Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3 4 ... 10
 11 
 -: Март 22, 2018, 11:41:39  
Започната от Eona Lightholder - Последна публикация от Star Rover
Шайнинг Стар, драго ми е!
Ео! Стана ми мило да ви "видя" тук.

 12 
 -: Март 02, 2018, 01:08:37  
Започната от Administrator - Последна публикация от nevil
Привет Усмивчица
Реших малко да поизтупам прахоляка от темата..................
Вероятно доста хора вече са решили че в петте упражнения няма нищо магическо..........и са прави. Упражненията на книга.................и като знание.......... нямат никаква стойност.
Силата в тях.............идва от енергията на намерението,постоянството и волята за промяна. Няма правила. Дава се воля на вътрешното усещане.
 Всички други  видове  различни упражнения.........следващи  равновесието............захранени със същите енергии......имат сходни резултати. Освобождават блокирана енергия и увеличават енергийния баланс. Блокираната енергия.............това са здравословните проблеми,  а увеличения  енергиен  баланс........увеличава регенеративните функции на организма Ни.
Това е в основата на реалното физическо здраве но....... човек трябва да е готов да жертва голяма част от моделите на обществено поведение който следва в ежедневието за да може да  наложи промяната в живота Си.
Добрата новина е че ...................докато човек е жив.........никога не е късно да се започне.............защото резултатите са гарантирани.
 И когато не знае как? 
Петте упражнения са лесен и оптимален вариант за успех.

 13 
 -: Февруари 23, 2018, 00:28:05  
Започната от MiMiT0 - Последна публикация от Турист
1. Ами момичето се чуди, дали ония дето са казали, че е обладана са прави
2. И как да живее с приятеля си без брак
3. И как да живее с мисълта, че харесва шефа си, при условие че излиза с приятеля си

Или е просто споделяне, за да й олекне като го напише... Няма я за да каже!
Админа да й прати съобщение! Усмивчица

 14 
 -: Февруари 18, 2018, 22:53:41  
Започната от perli4ka - Последна публикация от perli4ka
Слизам замалко от бързия влак, за да напиша някой друг ред за това пътуване, наречено живот! Усмивчица
Казвам, че слизам, защото понякога времето така ни понася, че за нещата, които сме си обещали да направим,  така и не намираме време. Това обикновено са хубави неща, които ще ни помогнат с едно или друго, които сме преценили, че са добре за нас... даа става въпрос за този тип обещания, които си даваме в началото на новата година, началото на нов етап, бъдещето Усмивчица Какво ни пречи да ги постигнем ли? Аз наричам това бързия влак на рутината, навиците и начина на живот, които вече сме изградили за себе си... Но ето че човек понякога иска стигне по-далеч, да надгради себе си, да разреши ситуацията, в която се намира, което променя желаната дестинация, а също и маршрута му. Точно тази причина би следвало да ни провокира понякога да казваме СТОП! и да правим нужната промяна, като промяната понякога изисква добавяне, а понякога изключване на дадено нещо, а най-често и двете... Примерно да вземем със себе си някакъв инструмент или знание, които ще ни помогнат /да изградим полезен навик/ при нужда и да изхвърлим ненужния товар, който носим на гърба си / да се откажем от нещо вредно за нас/. Между другото, по себе си съдя, че основната причина да не изпълня нещо е, че забравям... ако имам план за деня, който съм си съставила от предни ден и той включва изпълнението на въпросното обещание, аз ще го направя! Усмивчица Така, че можете да опитате с това!
Това е днешния ми съвет към вас! Надявам се ако го изпълните, в графика си да включите и доста усмивки, малко надежда и искрена вяра в нещо хубаво, във вас, в звездите и като цяло в нещо, което ще ви окрилява и закриля! Приятна вечер приятели Усмивчица


 15 
 -: Януари 03, 2018, 02:53:28  
Започната от viosta - Последна публикация от Престолски
   Концепцията за прераждането има очевидни прилики с тази на повторението. Например повторонието с четката за боички върху платното има за цел едно, в реториката  има за цел друго, в учението трето, четвърто в бодибилдинга и т.н. Всички те обаче имат една обща цел - постигането на възможно най-ефектен резултат. От тук следва че и душите на самоубийците се прераждат при това често, поради тази причина че трябва да компенсират изгубения потенциал които са породили с отнемането на живота си, плюс да достигнат нивото на което биха били ако не се бяха самоубили. Звучи ми като в банката, когато на няколко пъти не ви достигнат пари за вноска, след което започват да течат наказателни лихви, а вие сте разбрали онзи ден че вече не сте на работа. 
    Целта не е да се прераждате тук, а да възкръснете и да продължите пътя си другаде. Поради тази причина, в по старите и сериозни Вери няма да намерите слова за прераждане. Имате един живот, живейте го по пример и за пример.

 16 
 -: Декември 16, 2017, 12:24:46  
Започната от Eona Lightholder - Последна публикация от shining_star

Абсолютно.
Много добре го описваш, точно такова е.
Има една т. нар. "точка на незавръщане", след преминаването на която процеса става само възходящ и няма връщане назад.
че е тежко и трудно, без съмнение е така. Балансираш по острието на бръснача
Последното, до което опираме, е страха от смъртта, в който се коренят всички останали страхове. Този страх трябва да бъде осъзнат и приет: Да, има го този страх; да, страх ме е. На мен ми се каза /споделям това само с тебе/ в смисъл на никого не съм го казвала, на никой от близките ми...че този страх не трябва да го има и ще бъде преобразуван. Буквално ми казаха: няма да има страх, нито нещо мъчително. Ще се познаваме и ще се радваме". Става въпрос за физическото умиране.
А от Библията: Не всички ще умрем, но всички ще се променим.
В един миг, при зов на тръба.

Също и: Всеки, който иска да запази живота /или душата/ си, ще го изгуби.
А който изгуби живота /или душата/ си заради Мене, ще го намери.

 17 
 -: Декември 15, 2017, 23:53:17  
Започната от Eona Lightholder - Последна публикация от Eona Lightholder
Е туй е мъката , да ходиш в два свята едновременно и нигде все-още да не чувстваш постоянство.
Многопластово и красиво , но и тъжно защото ,назад остава един тъжен отпечатък повлякъл сумати народ , които са част от твоят живот , значи една част се откъсва от теб.
Може би освобождаващо , но не съвсем ... най-трудното време е време на драстичен преход , а сега се случва с усилваща се с геометрична прогресия скорост
В Библията пише

17 който се намери на къщния покрив да не слиза да вземе нещата от къщата си;    
18 и който се намери на нива да се не връща назад да вземе дрехата си.    
19 А горко на непразните и на кърмещите в ония дни!    
20 При това, молете се да се не случи бягането ви зиме или в съботен ден;    
21 защото тогава ще има голяма скръб, небивала от началото на света до сега, и каквато не ще има.    
22 И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните, ония дни ще се съкратят.

Да не се обръщаш назад ... дори за дрехата си , за най-близкият си , дори дете !!!!!!!!!! Все още са красиви отблясъци от красива реалност , но когато настъпи същинската смяна , ще е като цунами. Или се мяташ на вълната и сърфираш наред или биваш погубен обърнеш ли се назад. Мнооого тежко , много ..... Тъжен

 18 
 -: Декември 08, 2017, 19:21:59  
Започната от Eona Lightholder - Последна публикация от shining_star

Изчезна тревогата и безпокойството, гнева, отрицанието и вътрешната съпротива, всички гадни тежки мъчителни емоции, които те терзаят отвътре.
Бръчки? Няма ги... ама буквално така.
Всичко това се случваше и продължава да се случва много бавно и постепенно във времето, при мене започна точно от прословутия декември 2012.
Въздухът вече не е същия, просто самия въздух е различен...Ходих един път на Рила,
на 7-те езера и после, след около 2 години когато отидох за втори път, всичко изглеждаше съвсем различно...едни цветове, едни красоти, излъчване, интелигентност, като живо. Направо гледах като зашеметена, защото първия път нищо подобно не бях видяла, нито усетила... и само повтарях: яяя, гледай, гледай...а човека, с който бях, нищо такова не виждаше. Започнах да се питам кое се е променило, дали нещото отвън или моето възприемане? И ми се каза, че всеки възприема според нивото си на развитие, възприемането е според нивото.

 19 
 -: Декември 08, 2017, 14:56:10  
Започната от Eona Lightholder - Последна публикация от Eona Lightholder
Тук са хората , чакат да запали някой огън да се съберат на приказка Усмивчица


Дефинирай "все по-добре " моля  Усмивчица

 20 
 -: Декември 08, 2017, 14:50:47  
Започната от Eona Lightholder - Последна публикация от shining_star
Форума е тук, но хората ги няма. Аз лично след 2012 ставам все по-добре.
Ти как си, Ео?

Страници:  1 [2] 3 4 ... 10

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright