Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Децата индиго вече живеят сред нас  (Прочетена 2706 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Януари 24, 2010, 23:50:49 »

  Дали наистина на планетата са се появили деца-феномени, необикновено чувствителни и надарени?

  Учените твърдят, че появяването на хора със свръхспособности свидетелства за зараждането на нова раса

  “Новите” деца са упорити и съсредоточени и постигат главозамайващи успехи. Тези деца, които въобще не приличат на обикновените момчета и момичета, започнаха да се появяват на бял свят през последните десет години. Тяхната странност се проявява още през първите месеци от живота им. Лекарите са поразени от изключително зрелия поглед в очите на тези малки същества. За разлика от другите новородени, които не могат да фокусират погледа си, тези деца гледат направо и не по детски съсредоточено. Колкото повече растат, с толкова по-голяма сила и упоритост, да не кажем вироглавост, променят своето поведение в сравнение с „нормалните” си връстници.

  В здравните центрове и психологически консултации в целия свят са започнали да се обръщат разстроени родители с оплаквания за това, че не могат да общуват нормално със своите деца. Не учат, не играят обичайните за тях игри, не признават друго поведение и авторитета на по-големите, упорито държат на своето... И, което може да изглежда учудващо: винаги са „проблемни” деца.

  Психолозите поставяли на такива ученици диагнози като „синдром на дефицит на концентрация и внимание” и „хипервъзбудимост”. Лекували са ги с успокояващи таблетки. Но пък в същото това време, точно психолозите са наясно, че който страда от хиперактивност, не е способен дълго време да се съсредоточи върху едно занимание. Ако нещо малко го затрудни, той преминава на друго занимание. А ”новите” деца точно обратното – занимават се само с това, което ги интересува, и никой не може да ги откъсне от него. Никаква трудност не може да ги накара да се откажат от своето занимание. Обратно, това повече ги разпалва и те постигат главозамайващи успехи, вървейки към целта си с голяма скорост. Те са усърдни и съсредоточени дотогава, докато не задоволят любопитството си. Тук май е мястото да си припомним за Айнщайн, когото в първите класове са смятали за умствено изостанал.  ВУНДЕРКИНДИТЕ ИЗУМЯВАТ СЪС СВОИТЕ СВРЪХЕСТЕСТВЕНИ СПОСОБНОСТИ

   Деветгодишният Майк Смит от Германия демонстрирал следния "фокус": взел запечатан флакон с таблетки, поставил го на масата и "преместил" всички таблетки през стъклото навън на друга маса.

   Надежда Киприянович от град Волжск, Волгоградска област, родила феноменално бебе. На осем месеца Борис заговорил с цели изречения. На година и половина вече четял вестници с по-голям шрифт. На три години започнал да разказва за Вселената. Той не само назовавал планетите от Слънчевата система и техните спътници, но буквално засипвал околните с имената на звездни системи и номера на галактики. Специалисти с научни степени се опитали да проучат този феномен, но не могли да дадат никакво обяснение.

   Десетгодишната Мария Юдович от Ню Йорк, заставайки пред огромна аудитория, връчила на всеки зрител по една роза, едва напъпила. След това направила само едно-единствено движение на ръката и всеки видял как в ръката му за миг разцъфтял красив розов цвят.

   Невръстна мексиканка, със завързани с плътна кърпа очи, поема в ръката си фотография, прокарва ръка и точно определя всичко, което е изобразено на снимката. Тя назовавала не само името и адреса на хората от снимките, но дори и номерата на шофьорските им книжки и осигурителните им номера. С плътно завързани очи, тя по снимка може да се движи в непознат дом и да познава коя стая къде е разположена. А когато на пода пред нея разтворили няколко списания, тя прочитала "със стъпалата си" информацията така, сякаш я държи пред очите си.


  ПО КАКВО СЕ РАЗЛИЧАВАТ ДЕЦАТА ИНДИГО ОТ ДРУГИТЕ ДЕЦА

   Те могат да си спомнят своите предишни животи.

   При тях е силно развито образното мислене.

   Те могат да предвиждат бъдещето.

   Ако само докоснат болно място на човек, могат да облекчат неговите страдания.

   Могат да изпаднат в ужас, ако бъдат принудени да ползват традиционни системи, такива, които не изискват творческо мислене.

   Те изглеждат необщителни, но само ако не се намират в компанията на себеподобни.

   Още от малки те уверяват околните, че са дошли на този свят с прекалено важна мисия.

   Те не реагират на дисциплинарни наказания.

   Те достигат удивителни резултати, но само ако сами са избрали с какво да се занимават.


  ТЕХНИЧЕСКИЯТ ПРОГРЕС СЕ СМЕНИ С БИОЛОГИЧЕСКИЯ

  Учените все по-често говорят за това, че човечеството е на прага на някакъв качествено нов скок. През миналия век се случиха подобни скокове: значително се удължи животът и работоспособната възраст на човека; увеличи се ръстът; появи се акселерацията.

  Сега е дошло време на качествените изменения. Възможно е точно децата индиго да са новият път на човечеството, за който вече неведнъж са писали фантастите.

  Техническият прогрес се смени с биологическия. При това новата раса може да стане многобройна съвсем скоро. Само преди 30 години не бяхме и чували за такива феномени, а днес вече от 100 деца 70 се раждат с необикновена аура. Учените предполагат, че в бъдеще 90 на сто от новородените ще притежават аура с ултравиолетов цвят. Това значи, че ще притежават способности за телепатия, екстрасензорни, за научно творчество и т.н. Казват, че появяването на поколенията индиго не е случайно. Според някои теории в най-драматичните моменти от историята на човечеството, когато сякаш катастрофата на Земята е неизбежна, се заражда нова цивилизация. И нейни представители са децата индиго. Откриването на екстрасензорни способности при все повече хора свидетелства за това, че явлението все повече ще се разпространява. И ако този процес прогресира, това може да се разглежда като зараждане и развитие на едно от най-важните качества на нов биологичен вид, който ще се различава коренно от човека.


  А ЕТО КАКВО КАЗВАТ СКЕПТИЦИТЕ

  Притеснителен е този ентусиазъм на някои изследователи, превъзнасящи феномена "индиго". По този начин те разделят децата на специална раса и такива от второ качество. Следващата крачка на еволюцията от подобна гледна точка вече може да се предвиди. Една страна например ще обяви, че там се раждат най-много деца индиго. Това значи, че те са висшата раса. Не е ли това фашизъм, макар и на много по-високо, духовно ниво?!

  В крайна сметка децата, които са вундеркинди в една-единствена област и не могат да се занимават с нищо друго, може би страдат от нарушения в работата на мозъка или от психически заболявания. Това не е свидетелство за появяване на нова раса, а резултат от огромната информационна наситеност на живота, от променената екология, от генетично модифицираната храна и други фактори, вкарващи детето в особено невробиологично състояние.

  Основната мисъл в книгата "Децата индиго", по която снимат филм, е в това, че много деца, страдащи от синдрома на дефицит на внимание, с хиперактивност, в крайна сметка са пришълци от Космоса. Това са пълни глупости и безсмислици. На такива деца просто им е нужно повишено внимание и специално възпитание.

  ТЕЗИ ДЕЦА ЩЕ ОТКРИЯТ ВРАТИТЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО КЪМ ДРУГ СВЯТ

  Дълго време не е съществувал официален термин за тези деца. В Русия са ги наричали „децата на новото хилядолетие” или „децата на Света”. Във Франция пък са ги кръстили „тефлонови”, защото за тях „не залепват” общоприетите стереотипи на поведение. В Англия им казват киборги, защото в постъпките си се ръководят повече от главата си, отколкото от сърцето си. Към три-четиригодишната си възраст тези малчугани разбират от компютър толкова, колкото и възрастните не могат. Това са технологически ориентирани деца, а това значи, че можем само да предположим до какво ниво ще стигнат технологиите в близките десет години.

  Тези деца ще открият на хората вратите към друг свят, в който човечеството ще достигне това състояние, когато вече няма да се труди с ръцете, а с главата си.

  Наскоро тези вундеркинди получиха наименованието „индиго” благодарение изследванията на американския психолог Ли Керол, който сериозно се е заел с проблемите на тези деца. Той решил да изследва аурата на необикновените деца. Този метод не е признат докрай от науката, но много авторитетни учени не го отричат и разработват свои методики за изучаване енергийната обвивка на човека. Чрез специален апарат д-р Керол регистрирал енергийната аура на умниците – размера, формата и цвета, както и интензивността на светене. И видял, че те „светят” с виолетов цвят, докато обикновените хора „светят” с жълт или зелен цвят. Той доказал, че по интелектуални способности и познаване на света тези малчугани оставят далеч след себе си своите родители, а какво да говорим за техните връстници. Децата индиго са умни и развити, но не желаят да се подчиняват на обичайните стереотипи на поведение за едно дете. Те са изключително надарени същества, със съвършено друга програма на нашата планета. Коефициентът на интелектуално развитие на едно дете индиго средно е равен на 130, докато такъв показател се среща само при един от десет хиляди човека.
  Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright