнището на емоционалното тяло.  ”Каквото Горе, такова и Долу”

  ”Ключ към вселената”


  Хон-Ша-Зе-Шо-Нен
  Предназначен за преодоляване на
  разстояние, пространство и време.
  Използва се основно при лечение от разстояние.

  Също така помага за освобождаване от влиянието
  на отминали травмиращи ситуации в настоящия момент.
  Резонира на равнището на умственото тяло.  ”Няма минало, няма настояще, няма бъдеще”


  Дай-Ко-Мьо
  Изключително мощен символ, който
  действа на равнището на духовното тяло.
  Може да се използва при всяко лечение.
  Раку
  Не е свързан с лечебни въздействия.

  « Последна редакция: Януари 29, 2010, 00:57:17 от Shirinan » Активен

  Еруин
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #8 -: Февруари 14, 2010, 00:39:18 »

   Хммм това над което пише "Хон-Ша-Зе-Шо-Нен"
  съм го виждала в просъница, само че беше с черни букви на бял фон и оградено с кръг. Преди него имаше още две подобни неща и се чудех откъде ми се появиха в главата точно такива....
  Ще взема да се напъна, като ми мине последния изпит да прочета за тези рейки.
  Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  werdim1
  Вяра
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 21


 • Град: ТУК И СЕГА
 • Започни денят с усмивка!

  « Отговор #9 -: Юли 21, 2010, 08:49:53 »

  http://www.indigota.com/jslibs/smiles/imgs/small/na/ssm1.gif
  Разгледах снимките и всички пози ми нопомниха нашите интуитивни стойки през деня.Сякаш подсъзнанието ни е кодирало самопомоща и в определени ситуациии ние заставаме точно по този начин и след минути болката ни отшумява.
   Да съгласна съм,че Рейки е предаване на висша енергия през нас чрес ръкополагане върху съответния орган.При мен тази енергия се засили през миналата година и тъй като не съм уверена как да я прилагам върху човек/страхувам се да не навредя вместо да помогна/ я прилагам в/у естествените камъни преди човек да започне да ги носи.Интересно ми е да наблюдавам как те си изменят кристалното преобразуване според човека за когото са.Интересно,че силата зе активира за едни ,а за други хора не.Имате ли съвети за това?Благодаря за това?
  Активен

  Факти,хора и събития се подреждат по-най добрият начин за мен!
  Ванина
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 79


 • Град: Варна
 • « Отговор #10 -: Октомври 10, 2010, 18:18:19 »

  Някой може ли да ми каже какво означава ако рейки на някой не му действа и всякакви лечебни енергии не му действат. Примерно на мен.

  Двама души от най високите степени са се опитвали да ми дават рейки в момент на здравословни проблеми. Единия от тях уж ми отвори канала  за 12 ли 14 ли колко дни беше незнам за да си давам сама било по пълноценно така, ...........ама аз нещо нито  канали,  нито енергии, нито подбрения съм почувствала.
  Сега не съм ходила по такива места, но преди години когато бях под 20 год. възраст съм посещавала сигурно над 10 от така наречениете екстрасенси поради здр. проблеми и нито един не ми е подействал.
  Разрешаването на проблемите ми дойде с напредване на науката и появяването на техника която не я е имало и чрез други традиционни методи внесени в последствие в България.

  Какво означава ако на човек не му действат всякакви такива космически и вселенски енергии.
  В един форум срещнах човек интелигентен със професия психолог-пахотерапевт, посветен и в Духовна школа........който също твърди че рейки, ясновидци и подобни не му действат и познават. Тъй че причина недостатъчно личностно развит и духовен човек НЕ мисля че е валидна.......явно трябва да е друга
  « Последна редакция: Октомври 10, 2010, 19:12:06 от Ванина » Активен
  kim
  Гост
  « Отговор #11 -: Октомври 10, 2010, 21:39:12 »

  Таман по темата..
  Буквално преди минути си влизам от представянето на една книга чийто автор е Рейки мастер - Кирил Стоянов, който посвети мен в първа степен. От това, което съм видял, чел, изпитал върху себе си съм научил, че нещата при подобни техники, както и практики са абсолютно индивидуални. Предполагам го знаеш. Никой не знае ти, какви блокажи може да имаш, от кога (минало прераждане) и какви кармични натрупвания носиш за да се даде точната диагноза на състоянието ти.
  Означава, че има нещо специфично и според мен е нещо от преди този живот. Ето ти пример.
  Жена, която постоянно сънува кошмар - лице със маска в близък план. Невероятен шок и страх е всеки път. Освен това има и болка в областа на гърдите. Защо, никой не знае. Отива на Рейки мастер и се подлага на регресия (Нещо, което ти би могла да пробваш ако желаеш). По време на регресията човекът, който вижда и аурата и забелязва, че нейната е изместена.
  Подлага я на хипноза и тя вижда причината. Война е. Тя обикаля и гледа труповете. Заглежда се в някакъв умрял войник със шлем на главата. В този момент той отваря очи и я пробучва в гърдите. Образът се запечатва, а шокът от насилствената и внезапна смърт остава в резонансът на нейната душа, със който съответно тя влиза в ново тяло...
  Това е пример, като проблем с какъвто някой идва и се чуди.
  За неработеща система, ще спомена самият Буда. Дълго е седял и е медитирал в гората следвайки индийски вековни практики, които са изключително мощни - Самадхи. Не се е получавало изобщо и той не е достигал до просветление. Тогава е осъзнал, че за него не работи независимо, че стотици са успявали с техниката. Тогава е измислил негова. Тук има и творчество и в крайна сметка не сме длъжни да следваме никоя чужда практика. Можеш да опиташ нещо свое и няма да сбъркаш. Ние сме творчески същества Усмивчица
  Аз лично съм си давал Рейки и опитах да смеся техниката добавяйки нещо от себе си. Сметнах, че работи, видях че няма сблъсък на елементи или символи и го направих. Изпаднах в свръх естествино състояние и буквално във екстаз.
  Така че, наистина нещата нямат общоважаща формула и лично аз бих ти препоръчал да се пуснеш на една регресия, като търсене на първоизточник и причина, защото може да имаш нещо запушено. И най-вече интуитивно, колкото и клиширано да звучи да се подлагаш на каквото и да е и съм сигурен, че отговорите няма да закъснеят.
  Активен
  Ванина
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 79


 • Град: Варна
 • « Отговор #12 -: Октомври 10, 2010, 22:07:28 »

  Регресия?!
  До колкото съм наясно психотерапевти-хипнотерапевти не се занимават с регресивна хипноза с хора които са отишли само за любопитство а мойто ще е точно такова ЛЮБОПИТСТВО.  Това че рейки не ми действа НЕ Е проблем подлежаш на лечение!
  Един от най добрите хипнотизатори в България ми го каза че регресивна хипноза  ЕДИНСТВЕНО И САМО АКО ИМА НУЖДА.......е по интернет ми го каза де.

  А аз сама да стигам до подобно състояние не виждам как ще стане ако ще и хиляда книги да съм прочела за медитация, холотропно дишане и всичко подобно.
  А пък и честно не ми се иска да знам нищо за минали животи имам чувстото че ще си създам допълнителни проблеми.   

  И все пак знам ли може и да пожелая някой ден да опитам. Можете ли да ми посочите човек който да ме въведе в това да се впусна в регресия .........от Варна.

  И още един въпрос:   Рейки и Прана една и съща енергия ли е, ако НЕ е каква е разликата?
   
  Активен
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #13 -: Октомври 10, 2010, 22:09:15 »

  Ванина, може би ти си човекът, който може да се излекува чрез промяна на нещо в начина ти на мислене и живот. Може би затова и друг човек не може да ти въздейства, защото така ти няма да постигнеш това духовно разгръщане, което ще направиш САМА.
  Активен
  Ванина
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 79


 • Град: Варна
 • « Отговор #14 -: Октомври 10, 2010, 22:23:28 »

  Ванина, може би ти си човекът, който може да се излекува чрез промяна на нещо в начина ти на мислене и живот. Може би затова и друг човек не може да ти въздейства, защото така ти няма да постигнеш това духовно разгръщане, което ще направиш САМА.

  Да се излекувам ли, че аз от нищо трайно и душевно не се оплаквам!
  Тия дети ги карах да ми въздействат беше в период на физическа травма с крака, която тъй или иначе и без тях се оправя по традииционните методи. Но съм карала да ми въздействат и при най обикновенна хрема и какво ли НЕ, също не съм видяла ефект......
  Просто исках да се докосна до нещо свръхестествено каквото и да е то за да повярвам на всичко що се отнася до паралелни светове, прераждания космически енегргии и всичко подобно. Моето търсене е от любопитство, а не че търся духовност.
  « Последна редакция: Октомври 10, 2010, 22:30:55 от Ванина » Активен
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Посвещение - 12 двойки качества
  Духовни учения
  delfin 2 1558 Последна<br />публикация Ноември 02, 2009, 15:40:57
  от Инил
  РЕЙКИ « 1 2 ... 5 6 »
  Енергийни учения
  OM 89 9001 Последна<br />публикация Май 30, 2012, 00:05:43
  от Me.Racle
  Видео на 12-те позиции на самолечение при Рейки
  Видео клипове
  Evolution 0 4272 Последна<br />публикация Декември 09, 2010, 23:22:40
  от Evolution
  Лечение на Туберкулоза
  Изцеление от природата
  Админ 1 4097 Последна<br />публикация Февруари 08, 2011, 23:21:23
  от Админ
  Лечение на Лечение на Нарушено кръвосъсирване
  Изцеление от природата
  Админ 0 5003 Последна<br />публикация Февруари 08, 2011, 21:10:32
  от Админ

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright