Колективна онлайн медитация за прочистване на енергийното поле около България
(Всеки Понеделник, Сряда и Неделя от 22:00ч.)


          

Страници:  1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
 -: Август 17, 2017, 01:07:53  
Започната от praiseyou - Последна публикация от Странник
Ако дълбаеш само в човешките дела там и ще си останеш.
На практика целта е съвсем друга...и много по важна и съществена от човешките заблуди.
Няма за какво да ми се свидят идеите и проникновенията.
Нека да крадат колкото си искат ....колкото повече, толкова по добре.
В известен смисъл точно ламтежа за пари допринася повече за разпространението на такива идеи.
Така че дефекта дава и ефект при един по различен ъгъл ако се погледне.
Според мен фейсбук групите изместиха изцяло форумните изяви.

 22 
 -: Август 16, 2017, 13:40:08  
Започната от praiseyou - Последна публикация от Житара
Парадокс или истинска реалност?!
Когато човек е научен само да взема без да прибавя, той взема докато кацата се изпразни.
Нямайки какво да вземе този същия човек си тръгва и отива на друга хранилка и така, от хранилка на хранилка цял живот -  нарича се още паразитизъм..!
Тук е момента да пуснем паралел и с консумизма или консуматорския манталитет, или ламтенето за повече. Жалко е, как хора възприемащи себе си като лидери, биват манипулирани по толкова низък начин без да се усетят. Интересно в бъдеще как тези "лидери" ще предпазят паството си от болестта наречена корупция или болестта консуматорство, или болестта несправедливост които са чист признак на лудост в обществото?!
Да не забравяме също и целта на форума, като въобще нямам предвид вашето психологично, физично и енергиино здраве. Целта на форума беше кражба на интелектуална собственост която бе под формата на идеи, идеите на потребителите! Форумите от този тип, са златна мина за идеи! Те са като концентрирана точка с информация от която можеш да извлечеш нещо полезно.
Като кошер пълен с мед!
Как уважаващи себе си хора биха допуснали да участват в доказан фарс?
Не вярвам да наблюдавате висока активност тук, преди форума официално да смени собственика си.


  

 23 
 -: Август 07, 2017, 15:39:04  
Започната от Sunshine(sun) - Последна публикация от Sunshine(sun)
Здр Странник Усмивчица липсваше ни Мисловната ти конфигурация на изразяване и снимката която често сме виждали докато не сме писали тук в този форум.
Благодарим за споделеното , всеки се учи и този дето не знае ще достигне това което е нужно да знае.
Както и децата се учат (търсят , изживяват ) , така и душите се учат (припомнят), едните са физични деца , другите са Духовни деца , но това не е тема на спор , то е нещо до което всеки е нужно да достигне чрез сърце или да го отблъсне чрез Глава.
Една кана се пълни според обема който може да приеме и водата в нея заема формата която е от каната , но каната не може да ограничи водата с формата си.
Приятно ни е , нужно е да се потрудим всички за да минем на Многоизмерно мислене и усещане , да сме не само тела правещи праволинейни разговори , но души виждащи многоизмерно , така и вселената не е само физична или Природна.
Затова и в това време всички ще работим за да изградим нужните ни Духовни органи чрез това Природно тяло или ще сме все в едно противоречие с идващите Енергии и Сили.
С най приятни усещания споделяме другата част от темата , която някак бе отрязана.

Да продължим.

Цитат
"Чрез едно сравнение с небесната любов може да се установи каква е любовта към себе си; небесна любов е да обичаш службите заради самите служби или да обичаш благата заради самите блага - онези служби, които вършиш, и онези блага, които донасяш за Църквата, за родината, за обществото и съгражданите. Ето това означава да обичаш Бог и ближния, понеже всяка служба и всяко благо са от Бога и също така са онзи ближен, които трябва да бъде обичан. Онзи обаче, които обича благото и службата заради себе си, ги обича като слуги, които му служат; от тук следва, че който живее в любов към себе си, би искал Църквата, родината, обществото да му служат, а не той да им служи, поставя се над тях, а тях поставя под себе си; ето защо колкото повече някой е в любовта към себе си, толкова повече се отдалечава той от Небето, защото се отдалечава от небесната любов."

Затова мили Братя и Сестри е мъчно да се разбере какво ни показва примерно Левски , той поставя народа пред и над себе си , дава живота си.
Така прави и Иисус , той поставя другите над личните му нужди , дори той да е можел тук да е известен , да е Владетел , да е можел да прави какво ли не , той избира не да Владее , но да служи.
Затова и тук в България , но не и само тук , имаме толкова примери за това как да сме полезни на Света , на хората и как да сме Божи деца , служители.
Но кога Света около нас е един вид объркан , мъчно може да се разбере всичко казано.
Този дето иска да владее Света е друг , този дето иска да командва Света е друг , но и този дето мисли само за себе си , също не е разбрал още Любовта.
Няма лоши хора , но такива дето са на различни нива и различно израстване.
Този дето сега познава какво е да си влюбен в себе си  , един ден ще разбере какво е да има Дом и деца , така и същия този един ден ще може да усети какво е хората да са ти деца и да си готов на всичко за тях , какво е да следваш Божия Дух или да си според сърцето си и душата си.

Цитат
"При това, колкото повече някой се отдава на небесната любов, тоест обича службите и благата и изпитва сърдечна наслада, когато ги върши заради Църквата, родината, обществото, толкова повече бива воден от Господ, защото именно в тази любов е Сам Той и тя е, която произтича от Него Самия; колкото повече, обаче, някой пребивава в любов към себе си, която означава да вършиш служби и да правиш добри дела заради себе си, толкова повече той се води сам; а колкото някой се води сам, толкова [той] не се води от Господ; от тук всъщност следва, че колкото повече някой обича себе си, толкова повече се отдалечава от Божественото, значи и от Небето. Да си воден от себе си, това ще рече да си воден от собствено присъщото [си], а собствено присъщото на човека не е нищо друго, освен злото; наследствено зло на човека е да обича себе си повече от Бог, както и да обича света повече от Небето. Човекът толкова по-често се оставя на своето собствено присъщо, а това ще рече, на своите наследени злини, колкото по-често търси себе си в доброто, което върши, защото гледа от доброто към себе си, а не от себе си към доброто и затова вижда в доброто само своя образ, но не образа на Божественото. Че това е така, се убедих също от опит: има зли духове, чиито домове са в средната област между севера и запада под Небето, които владеят изкуството да примамват добрите духове в тяхното собствено присъщо и чрез това в разни видове злини; правят го, като ги въвеждат в мисли за себе си, било открито - чрез похвали и почести, било тайно — чрез насочване техните чувства към себе си; доколкото успяват да повлияят, дотолкова добрите духове извръщат лица от Небето; същевременно, техният интелект се замъглява, а пък те започват да извикват злините от своето собствено присъщо."

Другото , кога е важно за четящия може да се види и намери в книгата "Небе и Ад" тук.
Малко от Учителя Беинса Дуно:
Цитат
"Могат да разправят някои, че след като умреш, ще отидеш между ангелите на Небето. Това никой не може да опише. Има разни описания. Най-хубаво за онзи свят е писал Сведенборг. Четете Сведенборг! Той го е описал конкретно. Както описват земния живот, така го описва той. Той говори за ангелите – бил е между тях, говори за техния език. Прави сравнение между земния и небесния живот. Той разправя подробно, хвърля известна светлина върху всичко това. Сведенборг, като говори за ангелите, казва, че някой път и ангелите стават тъжни. Някой път и по тяхното лице настава една промяна. "

Благодарим на всеки прочел , замислил се и усетил нужното.
Тази информация е сложна , понеже живеем в общество и начин на живот извън тези Истини , но сърцето знае кое е Истина и кое не е.
Следвайте сърцето си и чрез него Бог.
Така и бъдете полезни на всички и всичко чрез Любовта си в сърцето без да търсите облага от това и Благодарност или зачитане.
Бог вижда , това което никой друг не вижда.

 24 
 -: Август 06, 2017, 22:38:19  
Започната от Sunshine(sun) - Последна публикация от Странник
Здравей отново Sunshine!
Радвам се да те видя тук като преди.

Изчетох написаното от теб и ще споделя някои мисли.
Първо ще се спра на някои аксиоми които ние категорично приемаме за даденост и изобщо не мислим за тях. Така на практика ние игнорираме фундаменталните Принципи и Закони и поставяме Азът и себе си изобщо в центъра на съзнанието си. Тази грешка като цяло е в основата на егоизма независимо дали е духовен или материален. В такова състояние на съзнанието сме образно казано в геоцентричен модел на мислене... а не в хелиоцентричен такъв. А всъщност планетата ни освен че обикаля около слънцето,  заедно с цялата слънчева система обикаля и около центъра на галактиката ни.

1.   Душите ( на всички живи същества) са неразделна част от Бога. Изключения няма.
2.   Душата  е безсмъртна по смисъла (за смърт)  влаган от нас хората. Изключения няма.
3.   Душите  няма как и какво да учат след като са неразделна част от вездесъщия Бог и взаимно свързани на надчовешко ниво. Изключения няма.
4.   Душите не могат да изживеят едно банално докосване каквото тялото може да направи. Изключения няма.
5.   Когато хората са влюбени, с човешката си любов са в предверието на Любовта в която живеят изобщо Душите. Изключения няма.
6.   Когато Душата се отегли от тялото престават да съществуват в тази реалност умът, разумът, чувствата, егото,желанията, необходимостите  и съзнанието. Това е универсално за всички живи същества. Изключения няма.
7.   Вселената има свои универсални Принципи и Закони според които съществува и ние сме неизменна част от това Цялото. Съществуването ни буквално зависи от тях. Известни са 32 физични константи. Една от тях да промени своята стойност дори и с една десета като стойност ще доведе до тотална промяна на време/пространствения континиум. Това е универсално за всичко в тази Вселена. Изключения няма.
8.   След изучаване на Законите ( във възможната човешка размерност) всяко съзнание осъзнава и разбира че този Дизайн е разумен и няма нищо случайно в него. Дори вероятностния характер на квантовите явления и частици не е никак случаен. Всичко перфектно се припокрива и взаимно е обвързано с много други явления. Изключения няма.
9.   Единствената Сила която е в противоречие с нарастващата ентропия във Вселената  е Живота. Единствено и само Животът внася ред извън хаоса защото самия Живот е високоорганизирана отворена система и то  с голяма сложност. Например с днешна дата цялото човечество не е в състояние да създаде от химичните елементи и една жива амеба дори както го прави това природата.  Ентропията в живите организми е ниска – но я има. Нарастването на ентропията с времето в телата ни води до стареене.
10.   С днешна дата като се поогледаме из космоса не се забелязва някаква пренаселеност от живи същества. Простите емперични наблюдения в този смисъл извикват два въпроса:
-   Ако сме само ние единствения Живот в тази Вселена нима не носим отговорност точно за това?
-   Нима всяко живо същество на нашата планета не е едно необикновено Чудо?
Уви...дори и Живота го приемаме за някаква даденост.
11.   Нищо от това което наричаме свое всъщност не е наша собственост. Изобщо нашето тяло, съществуване , наличието на ум, съзнание , разум и т.н. – ние нямаме абсолютно никакъв принос или участие за да ни има въобще. Първоизточника и притежателя на всичко това което наричаме АЗ е всъщност Първопричината – Душата ни.  Изключения няма.
12.   Нашите мисли и чувства не са нашата същност. Те са продукт...но не и първопричина.
Мислите и чувствата идват и си отиват...но нашата същност си остава.  Не съществува никаква причина да се идентифицираме с продукт на нашето съзнание и същност. Изключения няма.
13.   Сънищата са универсално разбираеми послания от Душата ни. Няма живо същество което да не разбере посланието и информацията от един сън. Ескимос , папуас,бял, черен, жълт, куче, кон... – всички сънуват. Проблематиката започва когато умът се намеси да мисли и гадае.

Ще завърша с една сентенция:
Човек с Вяра е фанатик.
Човек със Знания е догматик.
Човек със Знания и Вяра е езотерик.

 25 
 -: Август 05, 2017, 18:01:24  
Започната от Sunshine(sun) - Последна публикация от Sunshine(sun)

Цитат
Сърцето ни в този живот носи миналия ни опит като душа. Сегашната ни Глава е това което ни дава нови и Бъдещи възможности. Така тук в Природния свят ние се изменяме и обновяваме. Облагородяваме сърцето си , което е носител на това което сме ние като чувства и мисли породени в Главата и Света. Затова и сега имаме шанс да обновим и облагородим нас и сърцето си чрез правилни мисли в този свят чрез изучаване на Словото и нови Знания за Духа в търсене на Бог. А за да се случи всичко това е важно каква Любов има в сърцето ни и какви желание имаме от там в живота ни.

Днес Мили приятели сме избрали нещо за да може да разберем Любовта и да сме на ясно коя Любов каква е , ще се занимаем най вече с "Любовта към себе си".
А Любовта е според Човека и мислите , усещанията в него.
Самата Любов е изградена от мисли и усещания в самия Човек оформящи сърцето му и желанията , копнежите му изграждащи го като Природен Човек от плът.
Затова и кога се говори за Любов ние я олицетворяваме НеСъзнателно с форма на сърце.
Понеже именно физичното ни сърце е това което ни прави Човек и оформя като Любов според личните ни мисли и усещания в плътно тяло , но и то е само част от нас като Духовно Същество.
Имаме Духовна Любов , Божествена Любов , Природна Любов , Материална Любов , Плътска Любов , Виртуална Любов , Космическа Любов и др.
Разбирате ли мили приятели , нужно е да сме на ясно с това каква е Любовта ни и Добрината ни и да работим над тях и тяхното облагородяване.
Любов има и в Адските нива , да тя е Адска Любов която е проявена сега в Света.
Любовта на жената е една , Любовта на мъжа е друга на децата е трета , Любовта на Духовния Човек е една , на Материалния е друга и в това сами може да се обедите.
Няма един дето да си прилича в Света с друг и всеки има различни мисли и усещания , от там и Любов в него самия.
Разбира се не всеки е готов за подобна информация , но това ще се споделя искаме или не на Планетата за идното Бъдеще.
Само Любовта на Бог е една и тя не се променя , тя си е.
Неговата Любов прониква всички други Любови , понеже от неговата Любов произлизат всички други но в нисши форми стремящи се да се издигат до Бог.
Ще споделим нещо от Емануел Сведенборг и всеки сам според Любовта си и сърцето си ще намери какво има там и дали има нещо за него.
Мъчно е да се говори на хората в този Свят , понеже те мислят Адското за Небесно и силно Вярват в това , но за жалост или не иде промяна и тя е за готовите.
Това което ще споделим е от книгата на Емануел Сведенборг "Небе и Ад" и тя е издадена 1758 година , до ден днешен няма голяма промяна , дори масово тази книга да се скрива от хората.
Понеже тя не е угодна на определени същности и същества.
Но според нас е най добре всеки сам да усети и прочете нужното , кога го докосне в сърце , той ще разбере и намери нужното сам без някой да му показва пътя.
Но кога това не е за него , то сам може да подмине и да намери нещо важно за него в огромния Виртуален свят и да продължи живота си според нужното.
Идеята е не да поучаваме някой , не да показваме знания или да показваме Истината на някой , да се правим на вещи за Любовта , не , то е да може да се замислим или да намерим нужното за нас в споделените редове.
Готовите ще намерят нужното и ще се възрадват , а чрез него ще се докоснат до още от него , а този дето не е готов ще усети неприятни усещания от казаното и объркване , той да подмине.

Цитат
"Отначало се чудех защо любовта към себе си и любовта към света са така дяволски и защо онези, които живеят в тях, са толкова чудовищни на вид; на света малко се разсъждава върху любовта към себе си, а доста се разсъждава върху външната надменност на духа, която наричат горделивост и която, бидейки видима, единствена минава за любов към себе си; при това, любовта към себе си, ако не се изявява по такъв начин, се смята на света за душата на живота, която кара човека да се изкачва нагоре в службите, да извършва полезни и значими дела, а пък ако човекът не вижда в тях почит и слава, значи духът му е закоравял. Дори казват: „Кой би сторил нещо достойно, полезно и значимо, ако не за да бъде, открито или мислено, зачитан и почитан от другите; от къде [всъщност] идва това желание, освен от огъня на любовта към славата и почитта, следователно, от любовта към себе си самият?“ Ето защо на света не се знае, че любовта към себе си, схващана сама по себе си, е онази любов, която властва в Ада, онази любов, която изгражда Ада при човека. Тъй като така стоят нещата, бих искал първо да опиша какво е любовта към себе си, а после да обясня, че от нея идват всяко зло и всяка лъжа."

Мили приятели , тук е нужно да загърбите всички видове Его във вас и дали сте Президента или много вещ в Знанията за Духа , дали сте чели всичко от Беинса Дуно(който силно препоръчва да се чете Сведенборг) или сте изчели всичко от Рудолф Щайнер , то няма значение , нужно е да снижите тези неща и да четете като дете , което е чисто и ще видите това което е вложено.
Понеже този който си мисли , че знае какво е "Любов" или "Любов към себе си" дълбоко се лъже , понеже това са най дълбоките и важни теми на всички нива тук на Земно ниво.
Така и много хора мислят , че не е важно това което е споделил Дон Мигел в книгите си и най вече в четирите споразумения , но там е основата и без това вие , не може да се изградите като Човек.
Човека не е да имаш Знания , но да си облагородил Чувствата си според Бога и да си залюбил Бога повече от себе си.
Всичко което се споделя от Сведенборг не е просто история , то иде от нужните нива и Сведенборг е само предавател за този Свят.
Идеята най вече е да не мислите , че сте на ясно с "Любовта към себе си" и примерно с "Четирите споразумения" или какво е "Его" понеже те са това което е показано от Иисус и всичко друго само ни създава илюзия.
А показаното от Иисус ще се учи години наред и все ще се намира ново.
Тези неща е нужно да се приложат в живота и да видите колко е сложно и мъчно да сте според тях и как е нужно само за едното споразумение ред години приложение.
Тези дето четат Доктор Щайнер са в едно Духовно его , че вече знаят всичко и се занимават с Ариман или Луцифер.
Но това да се занимаваме с Тъмното и отрицателното , само зарежда тези прояви на живот , които ги има и ще ги има.
Така масово се забравя какво е Любов и какво е дори Господа в уж важни задачи от Природния или Духовния свят.
Понеже Знанията , не са Дървото на Живота и кога прекалим с тях иде Его за което не сме подготвени и Его което е готово да воюва и с Бога , без яснота , че Бог е във всеки един Човек.

Но да видим какво се казва в следващите редове.

Цитат
"Любов към себе си е да желаеш добро единствено за теб самия и не за другите, освен ако не е заради теб самия, не за Църквата, родината или някое човешко общество, освен ако не е единствено заради твоите слава, почести и богатство; онзи, който не вижда изгодата в онова, което върши, си казва: за какво, защо да го правят какво ще ми донесе?; после зарязва своята задача; това показва, че. онзи, който е отдаден на любов към себе си, не обича ни Църквата, ни родината, ни обществото, нито някоя служба, а само себе си: неговата наслада е само насладата на любовта към себе си, и понеже насладата, която идва от любовта, изгражда живота на човека, то неговият живот е само живот за себе си, а пък животът за себе си е живот из собствено присъщото на човека, което, разглеждано само по себе си, не е друго, освен злото. Онзи, който обича само себе си, обича също своите, каквито са децата и роднините в частност, а изобщо - всички онези, които съставят с него едно цяло и които се наричат свои; да обичаш първите и вторите означава пак да обичаш себе си, защото виждаш другите в себе си и себе си в другите; сред онези, които той нарича свои, са всички онези, които го хвалят, почитат и ухажват."

Какво е Любов към себе си и към Света , то е да идеш на Църква и да се молиш за себе си и децата си , но за хората , обществото и Ближния да не ти пука.
А кога не стане както си искал да хулиш Бога в своето незнание.
Да слагаш Близките пред Ближните.
Да слагаш себе си и децата си , дома си пред Бога и пред Ближния.
Да имаш хотели , ресторанти и апартаменти , но пак да искаш и да казваш , че нямаш и за Духовно израстване да не си отделил ни ден , ни час от живота си.
То е да работиш за пари и за себе си и за децата си , но за Благотворителност да не си помислил цял живот.
А кога правиш Благотворителност наблягаш на името си и на Властта си , положението си вместо да си в анонимност и за добрината ти , само Бог да знае и ти.
Да искаш дете силно , но да не мислиш изобщо колко деца има по света копнеещи да имат дом и Родител , но ти да оставаш сляп за това и само да искаш Твое , лично , собствено дете.
То е да си отдаден само на теб и това което е част от теб или децата ти и този дето , те ухажва или Любимия , но ни един ден да не посветиш на хората чрез живота си.
Да си готов като животно да защитиш децата си и дома си , но за хората и чуждите деца да не ти трепва сърцето.
Да мислиш за теб самия , но не и за това как да си полезен на хората в Света , как да отделиш поне един час от деня си и живота си да си полезен на някой там , де не познаваш и не знаеш.
Но и без да търсиш облага или почит от това , за всичко е споделил и Сведенборг и Учителя Беинса Дуно.
Така и да Любиш Света видим от очите повече от Бог и Духовните , Небесни нива.
Това е масово , хората дори се отвращават от това да си осиновят чуждо дете или да вземат жена , мъж с деца.
А да не говорим да видят и усетят всички хора като свой деца , то е сложното мили приятели.
Дори Бог да е във всеки и във всичко , ние забравяме това в лични усещания и деяния.
Това което е в света сега е едно ниво на Любовта , но то сега е време да се повдигне и да Еволюира , прогресира към Духовни и Ангелски нива.
Дом и да имаш деца не е лошо , но е неугодно , кога имаш деца , Любим , Дом , но в него няма место за Бог и ти самия не си на ясно с Духовното.
Така на едно ниво ние се чувстваме Богове , творим живот и му се наслаждаме , но в този живот Бог не присъства , няма молитви , няма Учение за Духа или напътствия от Учителите и Преданията от книгите , нито се допитваме до Бог дали е нужно да имаме дете или Любим.
А виждайки Творенията си или собствените ни деца , ние забравяме всичко за което сме дошли като Еволюиращи души, Духове на този свят.
Така често и оковаваме други , понеже слагаме винаги и за всичко на първо место нас и децата ни , нуждите ни , усещанията ни , прищявките ни , но не и хората , не обществото или Учението чрез Словото дадено ни сега на всички в периода на Михаила.
Замислете се сами , малцина са хората като Левски , като Майка Тереза или Учителя Беинса Дуно. Де дават живота си в името на хората без да търсят никаква облага , но само общото Благо за хората.
За тях , непознатия е Брат и Ближен.
Но да не объркваме четящия и да оставим сам да намери нужното и да продължим с цитати , понеже да имаш Семейство и деца е едно ниво за много същества да опознаят Любовта и Бог или да започнат един вид този процес.
Затова не съдете , не критикувайте , не предполагайте и не приемайте лично споделеното , но го приложете на вас и бъдете пример за това което сърцето ви усеща.
Кога сърцето ви усеща да имате дом , да е така , да имате деца , пак да е така , да следвате Духовното пак.
На кратко и образно , не може да съдите първокласника , че е първи клас и не разбира 8 клас , иска се Търпение и всеки ще стигне до нужното.

Да продължим.

Цитат
"Чрез едно сравнение с небесната любов може да се установи каква е любовта към себе си; небесна любов е да обичаш с

 26 
 -: Август 04, 2017, 16:46:23  
Започната от MiMiT0 - Последна публикация от MiMiT0
Здравейте!

Отдавна не бях влизала тук, разглеждах различни теми, четох мнения и т.н. и се чудих къде мога да се включа с това, което искам аз да споделя. То е доста лично и поради тази причина, предполагам, че тук е правилното място, в този раздел. Надявам се тук да срещна дружелюбни хора, с ясно мислене и разбиране за живота, хора, които могат да ми дадат адекватен съвет, да споделят свои подобни преживявания.

Така, да започна от начало. Още от малка съм имала някакви неосъзнати способности, имам спомени за това как си представям някакви неща, изживявам ги предварително и малко след това се сбъдват... Но това е нищо. Някъде в пубертета и особено след това, нещата се "усилиха". Започнах все по-интензивно да получавам информация за най-различни събития, хора... Усещах чувствата на хората, какво ще направят, какво мислят... Кога ще действат, как... Разбира се, не за всеки имах толкова подробни "факсове", както аз ги наричам. Една моя приятелка страшно много се "възползваше" от това. Сложила съм го в кавички, защото тя не го е правила с лоши цели. Ставаше въпрос за нейна любов, с която впоследствие се ожениха, но сега са пред развод, за съжаление. Както и да е, аз имах голяма заслуга за да се съберат, защото тя много разчиташе на моите усещания. Аз можех да й кажа какво ще й каже, преди той да го е казал. Бях направо като скачен съд към него, някакси се бях настроила на неговата честота. Отделно я предупреждавах, че бъдещето им няма да е лесно ако наистина се съберат и, че май е по-добре да не са заедно. Но както знаете - любовта е сляпа. Така че тя не прие тези съвети, а всички останали, които й харесваха. От този случай, наистина се отключи нещо в мен. Много често сънищата ми се сбъдваха, много често предчувствията ми се оказваха верни. Да не кажа почти винаги. Винаги, когато съм се оставяла интуицията да ме води, съм се оказвала права. Винаги съм вярвала в сърцето си, че сме божии творения и че Бог е любов, че е наш Баща. Без да чета канонични книги, винаги съм го усещала, че Бог не е някой някъде, над нас, а че е в нас и че ни обича безусловно. Толкова много ни обича, че ни говори, по различни начини. Говори в сърцето, говори в ума с мисли, които са дошли и ти не знаеш от къде, предупреждава ни, а ако не слушаме...ние си патим. Говори ни чрез хора, чрез повтарящи се знаци, сънища, усещания... Винаги съм смятала, че нося Бог в сърцето си, въпреки че не се моля често. Винаги, когато се моля, обаче, казвам така "ако има причина това да се случва нека да е така, дай ми сила да премина, ако ли не - върни нещата каквито са били". И нещата се оправят. Винаги.
Миналата година малко бяха поспрели тези "факсове". Може би съм се увлякла в ежедневие, може би не е имало човек, който се нуждае от мен. Преди няколко месеца моя приятелка се пренесе да живее при нас (мен и още една приятелка). Тя ми сподели, че няма душевен мир, че има нужда да се моли на Бог, но съзнателно подтиска този подтик. Казах й за моите "дарби", ако така мога да ги нарека и как съм помагала на разни хора с тях. Тя много поиска да получа нещо и за нея. И да, получих. Всичко беше като дълго послание, което ме удари като мълния посред нощ и трябваше да стана и да го запиша, иначе щях да забравя, а имаше много подробности. Използвах думи, които иначе не бих. Писах за проблеми, които не знаех, че тя има. И като й прочетох всичко, тя знаеше за всяко нещо ... за какво се отнася. Аз нямах идея, но тя разпозна проблемите си. И общо взето - съветът към нея беше да се моли... горещо и истински.
И така, няколко пъти след това имах подобни "факсове" за нея. Някои трябваше да запиша, някои да й ги кажа... Сега тя се моли редовно и казва, че Бог й говори. Отделно, има позната, която е много вярваща и казват, че има дарба "директна връзка с Бог" - пророчество.
Друга нейна приятелка (също вярваща), наскоро ме видя за пръв път... и каза, че усетила лоши неща за мен, общо взето, че не съм "служела" на Бог и че съм била обладана едва ли не... Направо е отвратително дори да го пиша. Реагирала много зле и даже почнала да плаче. Това нещо много ме разстрои като цяло. Започнах да търся отговори от къде ли не. Говорих с моя сензитивна приятелка, тя ми каза, че съм имала урок на вярата. Каза, че трябвало да вярвам в себе си и в Бог и че моята дарба ми била дадена от Бог за да помагам на хората...
Добре, реших да питам и тази първата позната на моята приятелка, за която писах, че има дарба пророчество. Тя е питала преди за мен, дали тази информация е от Бог и тя казала "да, тя има сърце за Него, но не води християнски начин на живот". Съгласих се като цяло, защото може би наистина не съм класическа християнка. Вярвам повече в личната връзка, отколкото в сляпото следване на писани правила. Разбира се, в Библията има много истина... но човешкото тълкувание и склонност към фанатизъм ме плашат. Може би не съм права и може би Библията би трябвало да е най-важният извор за вярата и начина на живот... Вече наистина съм много объркана. Та, питах тази жена от къде е моята интуиция, чух, че май започна да се моли и ме пита "имаш ли си приятел". Казах "да". Продължи да се моли: "ама спала ли си с него" и аз "да". И тя: "ето, грехът..." И почна да ми говори много остро - че съм била пропаднала грешница, че Бог искал да се покая за това, къде в Словото пишело, че мога да бъда с мъж без брак и т.н...Как можело грешен човек да давал съвети на други хора. Какви съвети можело да дам, освен да подстрекавам и другите хора да живеят без брак и как ако не станело със сегашния ми приятел съм щяла да си хвана друг... Страхувам се, че Бог наистина ме съди за това. Не знам от къде й дойдоха тия думи, но бяха много остри и много нападателни, даже леко подигравателни. Чудя се тя ли ме съди или не... Не е като да не съм очаквала да ми ги каже тези неща. Още като чух, че е казала, че не водя християнски начин на живот, знаех, че се отнася за него. Преди да й се обадя знаех, че ще ми се кара за това. Аз съм с този човек от 5 години, а отскоро стана малко по-сериозно. Правила съм грешки заради него, да... но винаги съм искала да бъда с него и не съм била с друг мъж през това време. За мен, сексът винаги си е бил нещо естествено. Разбира се, не е естествено да се принизяваш до някакво животинско ниво и да си готов да легнеш с всеки за да задоволиш нагона си. Аз вярвам, че идват точните хора и това не е задължително да е един. Просто идва точният човек за точния момент. И поне от моята човешка гледна точка, смятам, че е нормално да има физически контакт, когато има привличане и желание от двете страни. Особено, когато желанието ти не е само и единствено да се погрижиш за собственото си удоволствие, а да си постигнеш интимност с човека.
Та, това, което аз усещам като грях към моя приятел е че в мен се зародиха чувства към един друг мъж - моя шеф на бившата ми вече работа. Това, което изпитвах (и може би имам малко останало) беше много различно и не ми се беше случвало досега. Той ми обръщаше много внимание, изглежда добре и много ме привличаше. Но е женен и аз прекрасно осъзнавах, че не би било морално да се прекрачва границата. Сигурна съм, че и той го знаеше и усещах, че нарочно се спира, заради което още повече го харесвах и уважавах.  Много пъти усещах, че не трябва да се виждам с моя, защото съм увлечена по този другия и че първо трябва да ми мине.

И в крайна сметка жената каза, че моите неща не били от Бог...но пък не съм била "обладана", както каза предната... И като цяло се чувствам като сграда, с разклатени основи хаха ако мога така да се изразя. Дано не съм ви отегчила много.

 27 
 -: Август 04, 2017, 13:45:42  
Започната от Sunshine(sun) - Последна публикация от Sunshine(sun)
Днес ще споделим нещо което все на някой там ще е полезно.

Здравейте мили приятели.

Днес ще споделим нещо свързано със споделянето в Интернет и изобщо за Информацията.
Информация която честно казано ни залива на всякъде около нас и в нас самите.
Има хора дори да им е сложно да признаят дето преливат от информация и в тях самите , но заради хората си казват ооо , няма как да е истина това и забравят.
Други критикуват , трети след няколко споделяния се плашат и спират да споделят в Интернет понеже се чувстват изтощени от енергията на хората там.
Други се изморяват да мислят за Духовно или за определени правила за живот и просто искат да живеят без мисли.
Други търсят начин да намерят покой и да са сами или да намерят Ближни на тях , хора дето да ги разберат и чуят.
Идеята на това споделяне е понеже след определен път на всеки един четящ или не , на всички на Планетата Земя се стига до едно Разбиране.
До един както се споделя от много автори Разумен подход и тогава няма лоши , но има хора на различни нива.
Както децата са на нива , едно е в първи клас и знае едно , друго е в 7 клас и знае друго , трето има гадже или приятелка , приятел и вече вижда света по друг начин.
Други намират Духовното в тях и всичко с което се занимават техните приятели загубва смисъл и става дори мъчно.
Това се случва тук и сега и докато преди идването и проявлението на хора , Човеци най вече наричани Учители и Посланици на Духа всичко бе нормално или поне за хората бе лесно.
То сега всичко е сложно понеже масово около нас се проявяват души на различни нива в тела които са личности.
Там почва една борба , личността иска да запази стария си живот като нормални хора имащи Дом , деца , Любим и мислещи за пари , храна , кариера.
Но душата не търси това , това за една проявена душа е Ад.
Душата търси Духовното , търси издигане , търси Духа в себе си и за нея , пари , Власт или лично издигане са чужди.
За нея , за една душа няма по-важно от това да помага на други души , но тук идва и масовото объркване мили приятели.
Понеже тя търси да помага , но тук тя е в Тяло , тя самата душата е личност с дадено име , тяло , образ и обвързана с хиляди задължения и отговорности , изисквания от Света тук.
Това са намери си жена , мъж , роди деца , гледай децата си , работи нужни са пари , бори се и не бъди наивен и ред неща идващи не от другаде от от личността и егото с което душата е окована.
А кога си прекалено добър или проявиш нужното според душа си , често става това което "Противоречие" с околния свят.

Защо става така , та нали Аз искам да съм добър...?

Да ти си добър , искаш да помагаш и помагаш , споделяш , но това споделяне през личността ти е свързано с Его , Аз е друго.
Его е личността ти , Аз е това което е нужно да си като Аз , но Аз извън личността ти.
Може да си Аз като информация , като лична изява , но не и като име , образ от този свят искаш да се докаже и да се издигне , да се изяви.
Там масово душите и хората тръгнали по този път се объркват и то толкова , че са готови на всичко за да са това което са.
Аз не се издига на физично поле , той се издига в Духовните невидими нива и неговата изява е явна не тук , но извън този свят според работата в този Земен свят.

Това ни показа мили приятели Иисус с това което ни показа , той каза , тук не е моето царство.

Но без да има грам критика , масово тези дето се проявяват и ще се проявяват като душа в Тяло минават в едно явление на душевно , после и на Духовно его за което няма данни и дори най издигнатите сега не са на ясно какво е това Его.
Те знаят какво е Физично , Материално или Природно Его , но не и това което е душевно его , но има много теми и дори много лекции на тази тематика без яснота.
Щом пишеш книги и чрез тях се изявяваш като Известност , Щом търсиш облаги , дори и Благотворителни , Щом заставаш зад сегашното си име или дори Духовно име , то ти си в този Глобален капан за души.

И най често заставаш зад това , че ти самия си Работник на Светлината и дори често казват , Аз съм работник на Бога.

Но да си работник на Бог , то е да си извън масовата илюзия , да си подобие на Иисус , Човека показал какво е да си проявен и същевременно не окован в личността сътворена от Плътта.
Нужно е да се замислиш тук и сега , не е нужно да търсиш критика , нито да се бориш , само да се замислиш и да се помолиш на душата ти да ти каже нужното , тя е в теб , но мозъка и личността ти се бори с това , не душата.
Душата не спори , не критикува , не Умува , не дели , не търси , не раздава правосъдие , не търси пари , Слава , Признание и не се доказва , все пак това са и нещата дето е минал нашия общ и Всемирен Учител Иисус.
Но за всичко казано Главата , неопитомения и необлагороден Ум , който гради и твори и личността ни са в едно противоречие и често става спор в нас и после имаме нужда този спор да се излее вън от нас или да спорим и създаваме критика , предположения и най интересното да приемем лично казаното , а то е само едно споделяне.

Да мили приятели , кога нещата беха лесни , прости то нямаше да сме в този Свят на Страдание и Тъга , на прикрити лица с усмивки , но без този Свят няма как да сме това което ще сме след него.

Така и информацията е нужно да е не една , нито и Истината да е една в самия Свят , видим и Природен , но да има разнообразие.
Как иначе ще се учим и как ще сме полезни на новите души.
Душите като едно Духовно проявление на живота облечени в Тела и проявени като Личности са тук за да може да се облагородят и да се издигнат.
Но това всеки и всяка душа сама ще си заслужи в това време и за него има споделено от много места.
Тук всяка душа е нужно да намери точно това за което тя е била спъната в предишни прераждания и тя самата да го преживее.
Без това разнообразие в което живеем и буквално се мъчим , няма как да има израстване.

Да , понеже има души сторили убийство в предишни цикли на Планетата преди да има цивилизация.
Тези души е нужно да изживеят това което са сторили те на техен гръб.
Трети са били Владетели , Царе , Войни , всичко това което са сторили сега го изживяват от друг поглед.

Душата на кратко мили хора , не се учи както Тялото и личността , тя събира както пчелите събират мед , тя събира изживявания и после тези изживявания в други нива и дават Разум и Знания.
Не тук , но извън този живот.

Но няма да се задълбаваме , понеже ще стане за много хора скучно или сложно и няма да продължат.

Идеята ни е , че е важно да има разнообразие тук , специално в този свят.
Сега масово имаме проява на души , но душите не са на едно ниво и за всяка е нужно да има определени изживявания и така да стигне до ниво на което са много в това време.

Сегашния ви враг , този дето не може да гледате след няколко прераждания , дори да не е точно , но на Земен език е нужно така да се обясни за да има яснота.
Понеже темите за Прераждания са малко сложни и често се създава илюзия , но не и яснота.
Но тези дето са били наш враг , най лошото в живота ни , често след това са ни Любими , деца или родители.

Кога Говорим за Вселена , то ние не говорим за тази Вселена де виждаме тук , но за тази де вижда нас , но ние не.
Тя не оставя неразрешени проблеми и за нея няма проблеми , тя вижда нас не като нещо което сега плаче като бебе , реве , мисли че парите са важни , мисли че е нужно да има деца , мъж или все няма време , беден богат , тя ни вижда като очистени и издигнати души.
Но докато станем това е нужно както едно бебе минава нива тук във физичния живот , така и  ние да минем нужното и след това един ден , един живот ще Осъзнавам много неща.

Това което казват Учителите , то е след много изживяно и преживяно и кога сега не го разбираме , то един ден ще сме на ясно с това и кога ни се покаже какво сме правили някога ще се смеем на нас самите.

Тук е важно да се знае , че има едно различно нещо от всичко което бе в Света и то е , че сега дадени души , Духове ни дадоха Слово и лично Познание чрез което да израстем и да се проявим тук и сега.

Това е новото и тези дето са се докоснали до него започнаха този велик процес наричан по-различни начини от различните Религии или Посланици на Духа , то е Зазоряване , Нова Ера , Нов Век , Нов цикъл , Ново Време или изгряващото Галактическо Слънце отвъд видимите и Научни изказвания.

Тук след 2012 година , без да е важно , понеже Духовните нива не зачитат точни дати , както Земните хора , та тук идва нещо което е ново и неготовите души ще е нужно да продължат обучението си другаде и това е важно да се знае , понеже то е много измерен факт.
На практика този видим Свят остава , но той няма да е тук на тази Природна , Планетарна Платформа.

Един вид за тези дето са успели да се издигнат ще има нов свят , но не и тук , а за тези дето не са успели ще си остане старото и тук няма лошо или хубаво.
Всеки ще стигне до нужното в нужното време , всеки има право на Свободна Воля и личен Избор според Душа си и оформено сърце в личността си от нея самата.

За да няма сложност в темата и това спираме и ще споделим нещо което нас ни докосна , споделяно преди време от Човек стигал нужното на неговото си ниво с което той бе намерил едно ниво на личния си Мир в себе си или със себе си.

"Според мен е по-важно всеки един от нас да споделя за това как ги вижда нещата през неговата призма за да може все повече хора да имат достъп до разнороден тип материал.Всеки има различен тип ум и колкото по-разнообразно сме описали нещото за което всички говорим толкова по-добре за цялото.

Няма грешно предадена информация, всяка информация привлича подходящите хора и всички хора привличат подходящата информация."

На фона на това изказване сега след години опит , може да споделим , че кога имаше само издигнати души тук , то нямаше да има обмен , нямаше да може да сме полезни на никоя душа останала някога в развитието си.
Да представете се , че вие сте душа която няма нужния опит и изживявания и сте родени в Свят където има хиляди Духовни правила , но вие не ги усещате и там вие ще сте чужд , ще сте някак отдалечен и няма да може да се развиете.

Тук на Планетата сега има различни души и всяка една получава или сама привлича нужното за нея и това е нейно право.
Една душа чрез тялото и личността привлича Духовни хора , тя сред тях се чувства със сърце си добре и там тя в това тяло намира нужното като почва да се развие и да се облагороди от тях.
Друга има нужда от това да има деца и Дом и да усети какво е да си родител , трета да е обичано дете или Страдащо и оставено дете.
Това за Душата и Духовните нива са Учения и опит в този свят.

Затова на всеки четящ казваме , следвайте сърцето си и душата си и чрез тях ще намерите нужното.
Подминете това което не ви докосва , приемете и се учете от това което ви докосва в сърце.

Така и Ближните ще се намерят не по-личността и Тялото в сегашния си живот , но по сърцето и това което ги привлича и те привличат чрез Любовта си вътре в тях.
Това е преломния момент за този живот , че много хора ще търсят Ближен , а близките им някак няма да са достатъчни.
Колкото и Любов да им дават , колкото и да са добри тези дето сега намират пътя ще търсят Ближни по Дух и душа на тях чрез сърцето си.
А това не винаги ще се разбира от тези дето са тук от предишни цикли да учат какво е да имаш Близък , да си отдаден на дете , дом и Любим.
Те са нужни , но тези за дето говорим , че сега ще се родят в тяло , не като деца , те ще се родят в тялото от самата личност ще са извън тези неща и за тях по важно от Ближния и Бог няма да има.

На тях давайте пари , давайте Слава и велики постове , то тях не ги Блазни , те гладни ще са , но не и в тези неща , то е изковано в сърцата им и живот дават , но не и това дето е в душа им.

Те ще се проявят в Приятеля ви , в детето ви , в сестра ви , брат ви , родителя ви и той ще се измени така , че за вас ще е плашещо и стряскащо.
Но то да се плашете от това е като да се Плашете от душата и Бога.

Помогнете им да се настроят , помогнете им да намерят средата си и тялото им буквално да издържи , понеже тези сега в това време ще са първите и за тях ще е най сложно да се настроят към този свят де е сега.
За тях този свят е изключително нереален , живот без Духовно и Божие е мъчение за тях и колкото повече се пробуждат толкова по-сложно ще да е.
Но после и кога намерят нужната среда и овладеят Тялото и личността всичко ще се нареди , често такива хора ще минават през тъмни нива , периоди и няма как да им се помогне , те е нужно да се вдълбят и заровят в себе си и чрез вътрешна си Енергия и Светове да се проявят тук и сега.

Ще искат да споделят , ще искат да са разбрани , но няма да има такова разбиране , това е участта на първите , след това ще има вече оформени групи и общества и всичко ще се измени за едни , за други не.

Тези души без това което остави Учителя Беинса Дуно и това де ни заръча Доктор Рудолф Щайнер , както и Емануел Сведенборг би било едно мъчение.
Както и много Учители от това време и минали такива.
Там ще търсите мили Братя и Сестри по Дух и душа нужното и после чрез него ще проявите това за което сте тук.
Казано е , не правете нови пътища , но вървете вече по-отъпканото и после може да проявите това за което сте тук.

Вярваме сме успели да ви предадем нужното балансирано и спокойно и то ще ви балансира.
С приятни и приятелски усещания ви пожелаваме Мир.  


 28 
 -: Август 04, 2017, 13:39:18  
Започната от Sunshine(sun) - Последна публикация от Sunshine(sun)
Здр на всички или на тези де са останали.
Доста време мина , но на практика не е така или само миг разтегнат във времето.
Кога нужното се активира в сърца ни и нужните ще се появяват и изплуват.
Радваме се Форума е тук и че всичко някак си е както преди с малки изключения.
Но това не е важно , важно е че малко или много всичко продължава и както едно дърво прораства и дава клони , листа и плодове.
Така и всеки тук бе част от това дърво и нови и стари.
Много хора минаха от тук и после забравиха , други пак се върнаха , трети останаха.
Така и много получиха сурови или не уроци от живота и разбраха много.
А трети израснаха в този форум и бяха шамарени от други докато се научат Намигване
Други ще разбират и всички ще се учим , но днес приветстваме форума и всички в него.
Все пак след месец започва Учебния сезон за Земно ниво или за децата на Планетата , така и за всички деца на Духа започва друг един период без значение на колко години е Тялото ви и каква личност сте.
Единственото ново което виждаме в този форум в който не сме влизали от години буквално е стърчащите книги пред очите ни. Усмивчица
Книгите де се рекламират във форума.
Те са полезни на много хора и помогнаха на много хора и поздравяваме писателя им или тоз де държи форума един вид и де го сътвори.
На нас едно ни тъй в сърце и то е , че някак ни се искаше и книгите и форума да е за тези и от тези де отдадоха много време тук и споделиха стотици и хиляди теми.
Хора почуствали тук търсения дом и Ближен в този сложен Свят.
Но не е важно кой и как , а да има издигане и да има споделяне и Вярваме , че тези книги и целия форум е изграден от души обединени с Любов и градящи новото време с Разум без значение от имена и личности.
На всички Благодарим с приятни усещания.

 29 
 -: Юни 02, 2017, 19:12:08  
Започната от viosta - Последна публикация от Странник
Описани са много случаи в които тибетски учители решават да напуснат този свят и тяло по свой избор и то по уникален начин който е извън разбирането на съвременния '' цивилизован '' човек.
 Презумпцията на тези хора е била и е много проста.
Извървели са своя Път, постигнали са много неща, помогнали са на много хора.
Но когато времето и годините започват да си казват думата в един момент се оказва че старостта е в тежест на другите около тях.
Такива съзнания не могат да приемат да бъдат в тежест на когото и да е , да ангажират със себе си когото и да е.
Затова и избират осъзнато да напуснат този свят като просто се '' самоизключат'' .
Това никога няма да може да бъде разбрано от днешните ''цивилизовани' хора.
На пръв поглед това е самоубийство.
Но е факт че такива хора се прераждат отново.
Разбира се и дума не може да става за сравнение с причините на днешните самоубийци.


 30 
 -: Юни 02, 2017, 18:57:33  
Започната от Турист - Последна публикация от Странник
Идеята на изкуството е да те направи по богат в твоите мисли, съзнание, изживявания и нови хоризонти.
Твореца на изкуство споделя и очертава нещо лично което е надживял.
Безпредметно е да сравняваме Криско , Рияна и прочее например с Pink Floyd, Бах или Бетховен.
За сравнение чуйте който и да е клип на споменатите по горе изпълнители и го сравнете с песни на Pink Floyd като:
Back to Life, Sorrow, Learning to Fly и др. които просто са достойни само за класически произведения на изкуството предвид посланията които носят в себе си. Или пък си пуснете Air на Бах и сравнявайте...
 Системата винаги ще генерира ''бял шум'' чрез който да ви разсейва и отклонява от истинския ви потенциал.
Изградете в себе си критично отношение към човешкия свят за да постигнете имунитета необходим за постигането на по съществени цели, мечти и идеи.
Има безценни неща...но има и много плява за жалост.
 И ако някога все пак изгубите верния тон,Ритъм и Път сверете си часовника и компаса с Вселената около вас.
Така никога и никой не ще бъде в състояния да ви отклони от верния тон, Ритъм  и Пътя на Душите...
В противен случай ще бъдете обект на безмилостна манипулация най вече чрез вашите чувства и страхове.

Страници:  1 2 [3] 4 5 ... 10

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Ширинан | Психолог  © Copyright